Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (643)

plakát

Aalavandhan (2001) 

U tohohle filmu mi vážně spadla čelist úžasem. Bohužel, ta překvapení byla obojího druhu, příjemná i nepříjemná. V podstatě je ten film standardní tamilská mlátička. Ale obsahuje spoustu zajímavých prvků, pár animovaných scén, na začátku si buduje docela dusnou atmosféru. Ale (jak už to tak u jihoindických - včetně těch Shyamalanových - filmů bývá) v určitém okamžiku se to zlomí a z filmu se stává fraška. (Znamení + UFO na scéně). Tady se to nadobro pokazilo při flasbacku. Ve chvíli, kdy začnou číst deník hlavního hrdiny, je lepší dále nesledovat. Ovšem nejpodivuhodnější mi přišlo, kde všude čerpají Indové inspiraci... rozhodně nevykrádají jen Hollywood.

plakát

Aaltra (2004) 

Mám raději pohyblivější filmy. A hlavní hrdinové byli tedy neskutečně protivní.

plakát

Aamir (2008) 

Něco jako Telefonní budka. Tu však vystřídal mobil. A hlavního hrdinu nedeptá šílenec, ale pákistánští teroristé.... Díky tomu ale celý příběh vyzní poněkud méně uvěřitelně a trochu postrádá logiku. Ale slušné psycho. Žádné rozjásané tanečky.

plakát

Aao Wish Karein (2009) 

Opět remake. Příjemný, i když s jiným koncem. Filmu Big.

plakát

Aashirwad (1968) 

Jak hlupák do té největší bídy přišel. A dobře mu tak. Trampoty Jogiho Thakura, místního raji, byly veskrze zbytečné. Začátek, kdy jeho manželka dala kvůli neplacení daní vypálit vesnici tak, že lstí vymámila jeho podpis, to nastartoval. On s ní nezatočil, místo toho zbaběle opustil sídlo. A celý jeho další život byla jedna velká rezignace. Ale občas si u toho pěkně tradičně zazpíval a zaveršoval.

plakát

Ab Ayega Mazaa (1984) 

Tak tohle byl zase jednou omyl. Romantická komedie s pár naprosto stupidními vedlejšími postavami, které člověka silou mocí nutí, aby se smál. Ale nefunguje to. Dá se to bez výčitek svědomí prospat. To se mi nakonec také stalo, že jsem usnula. A zjevně jsem přišla o nějakou krimi zápletku v posledních 20 minutách. :-)

plakát

ABBA: Our Last Video Ever (2004) (TV film) 

Krátký film natočený za účasti švédských Monty Pythonů - tedy Killinganget. Kdo neviděl a chce, tak může: na youtube. Další filmy z dílny zmíněné skupiny komiků už jsou rozhodně delší: Torsk pa Tallin, Fyra nyanser av brunt nebo televizní série Percy Tarar. Ale rozhodně za to taky stojí. :-)

plakát

ABCD (Any Body Can Dance) (2013) 

Příběh banální,předvídatelný. Ale o ten vůbec nejde. Je to především taneční exhibice. Prabhu Deva vypadá přibližně 15 let pořád naprosto stejně. Ovšem vyrostla mu v Indii slušná taneční konkurence. Hlavní ženská představitelka - tanečnice - není Indka, ale Američanka Lauren Gottlieb, kterou si režisér oblíbil v americkém seriálu „So You Think You Can Dance“. Kvůli roli v Indii se prý 3 měsíce učila hindsky. Taky bych se chtěla naučit hindsky za 3 měsíce místo 3 let marného snažení.---------- Na imdb žánr western. :-))

plakát

Abhiyum Naanum (2008) 

Asi tak o hodinu a půl delší než je na takový příběh třeba. Otec se smiřuje s tím, že jeho holčička dospěla a vybrala "nevhodného" ženicha z Paňdžábu.

plakát

Absolutní přežitek (1999) 

To Lyncha: Po psychicky náročné práci jsem do kina přišla (po fyzicky náročné nikoli) a film mě tedy přesto pěkně štval a vůbec jsem nechápala, proč se všichni kolem mě tak smějou. Třeba zvuku umělohmotné láhve, ze které si jakýsi host v restauraci tlačil kečup na porci čehosi.