Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Před soumrakem

Před soumrakem (2004)

Natocit druhy dil neceho co se neda vylepsit je blahvy cin a preci se tak da ucinit. Jde o to byt jeste uvolnenejsi a za upnylych devet let vnimat svuj zivot a svet kolem sebe. Oba predstavitele predvadeji opet takrka divadelni vykon, diky dlouhym zaberum bez strihu kamery vynika jejich prirozenost a cely film se tak priblizuje skutecnosti. Pariz dotvari skvelou kulisu a zaverecna scena, ktera dava divakovi volbu at si sam dotvori konec ci pokracovani pribehu jen podtrhuje paradni dilo.

Mechanik

Mechanik (2004)

Uzasne dilo nutne dvojiho shlednuti. Christian Bale je silenec. Mezi Equilibriem a Batmanem ztratil pro tenhle film snad polovinu vahy. Napinavy dej pripomina Fincheruv Fight Club nebo Identitu. Bale si coby hlavni hrdina vybira krutou dan za cin, ktery spachal, aniz by o tom zprvu vubec vedel. Dan, kterou sam vystihuje hlaskou: I haven't slept in a year.

Počátek

Počátek (2010)

Spousta filmů má trhliny, které vám vadí a kazí dojem. Inception je celistvý po všech směrech, je to úžasný film a Nolan přesně ví co moderní divák chce. Tři vrstvy snů, každá užasná svým poutavým pojetím, první dynamická deštěm a pronásledováním, druhá elegantní plná kravat a motýlků ala James Bond a třetí srdcová záležitost každého hráče first person action game, bílé cool maskovací uniformy, rozlehlá krajina a útok na cíl. Pustina naopak dekadentně apokalyptická. Úžasná empatie současného diváka.