Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (8)

plakát

Kandidát (2013) 

Navnaděna slibným trailerem, očekávala jsem dynamický, svižný film plný cynického (černého) humoru. Dostala jsem pomalý, ukecaný a především nudný courák s nepřesvědčivým hlavním hrdinou. A tak jsem stále čekala a čekala, kdy se to rozjede a pořád nic… Až téměř v závěru přišla slibná zápletka, nicméně příliš pozdě, aby mohla být ještě náležitě rozvedena. Poslední naděje jsem tedy vkládala do pointy, která mohla být překvapivá, při troše snahy s daným potenciálem i šokující. Mohla, ale nebyla. Celkově shrnuto – promarněné dvě hodiny.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Dějově prosté, až dětsky působící, nicméně velmi pěkně zpracované. Na to, že se toho za 2,5 hod. vlastně moc nestalo, ubíhá příběh celkem svižně. Zpracování exteriérů, interiérů i zrůdiček je precisní, na Orlanda Blooma je moc pěkný pohled a jednoznačně nejlepší je drak. Shrnuto, takový hezký dětský oddechový pán prstenů… Jo, a než půjdou trpaslíci na další výpravu, doporučuji dát řeč s Daenerys, ta by jim řekla, že „fire cannot kill a dragon…“ :-)

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

Na úvod je potřeba říct, že jsem ten největší fanda Beatles na světě. Právě proto, jsem šla na tenhle film s velmi silnou skepsí a právě proto jsem odcházela naprosto uchvácená, nadšená a s novým nejoblíbenějším filmem… Pro mě je Across filmovou podobou hudby Beatles: je to sentimentální, naivní, romanticky přeslazené (jako první texty brouků); je to psychedelické, bláznivé až šílené a je to i celkem drsné. Jim Sturgess je fešák, nové verze songů jsou zdařilé a i když to patrně není nejlepší film na světě, já na něj nedám dopustit.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Fantasy? Já fantasy nerada (aspoň do teď). Historický? Nic moc pro mě. Přesto jsem si řekla, že nahlédnu… Závěrečná minuta prvního dílu zasadila poslední hřebíček mé nové závislosti. Naposledy mě ze seriálů takhle chytil Twin Peaks před deseti lety. Nicméně GoT šla ještě dál, dokonce až tak, že jsem si koupila všech sedm knížek (v originále) a vrhla se do četby tak dychtivě, jako před dvaceti lety do Mayovek. Co říci konkrétně? Napínavé, nervydrásající, perfektně vystižená realita chování lidského druhu (o to zajímavější, že v nereálném světě), kde i „hodní“ Starkové dělají hlouposti a i „zlým, zákeřným“ Lannisterům budete fandit (kromě Joffreyho) a především – až do posledního dílu poslední série (resp. poslední kapitoly poslední knížky) se nedá ani odhadnout, jak to celé dopadne. Doufejme jen, že si to G.R.R.Martin závěrem celé nepokazí. Shrnutí: Absolutně nejlepší seriál v historii televize. Bez nejmenších pochyb. Víc není třeba dodat. Kdo neviděl, stejně neuvěří. Kdo viděl, dávno ví. Šest hvězdiček (pět je málo).

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Fajn herecké obsazení, fajn prostředí, fajn dialogy. Všechny předpoklady pro natočení slušného seriálu splněny. Jen malá, drobná vada na kráse – vůbec mě to nebaví a jsou díly, při kterých jsem se nezasmála ani jednou. U sitcomu celkem problém.

plakát

Pošli to dál (2000) 

Mohl to být hezký rodinný film s krásnou lidskou myšlenkou, od kterého odcházíte s příjemným pocitem dojetí. Místo toho jsou příjemné dojmy přebyty násilně vnuceným smutným koncem, působícím značně nepatřičně, i proto, že nemá žádnou souvislost s předchozím dějem. Škoda.

plakát

Krásno (2014) 

Rozhodně se nejedná o filmový zázrak, ale celkově jde o slušný film. Průměrná zápletka, občas slabší scény, dorovnané však přiměřenou dávkou zdařilých vtípků (viz. závěsy). Závěrečná scéna má obstojnou gradaci a napětí. Ovšem… ten konec… První část závěru (Sokol, Finger) povedená a uspokojující, druhá část (Roden, Krausová a ten třetí) silně rozpačitá. Dalo se čekat, že se něco semele, ale tohle (nechci příliš prozradit) byla spíš parodie. Až těžko věřit, že to mohlo být myšleno vážně. A ještě jeden mínus na závěr: Možná jsem málo dávala pozor, ale nějak mi unikla odpověď na základní otázku celého příběhu. Děj nebyl zase až tak silný, aby vyvážil absenci pointy.

plakát

Avatar (2009) 

Pohádka pro šestileté děti. Krásná pohádka, s kouzelnou planetou a podivuhodnými tvory. Hezky se na to kouká a řada detailů je až překvapivě kreativní (př. propojení "lidí" se zvířaty). Výsledný dojem – více než pozitivní. Tak proč jen tři hvězdy? Čtyři hvězdy dávám filmům, které mě nějakým způsobem zasáhly a na které se vždy s chutí ráda podívám znovu. Avataru přeci jen jednu věc nejde odpustit. Nechápu, proč když si někdo dal tu práci s vytvořením tak výjimečného prostředí (a že to muselo být práce), proč se alespoň na chvíli nezamyslel nad scénářem a nedokázal vymyslet alespoň trochu zajímavý příběh, který by nebyl kompletně předvídatelný od začátku až do konce a který by měl alespoň nějaké nečekané zvraty. Takto celek není ničím víc, než krásnou pohádkou pro malá děcka. Znovu vidět netřeba.