Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (26)

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Vizuál super, efekty, muzika super, příběh slabý, na konci lízající hladinu odpadu. To psali profesionálové? Tolik logických chyb a rozporů v tom, jak se postavy vyjadřují a jak se potom chovají. Nekonzistentní skill postav podle toho, jak se to zrovna hodí pro příběh. A to vše proč? To vlastně člověk na konci nezjistí, protože to vlastně konec ani nemá. Tak snad to aspoň diznymu pomůže prodat pár hraček se SW tematikou. Škoda.

plakát

Ahsoka - Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (epizoda) 

Bacha, děti, spoilíře, ať pak nebrečíte slz plné talíře. Předešlých 7 dílů bylo plných hloupostí a nelogického chování postav. Do toho podstrojování fanouškům, ať se můžou ukájet nad výstupem digitálně vyžehleného Haydena. Do toho to, že Ahsoka z velké části ani není o Ahsoce, ale na to už si člověk po Bobáčovi celkem zvykl a celkem se na to pořád dalo i koukat. Ale to jsem ještě netušil, v jakou frašku se to zvrhne v tomto vyvrcholení série. Odhlédnu od drobností, jako že Huyang nemohl znát jméno Kanan Jarus, když to byl pseudonym vzniklý až po slavné šestašedesátce, a podívam se jen na pár největších pyjovin, tož tedy: Když tak spěchají zastavit Tróna, proč se plahočí se svou lodí nad karavanou krabich lidí? A jak je možné, že senzory té lodi neřvou jak blázen, když se k nim blíží pár TIE fighterů, které jsou navíc proslulé řvoucími motory, takže snad ani není možné si jich všimnout až asi sekundu před tím, než mi tu loď začnou kropit. Jak to, že Sabina najednou umí otevřít vrata pomocí Síly, když o pár scén před tím říká, že ve výcviku vlastně nepokročila? A pak si tam vesele hraje blasterový baseball, i když do té chvíle byla schopná svým lejzrovým mečem sotva máchat. Pak má zas problém si tu šavli telekineticky přivolat, ale vzápětí už vesele katapultuje Ezráka pomocí Síly přes stometrovou díru - asi musí našňupat midichloriany nebo co. Stormtrůpří zombíci se v jedné scéně plahočí jak zombíci a o deset sekund později už ti samí běhají jak za starých živých let. A co to vlastně mají v tom světě Star Wars za zaměřování? Na běžící vlky je i plná palba ze všech turbolaserů star destroyeru krátká? Sakra, to zdaleka není všechno, ale pro ilustraci, jaká to byla pyjovina, to snad stačí. Odpádek to není kvůlivá vizuálu, ten je pěkný, ale víc jak hvězdu za ten vizuál tomu dát prostě nejde. No a protože se to musí pořádně podojit, tak ta sérka nemohla skončit koncem, že. Takhle to vypadá, jak kdyby příští týden měl přijít další díl. Ale to v kontextu toho, že člověk bude čekat rok, fakt není cliffhanger. Do té doby se na sérii 1, snad naštěstí, téměř zapomene.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Pozor, [b]BROJLERY[b]: Není nad to, když si člověk může připomenout Star Wars - hrdina zamlada vysazený na pouštní planetě, krutodémonský záporák s maskou, tajná zpráva schovaná v droidovi, věčně porouchaný Millenium Falcon, podivná hospoda s vyhrávající kapelou, nová a ještě větší Hvězda smrti hrozící základně rebelů zničením za 15 minut, nekrytá přístupová šachta k reaktoru, rebelové to impériu zase nandali, poslední mistr Jedi ukrytý na zapadlé planetě... Jo, jeden je potom hned natěšený na pokračování série. Počkat! Tohle bylo pokračování série. Cože? Mám podezření, že jsem podlehl mámení lorda ze Shitu a jeho hnědé straně síly, jinak si nedovedu představit, jak mohl někdo Star Wars takto zprznit. Vykrádačka všech vykrádaček umocněná ještě o naprostou nekonzistenci ve schopnostech hlavních postav. Vader, tedy pardon, jeho nepovedený vnuk, na začátku lord krutopán nejpřísnější, co v pohodě zastaví střelu z blasteru, čte myšlenky a vůbec, je na konci análně znásilněn bývalým operátor hovnocucu na Hvězdě smrti a žábou, která tak nějak intuitivně tuší, že by mohlo existovat něco jako midi chloriany. Do toho všeho hraje naprosto nijaká muzika, žádný Imperial March, žádný Duel of the Fates. Nic, co by si člověk po odchodu z kina měl chuť k naštvání lidí v nočním trolejbuse zabroukat. Myslím, že kdyby jako scénář použili fanfikci nějakého nerda, udělali by lépe. Nebo říci, že jde o epizodu 4.1, tak asi skoro nikdo neřekne ani popel. Ale opravdu toto má být sedmá epizoda? Jedna hvězda za vizuál, ten snad jako jediný nezklamal.

Poslední hodnocení (225)

Andor (2022) (seriál)

10.10.2023

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál)

10.10.2023

Ahsoka - Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (epizoda) (S01E08)

04.10.2023

Ahsoka (2023) (seriál)

04.10.2023

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

21.12.2015

Archer (2009) (seriál)

28.12.2012

Cesta (2009)

28.12.2012

Predátor (1987)

18.09.2012

A-Team: Poslední mise (2010)

23.08.2012

Reklama