Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (234)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 4 (2016) (série) 

Parta lidí kolem agenta Coulsona mi přirostla k srdci už od prvního dílu. Samotný Coulson je pro mě jedna z nejsympatičtějších postav televizního světa. I když mě dějová linka kolem Robbieho zas tolik nebavila, Agents of Hydra + závěrečné díly měly takový drive, že jsem jenom zíral. Tohle by si neměl nechat ujít žádný fanda Marvelu.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Velice hutné a pro obyvatele Spojených států kontroverzní téma zpracoval Spielberg podle mě velice poctivě. Není to až takové cílení na Oskara, jak se o tom všude referuje, ale mně to vážně tak nepřijde. Na to je The post až moc koukatelné. Nenudil jsem se ani chvíli, začátek je takový možná vlažnější a až moc faktický (což nemusí být nutně špatně, ale já jsem se občas trošku ve všech těch dialozích ztrácel), ale pak se nastaví solidní tempo, které drží až do konce. Toma Hankse a Meryl Streep asi netřeba komentovat, to jsou Herci s velkým H, ale ten Tom mi přijde, že je čím dál mladší. Z ostatních rolí mě hodně bavil Bob Odenkirk. Myslím, že na to Steven pořád režisérsky určitě má, tak uvidíme, zda to Ready Player One potvrdí.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Novým pohádkám už jen z principu šanci nedávám, ale měl jsem zrovna vstřícnou náladu a první Anděl páně byla docela trefa, tak sem se usadil do křesla v našem obývacím pokoji a čekal, co pan Strach ve svém sequelu připravil. Velmi příjemnou podívanou, sice už tam nebyl ten moment překvapení, který měla jednička, ale Trojanovi s Dvořákem tu chemii prostě upřít nemůžete. Občasné trapné momenty jsou asi nutnou součástí každé nové české pohádky, takže tím se už ani nezaobírám. Na českou scénu veliký nadstandart.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

No, nebyla to až taková sranda, jak jsem si myslel, že bude, ale svojí kvalitu to má. I když se místy na můj vkus až na moc dlouho zdrží i nějakého 'džouku', parta kolem Setha Rogena si to svoje odehrát umí a a kdo chce na hoďku a půl prostě vypnout mozek a zasmát se u trochy toho nevkusného, přiblblého humoru, tak tohle je přesně to pravé.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

I když jsem se vehementně snažil nečíst si žádné články ani recenze, abych si neudělal předčasný názor, bohužel i pouhé titulky a nadpisy na různých webech v den premiéry naznačovaly, že se o žádný hit nejspíš nejedná. S tou spoustou negativních ohlasů okolo by si člověk řekl, že bude těžké jít do kina pozitivně naladěn, ale já jsem si zachoval svůj klid. Akční pasáže z minulosti jsem naprosto hltal, ale to jsem věděl už dopředu, že když mě film bude nudit, tak za to bude moct dějová linka v přítomnosti, ale tím neříkám, že mě ve hře nudila, to vůbec ne! Ale i filmová přítomnost byla velmi fajn a i do ní byly poté zařazeny pořádné akční pasáže, za což jsem tvůrcům vděčný. Co se týče herců, tak si myslím, že by obsazení mohlo být úplně jiné a nic by to na mém názoru nezměnilo, možná až na hlavního hrdinu, kterého Fassy zahrál na jedničku. Soundtrack byl taky super a protože jsem skalní fanoušek herní série, tak jsem si téměř v každé scéně našel analogii s nějakou scénou ze hry a kvůli tomu mě samozřejmě film bavil ještě víc. Jedna věc na závěr..myslím, že filmu trošičku uškodil PG-13 rating, protože když už někomu přeříznete krční tepnu, tak přeci nějaká ta krev téct musí.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

David Leitch už se pro mě stal značkou i na režijním poli, a to Značkou se sakra velkým Z. Jeho ko-výtvor - John Wick - byl naprostá revoluční pecka a jinak tomu není ani u jeho sólového debutu. Příběh, který tu určitě nemá hrát prim, rozhodně špatný nebyl, podle mě se Atomic Blonde po příběhové stránce nemá vůbec za co stydět. Ale ta čistá, neidealizovaná akce v podání sexy Charlize neměla absolutně chybu. Spoustu momentů jsem si musel přetočit a ne jednou, abych si ty jednotlivé bojové sekvence mohl náležitě vychutnat. Pro milovníky akčního žánru určitě povinnost.

plakát

Austrálie (2008) 

Myslel jsem si, že úplně nejsem fanoušek podobných typů filmu, jak se Austrálie prezentuje. Nejspíš mi ale cizí úplně taky nejsou, protože jsem se celé necelé (haha) 3 hodiny náramně bavil a i když jsem si říkal, že by mohl film skončit po první 'úspěšné misi' hlavních protagonistů, následný nášup byl také velmi příjemný. Originální znění filmu dodá potřebný šmrnc, ať už v podání australské nevymáchané huby Hugh Jackmana nebo roztomilé angličtiny domorodého chlapce.

plakát

Avengers (2012) 

Co jsem chtěl, to jsem dostal..a ani mi nevadilo, že jsem film viděl s CZ dabingem. Žádná část filmu není nijak podřadná nebo tak něco. Na úvod je představen hlavní záporák Loki, kterého hraje skvělý Tom Hiddleston. Aby to bylo zajímavější, tak nejen, že ukradne Teserakt, ale také 'začaruje' Hawkeye, takže asi půlku filmu bojuje na jeho straně. Poté následuje postupné představení jednotlivých superhrdinů, které povolává do akce ředitel S.H.I.E.L.D.u Nick Fury. Vůbec mě neruší fakt, že hraje Hulka jiný herec než v předchozím filmu nebo že je nemožné, aby několikaset tunová vznášející se letadlová loď letěla i přesto, že jí vyřadí jeden ze čtyř motorů. Přišel jsem se do kina pobavit a pobaven jsem byl..a to velmi. Doufám, že dvojka bude ještě o něco lepší a že se mám na co těšit. Pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec...100%

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Konečně jsme se dočkali! Dlouho očekávané pokračování Avengers je tady a opět se bylo na co koukat. Místní kino se sice naplnilo tak z 25% (to víte, nejsou to Babovřesky), ale ti, co přišli, se nemohli nudit ani vteřinu. Hned na začátku nás Whedon vhodil do akce, takže na nudu prostě čas nezbyl. Kamera byla super, ani možná trošičku přehnané digitální efekty u některých scén nevadily. Když už to vypadalo, že by mohla přijít nějaká delší pasáž bez děje, říznul to jeden z Avengerů (ať už Thor nebo Cap nebo Rhodey se svojí historkou :D) nějakou hláškou a poté přišla opět akce. Co se týče nových postav, tak skvěle zapadly. Ani Ultron se co se humoru týče neztratil (viz hláška s frisbee) a rolička Andy Serkise byla taky skvělá. V podstatě nemám, co bych vytknul. Jo, a abych nezapomněl, Samuel L. Jackson - jako vždy - 'cool' čepice :D. 100%

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Pro mě rozhodně nejočekávanější film roku se konečně dostal na naše plátna, ale moje prvotní nadšení kvůli tomu všemu hypu velmi rychle odeznělo, naopak se mi film i trošku zhnusil, a to jsem o něm ještě skoro nic nevěděl. Takže jsem si počkal až nějaký ten týden, dva po premiéře, po které jsem s téměř stoprocentní úspěšností filtroval on-line svět tak, abych se nic zásadního nedozvěděl. Infinity war je naprostá pecka a rozhodně to naplnilo, ba možná i předčilo moje očekávání. Rozhodně bych to ale neřadil nad Avengers 1 či 2, protože to ve své době byly úplně stejně trefy do černého. Bratři Russoovi perfektně zvládli ukočírovat jednotlivé sekvence tak, aby měl každý hrdina prostoru tak akorát a nikdy jsem si v duchu neřekl, že mě část s jedním hrdinou nudí a už bych nejradši přeskočil na další. Kdybych měl něco přece jenom vypíchnout, tak to jsou scény s Thorem, jehož humor se mi nikdy neomrzí. Kompletně humor je ve třetích Avengers výborně vybalancovaný a není to tolik nucené jako v některých předešlých marvelovkách. Samozřejmě nesmím opomenout Joshe Brolina, co by Thanose, s jehož levelem záporáctví se jen těžko někdo může měřit. No, co víc dodat, už aby tady byla ta čtyřka!