Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor
  • Akční

Recenze (250)

plakát

Stargirl (2020) 

Stargirl je film, který kdybych viděl na základce a v dospívajícím věku, změnil by mi život.

plakát

Hollywoodská Stargirl (2022) 

Víte... jsou prostě filmy, u kterých se nedá jenom hledět na hodnocení. Obzvlášť v případě, když se vám trefí do vkusu a ve spoustě věcí se najdete. Ze začátku jsem chtěl dát jen dvě hvězdy, protože mi přišlo, že kouzlo prvního filmu a původního příběhu je pryč. Jak moc jsem se mýlil. Ve výsledku je v tomto filmu strašně moc věcí co mám rád. Love and Mercy, Dreaming, Fleetwood Mac, pohádkové skládání hudby a natáčení filmu s kamarády, prostředí L.A., vzpomínka na Big Star a The Cars, Uma Thurman (!!!)... a mohl bych dál pokračovat.  Bylo toho tak moc, že se tento film stal pro mě opojným. Naprosto chápu všechny názory, i ty jednohvězdičkové. Máte na ně právo a uvědomuji si, že s původní látkou má tohle pokračování pramálo společného (a že těch výhrad mám dost) a je to ještě naivnější než tomu dosud bylo. Mimochodem všimněte si bez předsudků, jaká je Grace skvělá herečka! Věřil jsem jí všechno. Stargirl zasáhla moje srdce podruhé. A tohle prostě neokecáš.  Sám bych se před sebou styděl, kdybych tomu dal jen dvě hvězdy, protože "je to přece takhle správně". Nene, takhle je to správně. 😊

plakát

Sám doma (1990) 

Málokdy se stane, že má rodinná komedie tak geniální soundtrack. Home Alone od Johna Williamse rozhodně patří mezi nejlepší vánoční soundtracky vůbec a píseň Somewhere In My Memory považuji za novodobou vánoční koledu. Film je bezpochyby klasika klasik, co k Vánocům neodmyslitelně patří. Jedna z nejlepších vánočních atmosfér, kterou můžete od filmu dostat.

plakát

Rumah Dara (2009) 

Tak tohle je, přátelé, vážně velmi příjemné překvapení. Indonéské (!!!) Macabre obsahuje přesně to, co mám na těchto filmech nejraději. Pořádně krutá atmosféra s trochou nadpřirozena, nějaký ten cool moment (motorovka s příjemnou muzikou) a naprosto pořádný masakr. Jo. Tak to má být, s ničím se nemazat. Co na tom, že to připomíná snad všechny vyvražďovačky západní produkce na které si vzpomenete. Má to pořádnou šťávu. Postava matky je úžasná, skoro až děsivě úžasná. A neodpustím si - když to jde v takové Indonésii, proč by něco podobného nešlo natočit u nás? Filmaři, chtělo by to tu naší kinematografii konečně rozproudit a neplýtvat penězi na nějakých nevtipných komediích/dramatech "ze života". Být vámi, točím už nějaké české Macabre :) Doporučuji!

plakát

Srbský film (2010) 

Hutné, neotřelé a odvážné provokativní dílo, o kterém se toho jistě dost namluví. Všechna čest tvůrcům a všem, kteří se na tomto filmu podíleli, protože vyjít s tímto ven je nesmírně odvážný čin, který se samozřejmě nemusí líbit každému. Pro fanoušky gore filmů a podobných masakrů je Srbský film povinnost. Pro ty ostatní je to film, kterému by se měli všichni vyhnout velkým obloukem, protože to není žádná polívčička typu Saw. Byl to nářez, některé šokující záběry jen tak nevyženu z hlavy, ale přesto mi něco k dokonalosti chybělo. Bohužel nedokážu říci co, snad jen, že jsem asi očekával trochu víc. Atmosféra ale výborná!

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Bohužel absolutně reálné. Skoro ve všem. Film, který by měli vidět všichni, obzvlášťě pak žáci na základních školách a některý vymaštěný palice na učňákách. Konec je přesně takový jak by měl být, ti šikanující hajzlové si nic jiného nezaslouží. Vynikající snímek!

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Perfektní, nebojím se říci geniální po všech stránkách. Lépe už to snad natočit nešlo.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Tenhle film není, a nemůže být o žádném dokonale propracovaném scénáři a vynikajících hereckých výkonech. Je o příběhu, co se prostě stal. Jsou to pouhé pocity přenesené na filmové plátno. O ty tu jde především a toho si asi vážím nejvíce.

plakát

Mistrův syn (1978) 

Tak tohle je opravdová klasika. Jackie Chan se tu pere jako o život, nebere si servítky a ze svých protivníků si prostřednictvím svého jedinečného opileckého stylu dělá neustále švandu. Dokonalá choreografie, zábavný Jackie, červený nos pana Mistra, styl osmi opilých bohů naprosto jedinečný. Už kvůli ohromujícím soubojům musíte tohle dílo vidět!