Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (214)

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Ve svém hodnocení musím zohlednit výraznou hybnou sílu předlohy, která se sice nedočkala úplně vhodného filmového zpracování (Portmanová je špatná), ale je tak vehementní, že z jinak nic moc filmu dělá velký zážitek. Komixy a filmy podle nich obecně bývají o jednoduchých morálních konfilktech, ale tenhle je opravdu silný a nemůže se nedotknout.

plakát

Já, mé druhé já a Irena (2000) 

Jestliže bylo účelem tohoto filmu bavit, tak se to povedlo, alespoň u mně. I když jako film je to strašný. / "Vypadá jako Spartakus, kujebák jeden!"

plakát

Kmen Andromeda (2008) (TV film) 

Nepovodená televizní selanka, ze které do všech stran čouhá ubohost. Ubohá výprava, ubohé až tragické herecké obsazení na úrovni školní besídky, chatrné ztvárnění u kterého jediné napětí, které jsem byl schopen pociťovat, bylo jestli se mi podaří nebo nepodaří usnout. On už sám námět asi není nic moc, tady je ale zazděný totálně.

plakát

Čarodějka ze země Oz (2007) (seriál) 

Tin Man ... aneb Čaroděj ze země OZ tak po šedesáti letech ... je překvapivě funfující fantasy s prvky sci-fi. Formát minisérie se moc nehodí, díly jsou moc dlouhé a místy nudí. Příběh je takový obyčejný, předvídatelný a konec vyloženě nesmyslný. Dílko má ale atmosféru a dobře se na něj kouká. Důležitou roli hrají jednotlivé charaktery a ti, kdož je hrají.//// Všechny o třídu převyšuje Azkedelia, konflikt ukrytý v jejím charakteru či rovnou těle dává této postavě úžasnou barvitost. Škoda, že její "dvojjedinost" nebyla víc konfrontována. Azkedelia je navíc překrásná, jako dítě i jako dospělá. // Postavy tří spolenčíků jsou poměrně ploché a objevují se neustále jen proto, aby byla navázána linie na původní příběh. Úplně by stačil Caine. // Úplně tragická je potom D.G., je naivní a Zooey jí k tomu naivně hraje. Takhle toporný herecký výkon jsem u herečky podobných kvalit dlouho neviděl. A navíc jí to nesluší, celou dobu v té samé bundě. A malá D.G. vypadá jako zplozenec pekla. /// Bylo by to za tři hvězdičky, ale díky stísněné atmosféře a brilantní Azkedelii přidávám jednu navíc.

plakát

Počátek (2010) 

********** Nolan předvedl to, co ho nejlépe zdobí v kabátu, který mnohonásobně překonává jeho starší filmy. Dokonalé řemeslo, skvěle vystavěná premisa, atmosféra, napětí, božský herecký ansámbl, to vše do sebe zapadá jako kolečka nekonečně složitého hodinového mechanismu, který nakonec přesně ukazuje správný čas tak, že po zhruba 148 minutách film končí na desetinu vteřiny přesně a vám nezbude nic jiného, než dál třeštit oči na plátno, dál tajit dech, poslouchat poslední sekundy skvělé Zimmerovy hudby a pomalu se smiřovat s tím, že v bludišti filmu jménem INCEPTION (spíš bych řekl VNUKNUTÍ než počátek) bude vaše mysl bloudit ještě hodně dlouho. ********** Jestli současný boom filmařské technologie na úrovni triků dostavá někde smysl, pak to nejsou samoúčelné slátaniny tipu Transformers či nových hvězdných válek, ale filmy jako je tenhle, kterým pomáhá vykreslovat fantasticky vystavěný příběh dechberoucími scénami a obrazy.

plakát

Devátá brána (1999) 

Neuvěřitelný film se silnou magií. Už když jsem ho viděl poprvé, jsem mu docela propadl pro jeho "ďábelskou mysterióznost", uhrančivě pomalé tempo a noirového Johnyho Deppa. Od té doby jsem snad ale měl štěstí na všechna opakování, co v televizi běžela, a nikdy jsem se od nich nedokázal odtrhnout.

plakát

Most do země Terabithia (2007) 

Takový rodinný film jak vystřižený z programu na sobotní dopoledne. Ale jako takový je velice dobrý. Jako fantasy ovšem ne, zároveň se jako fantasy ani netváří. Pro někoho, kdo šel s velkým očekáváním do kina, může být zklamáním, ve mne ale zanechal dojem a nucení se k tomuto filmu pořád vracet. AnnaSophia Rob je excelentní, Zooey Deschanel si pořádnou roli zase nezahrála, chuděra.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Gigantické kameo. Defilé postav z původní Alenky v klasicky americké slátanině. Ale je to hezké. Mia je překrásná a Anne Hathaway je coby motající se bílá královna přímo k sežrání.

plakát

Tristram Shandy (2005) 

Zbytečný film. Netuším, co je invečního sledovat místo filmu něco, co není film, je totálně nezajímavé, něco na co obratem zapomenete a krom všeho toho špatného je ještě natočena na dementně sestříhanou ruční kameru.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Nakonec dávám čtyři hvězdičky, protože film je natočen zručně a sympaticky. To co mi vadilo, to pochází už ze samotné předlohy: neodmyslitelná skandinávská (těžko uvěřitelná) zvrácenost, nelogičnosti a berličky v zápletce. Ale atmosféra perfektní.