Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Úvod na téma How not to be seen je dokonalý. Bohužel kacířsky přiznávám, že některé skeče zas tak vtipné nebyly. Nebo byly, ale chyběla pointa, a neuznávám, že právě v tom je ten vtip. Koneckonců sami Pythoni se jednou vyjádřili ve smyslu, že dneska tu a tam nechápou, co jim tehdy na některé scénce připadalo vtipného. Celkově spíš odrazový můstek k pozdějším věcem, Grálu, Brianovi či Brazil. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Nanovo natočené a pozliepané skeče z Lietajúceho cirkusu. Osobne mám výhrady k príliš veľkému priestoru venovanému animáciám, ktorým som nikdy nevedel príjsť na chuť (nič proti Terrymu Gilliamovi, ale myslím, že to tam iba zbytočne brzdia a vôbec nie sú vtipné). No a ďalej ma trochu zarazil výber skečov, ale to je iba môj subjektívny názor, pretože každý má svoje vlastné best of... ()

Reklama

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa ma odpudzovali hrané rozprávky a hrané sekvencie v rozprávkach (trvalo to do Space jam). Teraz ma rozčuľujú animované pasáže ktoré sú buď ultra prehnané, prvoplánovo sprosté alebo proste hnusné nevtipným spôsobom. Inak niektoré skeče sú nadčasové. A to je pre mňa známka top kvalitného humoru. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

A teď něco úplně jiného ... na to jsem se těšil. Konečně snad předvedou Monty Pythoni něco "nového a jiného" a bohužel nepředvedli. Dávám téhle skupince šanci snad pokaždé, když vidím jejich výtvor v televizi a stále bez výsledku. Stále mi předhazují chvílemi skvělé a v další chvíli trapné a nudné scénky a vtipy. Vyrovnanost a pestrost by určitě prospěla, bohužel jsem ji stále nenašel. Svým způsobem mě stále překvapuje, jak velkému počtu lidí se tyto "primitivní a hloupé skeče hraničící s trapností" extrémně líbí. Mě bohužel ne, takže opět na klasických 3*, které dokonale reflektují moje chvilkové nadšení (výbuchy lidí, manželská poradna, "To byl Wilkins") a následné prozření do opětovné nudy(ostatní). Pro fanoušky je to povinnost, pro ostatní na zamyšlení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy ste svetaskúsený muž, však?“ – "Áno.“ – "A aké je to spať so ženou?“ – "... Preceňuje sa to.“ A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM vzniklo v roku 1971, teda 2 roky po začatí fenomenálneho britského seriálu „Lietajúci cirkus Monty Python“, v ktorom sa predstavila nezabudnuteľná zostava tridsiatichôsmych Angličanov (Cleese, Chapman, Idle, Jones a Palin) a jedného Američana (Terry Gilliam do zostavy priniesol dnes už povestné „animácie“, ktoré ale rozhodne nemusia sedieť každému, napríklad mne). Bohužiaľ, v tej dobe Pythoni jednoducho boli ešte... ako to povedať... utiahnutí? Je to v súvislosti s touto šokujúcou komediálno-hororovou formáciou troška odvážne až hlúpe slovo... ale chcem tým povedať, že až o čosi neskôr sa naplno odtrhli z reťaze a stvorili celovečerné hity MONTY PYTHON a SVÄTÝ GRÁL (1975) a ŽIVOT BRYANA (1979), ktoré mali, s prižmúrenými troma očami, „ucelený príbeh niečom“. Naopak, film A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM je bohužiaľ „len“ chaotický zlepenec scénok, ktorý navyše nerežíroval žiadny z Terrych (iba Terryovia Jones a Gilliam mali právo režírovať celovečerné filmy Monty Python, to vedia všetci). Výsledkom je priveľa animácií a primálo Monty Python. Snímka po sľubnom rozjazde (47 neviditeľných ľudí, Maďar v trafike, Zlomyseľník šuch-šuch) začne prekvapivo nudiť (Gang starých dám). Niektoré pasáže sú dokonca také slabé, až pôsobia dojmom, že niekto netalentovaný paroduje Monty Python (Výcvik teplých vojakov). Snímka potom už len sem-tam chytí dych (Horolezecká výprava). No aj najhorší Monty Python je teoreticky výborný Monty Python. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama