Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (176)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Když použiju hudební přirovnání, tak Force Awakens je skvělá cover verze epizody IV. JJ do toho přidal něco svého něco poupravil, ale v základu je to prostě pořád až příliš podobný New Hope.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

První série 5* - skvělé postavy, skvělé obsazení, ponurá atmosféra a povedený scénář. Druhá série 3* - o poznání slabší scénář i postavy a je to celé takové rozhárané. Pořád je to o úroveň lepší než většina televizních kriminálek, ale ve srovnání s první řadou slabota. Celkově to vychází na 4*, ale kvůli skvělé první řadě nechám 5*.

plakát

V hlavě (2015) 

Nejlepší pixarovka za posledních několik let.

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

Občas je to opravdu trochu natahovaná splácanina, ale sympatický herecký ansámbl, skvělá výprava a temná atmosféra špinavého viktoriánského Londýna to celkem obstojně kompenzují. A Eva Green si to prostě dává. Za mě slabší 4*.

plakát

A dost! (2012) (pořad) odpad!

Přehlídka demagogie a pořad, který jen zbytečně plaší lidi. Tuna si záměrně vybírá jen negativní tvrzení z wikipedie a to "ale", které za danou informací pokračuje nikdy nezmíní. Záměrně si vybírá jen ta fakta, která se mu hodí a která budou neznalé lidi šokovat. Viz třeba tvrzení: "Kyselina benzoová se může odbourávat na benzen, který může způsobovat rakovinu." Nikdy ale neřekne, že se látka uvolňuje jen v tak miniaturním množství, že to nemůže lidské tělo ovlivnit. Vždy v pořadu padne, co je tam za aditiva, ale nikdy nepadne že jejich limity jsou stanoveny záměrně na tak nízké hranice, aby to zaručeně neovlivnilo lidské zdraví a že aditiva výrobce taky něco stojí a nesypou je zbůhdarma všude jen proto, že můžou. Jakožto studovaného potravináře mě tenhle pořad uráží a považuji ho za potravinářský bulvár.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Zatím nejlepší marvelovkou je seriál od Netflixu. Těším se na druhou sérii.

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

Po 13 epizodách musím konstatovat, že Gotham je pro mě mírným zklamáním. Má to celé takovou podivnou jakoby lehce komediální atmosféru ala Smallville přitom z toho mohla být skvělá temná kriminálka, ve které DC mohlo prozkoumávat minulost všemožných nesuperhrdinských postav svého komiksového universa a následně z toho těžit i v celovečerních filmech. Materiálu pro podstatně kvalitnější dějovou linku by se určitě našlo dost. Ve finále je z toho takový podivný hybrid mezi kriminálkou a představovačkou budoucích Batmanových záporáků. Není to úplně špatné, ale mohlo to být prostě mnohem lepší. 3*

plakát

Kmotr (1972) 

Solidní adaptace knihy, skvělý film, ale nepovažuji ho za jeden z nejlepších všech dob. Možná je to způsobené tím, že jsem film viděl až po přečtení knihy.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Transformers ve fantasy kabátku. Celkem dobře se na to dívá, ale jinak je to slátanina, kde moc věcí nedává smysl. A navíc to po trikové stránce vypadá mnohem hůř a nereálněji než víc jak deset let starý Pán prstenů.

plakát

Babovřesky (2013) 

Asi takhle... je to nevtipná, nudná, hloupá přehlídka filmového nevkusu a stále nechápu, proč na to šlo do kina tolik lidí. Na druhou stranu ale musím uznat, že už jsem viděl i horší filmy, takže uplný odpad dát nemůžu.