Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (6)

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Filmový orgasmus pro fanoušky komiksu, vizuálně dokonalý chaos pro ostatní. Naštěstí spadám do první skupiny a mohu s klidem říci, že Snyder natočil jeden z nejlepších komiskových filmů všech dob. A již úvodní historická sekvenci za doprovodu Dylanovy verze Times, They Are A-changing dává vědět, že tenhle komiksový materiál dostal do rukou ten správný člověk.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Budete se bát, budete se smát, budete plakat. Nolan to opět rozjel ve velkém stylu a výsledkem je pokračování ještě lahodnější než Batman Begins.

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Po první projekci jsem měl ohledně Batman Begins dost rozporuplné pocity. Chyběl mi Burtonův gotický Gotham, ujetá atmosféra a postavičky, hudba Dannyho Elfmana...prostě všechno, co jsme měli na prvních dvou Batmanech rádi. Po druhé projekci jsem si ale začal říkat sakra ono to není zas tak špatné, Nolan to vzal z jiného konce a natočil to po svém a natočil to dobře. No a tak to šlo dál a dál, až se u mě v žebříčku oblíbenosti Batman Begins vyšplhal téměř na stejnou příčku jako Burtonovy první dvě děti a a doteď tam sedí právem, protože je to opravdu skvělý snímek. Jediný rušivý aspekt pro mě byla trochu zbytečně frenetická kamera v akčních scénách, ale je to jen malá vada, za kterou rozhodně hvězdu nestrhnu.

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Titul dává celkem jasně najevo, jaký film je. Je to prostě kick ass - nářez (a také první film, ve kterém u mě přítomnost Nicolase Cage nevyvolávala zvracení). Na závěr bych si dovolil už jen pár slov: "Fuck this, I'm getting a bazooka."