Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (145)

lamps 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvracet.... Ne z nechutností, které v tomhle případě už stejně nikoho nešokují, ale z té neodpustitelné drzosti tvůrců takhle násilně zesměšňovat můj selský rozum. Ještě větší průšvih než bezpáteřní You are next - nesouvislé vyprávění, zmatený střih, nesympatické a místy takřka nezranitelné postavy a hlavně neexistující příběh, jehož schéma by vycucalo z prstu i průměrné muslimské dítě a jehož jednotlivosti, od toporných dialogů až po přepálené gore, vyznívá zcela nesmyslně, nepůvodně a nechutně samoúčelně. Sorry lidi, ale mě bylo v závěru už úplně šumák, jestli se někdo zachrání, nebo podstoupí důkladný klystýr motorovou pilou a jeho ledviny skončí na jídelním stole průměrné singapurské rodinky - tuhle pohádku fakt nežeru... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Vůbec nebudu rozebírat otázku originality, na to jsou tu jiní experti. Já to prostě ke kvalitnímu zážitku nepotřebuju. Víc mě zajímá, jak autoři s tématem naloží. A když mám před sebou gore horror, který předchází pověst velkýho krváku, očekávám jediný: GORE!!! Pokud si autoři na nic nehrajou, a z jejich dítka čiší radost z filmařiny a nadšení pro věc, které dokážou přenést na diváka, mají mé sympatie jisté. A tvůrcům Darah se tohle všechno daří. Navíc film fantasticky graduje a ke konci už probíhající gorefest dosahuje takových absurdních rozměrů, až se z něj stává zábavná krvavá groteska. Za sebe můžu říct jediný: PARÁDA!!! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Macabre je zřejmě Nejlepší Asíjský gore/slasher/exploitation!! Přesahuje nemožné a přináší nám to, co očekáváme v tomhle žánru! Perfektní scény, pořádná dávka napětí, která vás donutí se koukat až do závěrečných titulků! Rozbíhá se to pomalu, ale od 20 minut to Začne! Vraždění a rozlévájící se krev po celém domě pokračuje až do úplného Konce bez jakýchkoliv přestávek! Každý ve filmu utrpěl četné zranění, každý je prosáklý krví a bojuje do posledního Dechu! Ve filmu je možné vidět: Lámaní vazu, utržené hlavy od těl, střílení z kuší, hrátky se samurajským mečem, řezání končetin motorovou Pilou, střelba z brokovnice, zkratka všelijaké vražedné zbraně na, které si člověk dokáže jen vzpomenout! Celé to působí reálně, chválím výtečnou práci maskérů! Závěrečný Fight je Highlight filmu a přehnanější BloodBath jsem doposud neviděl ! Film není pro těhotné ženy a pro lidi se slabši Povahou !! Pro mně top 10 Horor, co jsem kdy viděl ! Pecka! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asijské horory někdy není lehké přijmout, ale když je přijmete, tak se vším všudy, i s pomalinkým rozjezdem, kdy přejete 'adrenalin' všem zúčastněným, jen aby se už něco začalo dít... a pak je najednou toho adrenalinu až moc, ale máte, co jste chtěli. Každopádně se tu snoubí dvě základní pravidla- nebrat stopaře + nechodit na návštěvu k cizím lidem, dokud se nepřesvědčíte, co přesně mají rádi k večeři. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Začátek je z těch co člověk vídá po tuctech, takže se hlavní oběti dostávají k úchylákům prostřednictvím nabraní stopařky, která jakože je okradená a potřebuje odvést domů. V domku je uvítá její máma, která má při jakémkoli normálním hovoru vyvalené oči a velmi hluboký monotónní hlas, který v kombinaci s tím koulením očima a chladně robotím vystupováním působí asi jako obří cedule s velkým svítícím nápisem "úchyl". Zbylí členové rodiny jsou na tom ještě hůř, ale to pochopitelně návštěvníkům vůbec neva, protože jsme v úchyláckem exploitation splatteru, takže jediný další vývoj děje je prostřednictvím masakrování všeho co se hýbe, takže úplně všeho. Masakr je tu hodně krvavý a použijou tu kdeco včetně obligátní motorovky a nebo srpu, jenže je to takové že už to člověk někde viděl a dokonce i někteří lidi v komentářích se shodnou na tom, že francouzi poslední dobou dělají mnohem horší věci, takže jenom to standardní vraždění to nevytáhne. A tady autoři vložili jakýsi mystery prvek, který má motivům úchylácké rodiny a některým řečem úchylné matky dodat nějakou záhadnost, která je nejdřív i maličko zajímavá, jenže na konci dojde k vysvětlení, které je tak primitivní až to člověka zklame. Takže je to ohromná kopírka, ohromně nenápaditá a zabitá přílišnou jednoduchostí i v té snaze dodat tomu trochu tajemna, jenže oproti lépe nasvíceným, lépe barevným a lépe nasnímaným blbostem typu remake texaského masakru je to docela slušná zábava, protože ten nispelův remake byla nuuuuuuuda takováhle, takže darah a podobné obyčejné masakrování je oproti tomu docela slušné :). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Shareefa Daanish, ktorá stvárnila pani Daru, je narodená 21.6.1982, kým Imelda Therinne, ktorá hrá jej dcéru Mayu, sa narodila 19.5.1982. Maya je teda od svojej filmovej matky v skutočnosti staršia o jeden mesiac. (Karamanlis)

Reklama

Reklama