Reklama

Reklama

Dexter - Nová krev (2021) (série)


Otcovy hříchy (S09E10)

(epizoda)
  • USA Sins of the Father
Z natáčení

Příběh jde do finále. Dexter a Harrison jsou spojenci, tedy až do té doby, kdy Angela rozhodne, že Dexter půjde ze mříže. Prostě ví, že vraždil. Musí to z něj nějak dostat. Rozhodně zabil Matta, zatím nemá přesvědčivé důkazy, ale vsadí na to svůj život. Dexter myslí, že to ustojí, ale postupem času mu dochází, že bude muset rozehrát hru na život a na smrt. Prozradí Angele, co byl Krut Caldwell zač. Dokonce ji pošle na místo, aby rozluštila svou mnohaletou pouť za zmizelými dívkami z regionu. Kurt je zabíjel a vystavoval si je do vitrín. Angela nechá Dextera v cele a jede na místo. Tam najde mnoho mrtvol a pochopí. Jenže Dexter už nemá čas cokoliv vysvětlovat, zavolá si Logana, poprosí o vodu a pak ho přes mříže zajme. Logan si ale hraje na hrdinu, a tak ho musí Dexter zabít. Vražda nevinného. Porušení kodexu. Všechno je na šikmé ploše. Zavolá Harrisonovi, aby ho počkal v lese s autem. Když přiběhne na místo, Harrison se ptá, odkud má krev na obličeji. Navíc mu volal z Loganova mobilu, copak ho zabil? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (78)

feryk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle prohlášení tvůrců jsme měli čekat překvapivé a bombastické finále, lepší než v osmé serii.... ale... mno... dočkali jsem se naprosto předvídatelného a dá se říct i nudného zakončení, celý díl byl vlastně jen takové zrychlené shrnutí toho, co bylo, aby se na konci Dexter zachoval naprosto iracionálně SPOILER ... nejdříve se chce z toho vykecat, má na to se z toho dostat jinak, aby úplně zbytečně zabil nevinného policistu, když musel jasně vědět, že tim na sebe ukáže a defacto už by se nikde a nikdy neschoval... tohle by prostě dřívější Dexter nikdy neudělal, ten by to vymyslel tak, aby podezření padlo na někoho jiného a udělal by to jinak a jindy... posledních 15 minut mi přijde, jak kdyby se znova přetáčelo.. to už ho raději měli hodit na elektrické křeslo, takhle to vyznělo snad ještě trapněji, než když předstíral vlastní smrt.. poslední díl bohužel zklamal. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda pokračuje s tou debilní bublinou “někdo řekl”. Naštěstí neuběhlo ani 15 minut a padne přesně to o čem mluvím. Celá bublina splaskne a přesto se hraje na trapné drama. Plýtvá se časem a přitom je tolik věcí co je třeba uzavřít. Pak přijde dost nelogická shit-strom. Takovejch twistů to by jeden nevěřil. Mám stejný pocit znechucení jako během konce minulé řady. A o to větší je, že závěr totálně pohřbil smysl proč tahle řada vůbec po letech vznikla. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Zas tak nemám problém s tím, co se stalo, jako spíš s tím, co k tomu vedlo. Spousta zvratů v této sérii funguje na líném psaní... Jak Batista začal Angele při prvním setkání vyprávět o Řezníkovi? Jak Dexter v minulém díle vylezl Kurtovi z kanclu a *zrovna* v tu chvíli zazní "jééé uwu oni ho pustili!"... Pokud jste si tohoto doposud nevšimli, nejspíš budete spokojeni. Já moc nejsem, protože Dexter v Miami ketamin nepoužíval, používal M99, takže by obvinění Angely smetl ze stolu, kdyby.... se tvůrcům prostě chtělo. (A i kdyby ten ketamin používal, pořád by šlo o nepřímé důkazy... ne?) Logana také zabíjet nemusel, stačilo silným třísknutím omráčit - ale to se zase do scénáře nehodilo. Pak by totiž nemohlo dojít na ten rádoby epický konec, že? No to by většina diváků nesměla mít Harrisona jako pitomého teenagera a pokrytce. No nic, jsem zkrátka zcela přesvědčený, že z toho šlo vytřískat mnohem víc. Stupeň nakrknutosti: 6/10 PS: Taky nějaký reunion Batisty a Dextera mohl bejt parádně emotivní >.< ()

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní finále s hodně devastujícím koncem. Kdyby D u konce našel zastání a kulka by směřovala komu, kdo se objevil na scéně potom, tak bych byl odstřelen do nebes. No, co se dá dělat. I tak byla celá tato série dost velký skvost - vrátit se po 10 letech s takovou parádou, to moc rebornů nedokázalo. Díky za to. ()

Wolf odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILERY!! Ač jsem byl z téhle série nadšený, tak bohužel zde nemůžu jinak. I když byly v této sérii nějaké zjevné chyby, tak stále měl člověk pocit, že sleduje toho starého Dextera, plného zvratů, překvapení, napětí. Před začátkem posledního dílu jsem říkal, že jediné co by mě zklamalo je, kdyby byl Dexter na konci zabit svým synem... Ještě v době, kdy byl v Dexter ve vězení jsem si říkal, zatím to jde skvěle, mají případ, ale ne nijak závratný na to, aby se z toho Dexter nedostal, těším se na další sérii, až se bude muset očistit, případně jak se z tohohle dostane. Stále jsem měl vzadu v hlavě tu nepravděpodobnou myšlenku, že by to mohlo skončit takto stupidně. Bohužel se ale stalo, z 9 a půl hodin parádní jízdy se nezpomalilo, ani neduplo na brzdu, ale narazilo se do zdi. Napadá mě asi 10 zajímavějších alternativních konců, kde mohla série skončit uzavřena. Ale tvůrci se zřejmě rozhodli, že chtějí trumfnout GoT s nejhorším finále v dějinách. To se jim bohužel téměř povedlo, ačkoliv na to by potřebovali stejně špatně natočit celou sérii. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama