Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět se v seriálu posuneme o pár století dále. Vše ostatní zůstává, tím posunem se změní jenom kulisy pro další várku vtipných komentářů od Černé Zmije, kterými častuje celé své okolí bez rozdílu. Popravdě mě tahle série v některých svých dílech začala trochu nudit. Nemá to žádný vývoj (on by asi ani nebyl potřeba), ale hlavně stále stejný druh hlášek a humoru časem zevšední. Pravda je, že některé díly, části či scény byly skvělé. Přesto se mi zdá, že Černé Zmiji dochází dech a kvalita kolísá. Za mě o hvězdu méně než předchozí série. ()

S120 

všechny recenze uživatele

Tato série je snad ze všech nejlepší - hlavně proto, že Zmijákovi se občas podaří docílit ve svých plánech vítězství. Podle mého je zde i bezkonkurenční díl celého seriálu: "Drchnička a šlechta", kde má pěknou roli Chris Barrie aneb Arnold J. Rimmer. Jinak originální "novácký" dabing seriálu je technicky hodně slabý, ale kvalitou překladu bezkonkurenční. To novější předabování seriál (tím myslím samozřejmě všechny jeho řady) potápí ... bohužel. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada seriálu,kterému bych dal podtitul Neznámé dějiny Anglie.Opět vynikající záležitost,ve které hlavní hrdina opustil řady šlechty a vyskytuje se zde jako komorník korunního prince.Ústřední trojice Rowan Atkinson,Tim McInnerny a Tony Robinson se od této série rozpadla,Tima McInnernyho nahradil Hugh Laurie a vůbec to nebyl špatný tah,budoucí Dr.House si roli prince Jiřího evidentně užil a na výsledku je to znát. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada je pro mě asi tou nejlepší z celého Zmijího putování a její první dva díly dost možná těmi nejlepšími z celého seriálu. Ať už výborná parodie na volby a jejich průběh, nebo sepisování Anglického slovníků jsou prostě nezapomenutelné komediální zážitky. Scénář je tu na vrcholu sil, a výborně si utahuje z tehdejší doby a všemožné narážky jsou samozřejmostí. Hodně prostoru tu má poprvé také Hugh Laurie, v pro něj dosti nezvyklé roli dementního prince, kterého si dává ale výborně. HURÁ! ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. seria sa opat posunula do inej doby, tentokrat spriada Cierna Zmija svoje prefikane plany na prelome 18. a 19. storocia. Baldrick sa stal este tupsim ako predtym (kto by veril, ze sa to este da) a Hugh Laurie nahradil ako staly ucinkujuci Stephena Frya (ten sa objavil iba v jednej casti, rovnako aj Robbie Coltrane). Je vtipne vidiet Hugh Laurieho, ako hra slabomyselneho princa (ako kontrast k Housovi). Inak priblizne na urovni druhej serie - obcas vydarene vtipy, obcas nie (ale niektore diely stali za to). ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)
  • Jediná ze sérií Černé zmije, ve které se neobjeví Rik Mayall. (Kulmon)
  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)

Reklama

Reklama