Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (114)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Přiznávám se, že  jsem se původně obával toho, že  se bude jednat o jakási malá česká Akta X. Naštěstí jsem se mýlil a příjemně jsem se bavil u satiry na dobu, která je už naštěstí již  dávno za námi.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Seriál o tom, jak "díky" nemoci sice vysoce inteligentní, ale arogantní idiot k rozumu přišel. A jsem rád, že i díky mým poplatkům ČT natočila tento seriál. Jsem totiž přesvědčený, že  u konkurence by tento seriál nevznikl.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Jako fanoušek Bočkovy série o Aristokratce bych mohl vytknout rozdíly oproti knižní sérii, vezměme si např. Denisku,  která byla málo trhlá a v jádru hodná holka, která pak vše zachrání, ale čert to vem, film byl příjemný a to, že se většině diváků nechtělo jít domů a raději ještě chvíli poseděla u dvojky vína, je toho důkazem.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Na rozdíl od mnohých,  mně se táto pohádka líbila. Záporáci byli záporní, kladní hrdinové trochu trhlí, zamilovaný vodník je v jádru poctivec od kosti.  Je pravdou, že táto pohádka nebude patřit k zlatu české kinematografie,  ale rád se na ni časem podívám.

plakát

Cesta do Rokycan (1981) (TV film) 

Manželská logika dohnaná do geniální absurdity.

plakát

Jan Žižka (2022) 

K tomuto filmu jsem se dostal, až když ho vysílali v televizi. A chtěl bych touto cestou poděkovat kolegovi z práce, že mi ušetřil peníze za vstupné do kina. Herecky dobře obsazený film,  ale výsledek? Bída a utrpení. Pokus o akční film, ale celkový dojem? Nic moc.

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) odpad!

Nejlepším recenzentem je moje manželka, která má velice v oblibě romantické filmy a seriály. První díl okomentovala slovy "ono se to teprve rozjede", v polovině druhého dílu raději přepnula na jiný program a to u sledování televize žehlila prádlo. Poslední šanci tomuto seriálu dala v 9. či  10. díle. Vydržela cca 10 minut a pak si raději na DVD přehrávači pustila první díl Ptáků v trní.  Suma sumárum, to,že seriálem opovrhla i taková milovnice romantických filmů jako je moje manželka, by mělo být pro Primu jasným ukazatelem toho, že se jedná o paskvil nejhrubšího zrna.

plakát

Terminátor (1984) 

Poprvé jsem  měl tu možnost vidět Terminatora  na bůh ví jaké kopii,  kdy byl obraz i zvuk dost mimo (a to nemluvím o "dabingu" mluveném jedním mužem), tak jsem si málem cvrnkl do kalhot... Ano, to je temné sci-fi ,  tohle můžu... Dnes ten film vidím snad po sté a stále nacházím nové a nové momentky, které mě dokáží strhnou7.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Dávám 5 hvězd... A proč? Snad proto, že jsem v té době prožil polovinu života a že si pamatuji, že mnohdy ten, kdo se vydával za kamaráda jim nemusel být. A tento seriál tu dobu, sice s nadsázkou, ČT přesně ztvárnila.