Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (36)

plakát

Dexter - Otcovy hříchy (2022) (epizoda) odpad!

9. série Dextera byla moc fajn, člověk si mohl zavzpomínat na staré časy a užít se naplno skvělého M.C. Halla. Vskutku velice dobrá série, až na poslední díl. Pro seriál jsem viděl vždy jen 2 možné způsoby ukončení. Buď smrt z rukou někoho blízkého nebo dlouhý osamocený život v ústraní. Ale provést to takovým způsobem, jakým to udělali tvůrci? To mi vážně hlava nebere. Nač budovat osobnost hlavního hrdiny 9 sérií, aby z něho pak v poslední epizodě udělali úplného dementa? "Harryho code? Co? Jaký kód?" Na postavě Dextera jsem byl vždy fascinován tím, jak se dokázal dostat z každé, na první pohled bezvýchodné situace, i když byl pod enormním tlakem, který by běžný člověk (ne sociopat) nikdy nemohl ustát. A teď, když na něj paradoxně zas takový tlak vyvíjen nebyl (jako jo bejvalka ho podezřívala z vraždy desítek osob, ale nic moc na něj neměla, pouze teorie a nepřímé důkazy, z kterých by se Dexter na pohodu dokázal vykecat a žádný soud by ho nikdy nemohl uznat vinným), tak se zachová jak kdyby byl v takové situaci poprvé. Jako co si myslel? Zabiju nevinného policistu, odjedu se synkem do LA, otevřeme si tam živnost "Nájemní zabijáci - otec & syn s r.o." a žít budeme šťastně až do smrti, protože po mě určitě nepůjde policie, FBI ani MMPD? To je tak moc zpackaný, až fakt lituji, že jsem se na tuto sérii začal dívat (,což je bohužel škoda, protože jak jsem řekl, předchozí díly byly super). Když se s odstupem času koukám na 8. sérii, na kterou jsem taky nadával, tak je to daleko uspokojivější zakončení série ( i když zpracování také pokulhává) - Dexter bude žít sám, izolován ode všech, bez lásky, s myšlenkou na to co měl a co ztratil, komu všemu ublížil a co všechno způsobil. Takže 1.-9. epizoda fajn, ale kvůli poslední epizodě se za mě tahle série nikdy nestala a Dexter stále maká někde na pile v Oregonu. Ach ty prachy...

plakát

Dexter - Pamatuješ si ty zrůdy? (2013) (epizoda) 

Po shlédnutí finále 9. série Dextera (New Blood) musím zpětně ohodnotit zakončení série 8. Nakonec to nebylo zas tak špatné.

plakát

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019) 

El Camino je zajímavý počin. Je legrační sledovat postavy nebo spíš jejich představitele a to, jak se na nich projevil sedmiletý odstup. Jane a Badger vypadají na první pohled pořád stejně, Walter a Skinny Pete mají o pár vrásek navíc, Jesse se nám trochu zakulatil, ale o proti Teddovi je to marginální rozdíl. Film není špatný, ale pokud by se jednalo o episodu seriálu, byla by jen lehce nadprůměrná, co se kvality týče. Jedná se spíš o takový dovětek k seriálu, který vlastně ani nemusel být. El Camino by rozhodně sám o sobě neobstál jako samostatný film, a ocenit jej dokáže snad jen fanoušek Breaking Bad.

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Doporučení: Koukejte na to s originálním dabingem!

plakát

Hra o trůny - Za Zdí (2017) (epizoda) 

Nejsem nějak náročný divák, ale s tímhle se prostě nespokojím. Autoři se soustředí především na vizuální efekt, ale takhle odfláknutý scénář je opravdu do očí bijící a nějaká super bojová scéna to nezachrání.

plakát

Hra o trůny - Válečná kořist (2017) (epizoda) 

Ač nejkratší, tak rozhodně zatím nejlepší díl sedmé série. Doufám, že další díly udrží nastavenou hranici. Poprvé 5 hvězdiček.

plakát

Mumie (1999) 

Klasika!