Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Obsahy (60)

Queen

Queen (2013)

Po té, co její snoubenec zrušil svatbu, vydává se Rani sama na svatební cestu do Paříže a pak do Amsterodamu a šokem se snaží vyléčit zklamání.

Jízdenka do Antibes

Jízdenka do Antibes (2011)

Vdovec Georgie odhalí, že jeho děti chtějí získat své dědictví ještě před jeho smrtí. Je přinucen přehodnotit svůj život. Když chytí svoji pomocnici v domácnosti Marii při krádeži, donutí ji, aby se zúčastnila protiúderu proti překvapeným dětem. Pro ty má Georgie ještě další překvapení: svou tajnou francouzskou milenku.

Amors baller

Amors baller (2011)

Švéd Lucas se přestěhoval ze Stockholmu do malého norského městečka a okamžitě se zamiloval do Susanne, brankářky místního dívčího fotbalového týmu. Spřátelí se s obézním, sexem posedlým synem trenéra. S ním, jako sparring partnerem, zosnuje plán, jak by získal srdce své vyvolené. Ale Susanne už s někým chodí a Lucas brzy zjistí, že cesta k lásce může být dlážděna lžemi a nenávistí. Děj filmu se z velké části odehrává na mezinárodních sportovních hrách pro mládež Norway Cup a natáčení probíhalo přímo během tohoto turnaje.

Táta na týden

Táta na týden (2011)

Film sleduje další osudy Jarleho Kleppa, ústřední postavy filmu Mladí rebelové, natočeného na motivy knihy Toreho Rengerga Muž, který miloval Yngveho. Jarlemu je teď pětadvacet, studuje literaturu a má vášeň pro Adorna, Prousta a dospělé ženy – a určitě ne pro tamagoči, Lady Di a malé děti. Zpráva, že je otcem sedmileté holčičky a že ho příští týden přijede navštívit, exploduje v jeho životě jako jaderná puma. Jarle musí náhle dospět. Ale je toho schopen? A chce to?

Odpadkový princ

Odpadkový princ (2011)

Jed (19) opouští svůj bývalý život, bez cíle a bez vysvětlení nasedá do vlaku. Ocitá se v městečku na východě, kde brzy začne čelit každodenním těžkostem nezávislého života. Přežití se pro něj stane výzvou, skoro až posedlostí. Zdá se, že ze všech lidi ve městě, Jed neustále potkává pichlavou a bystrou Lulu (17). Postupně, aniž si to přiznají, se jejich vztah mění z hašteření, provokování a soupeření v přátelství, možná i v lásku.

Hjelp, vi er i filmbransjen

Hjelp, vi er i filmbransjen (2011)

Glenn dostal kopačky. Přestěhoval se do společného bytu se třemi kamarády flákači a život ho právě moc netěší. Aby ho rozveselili, dostanu jeho spolubydlící skvělý nápad. Uspořádají konkurz na ženskou roli ve filmu. Ve filmu, který samozřejmě nechtějí natočit. Úspěšná uchazečka by ovšem měla naplňovat Glennovy představy o dívce jeho snů.

Líbej mě

Líbej mě (2011)

Dvě třicátnice, Mia a Frida, se poprvé setkají na zásnubní hostině svých rodičů. Miin otec Lasse a Fridina matka Elisabeth se budou brát. Lasseho dcera Mia se vrací domů se svým přítelem Timem a přípravy jejich svatby jsou také v plném proudu. I přes složitou rodinnou situaci se mezi Miou a Fridou probudí silný cit, který nejde zastavit.

Bambieffekten

Bambieffekten (2011)

Veronica a Cecilie se poznaly na netu. Uzavřou společně dohodu o smrti a odjedou na chatu Veroničiných rodičů u moře. Vezmou si s sebou videokameru, aby zaznamenaly své poslední dny. Nečekaná návštěva ze sousední chaty odhalí jejich naprosto rozdílné potřeby a cíle. Film o tom, co obě natočily.

Cornelis

Cornelis (2010)

Filmové zpracování životního příběhu Cornelise Vreeswijka, švédského písničkáře nizozemského původu. Jeho těžký život začal tolikrát, kolikrát se zhroutil. Život plný euforie i temnoty.

Pocta lásce

Pocta lásce (2007)

Ášutóš a Tehzíb spolu pracují v jednom televizním studiu. Vzali se proti vůli Ášutošóvých rodičů, protože on je hinduista a Tehzíb je muslimka. Při cestě za reportáží má Tehzíb nehodu. V důsledku nehody si na Ášutóše vůbec nepamatuje.

Kkáminí je známá tanečnice, ale jejím velkým snem je stát se i velkou filmovou hvězdou. Za pomoci svého manažera si chce zvýšit svoji popularitu tím, že oznámí existenci smyšleného přítele Ráhula. Nečekané komplikace nastanou, když ji před odletem do Londýna na letišti čeká živý Ráhul.

Stefanie přilétá do Indie, aby našla svého přítele, kterému jeho rodiče hledají indickou nevěstu. Na cestě po celé Indii ji provází taxikář Rádžu, který sní o lásce.

Šiven a Džia se mají brát. Šiven neví, zda se chce oženit a tím úplně změnit svůj život. Podaří se mu zrušit svatbu, ale najednou si není jistý, zda je to přesně to, co chtěl.

Vínej a Síma jsou 15 let manželé. Žijí spořádaný život a mají spolu dvě krásné děti. Když Vínej potká krásnou tanečnici, vzpomene si na to, o čem v mládí snil.

Phúlvatí a Ram se právě vzali. Do naplnění jejich touhy se jim vždy postaví nějaké překážky.

Silkevejen

Silkevejen (2004)

Christine - restaurátorka obrazů - je nevyléčitelně nemocná. Zatímco je zahrnovaná péčí svých blízkých, uniká před realitou do vzpomínek a také sní o svém setkání se zesnulým manželem na onom světě. Film se zabývá otázkou pomíjivosti lidské existence a je provázen odkazy na díla umělců jako je Leonardo da Vinci, Italo Calvino a Sofonisba Anguissola.

Woh 7 Din

Woh 7 Din (1983)

Ovdovělý lékař Anand si vezme Mayu. O svatební noci se Maya pokusí otrávit. Anand ji zachrání. Maya se mu poté svěří, že je zamilovaná do Prema a byla provdána proti své vůli. Sám Anand se oženil jenom na naléhání své smrtelně nemocné matky, které zbývá týden života. Poprosí Mayu, aby po tuto dobu hrála roli jeho manželky, a slíbí ji, že poté ji propustí a odevzdá do Premových rukou.

Hum Dono

Hum Dono (1995)

Saigal se přiženil do bohaté rodiny, získal důvěru svého tchána a převzal po něm vedení firmy. Kromě této rodiny má ještě jednu další ve vzdálené Kalkatě. Když se o tom jeho manželka dozví, skočí z terasy. Nezemře, ale zůstane nehybná a neschopná komunikace. Jeho syn Vishal, který s ním žije, ho za to nenávidí. I Raju, Saigalův syn z jeho kalkatské rodiny, svého otce nenávidí za to, že podvedl jeho matku. Po Saigalově smrti Vishal zjistí, že otec svůj majetek rozdělil na dvě poloviny. Jednu dostane on sám, druhou Raju. Raju ale odmítá cokoliv převzít, nechce ani podepsat papíry u notáře. Vishal se za ním musí vypravit do Kalkaty, aby ho přemluvil. Raju změní názor až poté, co je jeho vyvolená Priya odvezena do Bombaje, aby se provdala za někoho jiného.

Eodiseonga noogoongae mooseun Ili saenggimyeon teullimeobsi natananda Hongbanjang

Eodiseonga noogoongae mooseun Ili saenggimyeon teullimeobsi natananda Hongbanjang (2004)

Hye-ju je zubní lékařka. Protože se nesmíří s žádnou křivdou, vyhodí ji z práce v Soulu a o novou práci ani nezavadí. Odjíždí do jednoho malého města na venkově, kde si otevře svou vlastní ordinaci. Pronájem ordinace jí zařídí pan Hong, se kterým se následující dny setkává ve všech možných zaměstnáních: pan Hong roznáší čínské jídlo, zaskakuje za hlídače, má i dobré styky na policii. A na Hye-ju nebere vůbec žádné ohledy. Kritizuje její velkoměstský způsob života. Přesto jsou, přes protesty Hye-ju, okolím vnímáni jako pár.

Spolu

Spolu (2009)

Rodiče se synem se chystají na prázdniny na Kanárských ostrovech. Cestou na letiště mají ale nehodu, která jim obrátí život vzhůru nohama.

Yatzy

Yatzy (2009)

Patnáctiletý Daggi je poslán z Osla na venkov do pěstounské rodiny, ale v novém prostředí naráží na spoustu překážek. Myslí jedině na to, jak se dostat pryč, ale nemá kam jít. Jistou nadějí by mohlo být setkání s dívkou Glorií, ale tajemství ukryté v Daggiho videokameře, vzpomínky, které by nikdo neměl vidět, zničí vše. Někdo nebo něco ho pronásleduje... Možná je to jen přelud.

Nový život

Nový život (2007)

Švédsko roku 1951. Vzniká nová společnost, společnost, kde není místo pro sociálně a mentálně slabé. Gertrud je sedmnáctiletá dívka z velmi chudé rodiny. Proti své vůli je umístěna do domova pro mladé ženy. Gertrud se dozvídá, že jedinou cestou ven je "dobrovolná" sterilizace. Gertrud se zamiluje do správce Axela a brzy zjišťuje, že je těhotná. Sní o normálním rodinném životě s Axelem a dítětem a neuvědomuje si, že během sterilizace ji lékař připraví o dítě. Mění tedy názor na chystanou operaci, ale zdá se, že už je příliš pozdě. Existuje jediné východisko: Předstírat duševní poruchu a nechat se poslat do psychiatrické léčebny. Gertrud se podaří obelstít systém, ale zaplatí za to svou vlastní budoucností.

Tintorettor Jishu

Tintorettor Jishu (2008)

Podstatná část dalšího příběhu detektiva Feludy se odehrává v Hong Kongu, kam se hrdinové dostanou při pátrání po slavném Tintorettově obrazu.

Iqbal

Iqbal (2005)

Iqbal je neslyšící mladík, který po své matce zdědil lásku ke kriketu. Ve své tajné skrýši má fotky všech slavných hráčů, tajně chodí sledovat místní kriketový tým při tréninku a také snaží sám naučit hrát. Jednoho dne ho za pomoci jeho mladší sestry, která umí znakovou řeč, přijme trenér do mužstva, ale díky incidentu s dosavadní jedničkou týmu (synem vlivného otce) je zase brzy vyloučen. Situace vypadá beznadějně, když náhodou Iqbal zjistí, že místní opilec a pobuda býval slavným hráčem. Aby došel ke svému cíli, musí zdolat spoustu překážek. První z nich je přemluvit Mohita (Naseeruddin Shah), aby se přestal utápět v alkoholu a začal ho trénovat.

Jhankaar Beats

Jhankaar Beats (2003)

Rishi a Deep jsou kolegové z práce – reklamní textaři – a dobří kamarádi. Jsou posedlí filmem Sholay a sní o tom, že vyhrají hudební soutěž Jhankaar Beats. V průběhu děje jim do kapely i do práce přibude ještě třetí parťák Neel. Každý z nich má nějaké to trápení s láskou. Rishi se právě rozvádí, Deep čeká s manželkou druhý přírůstek do rodiny. Neel si netroufá oslovit svou vyvolenou. V práci se jim zase nedaří vyřešit jeden závažný úkol – vymyslet patřičně úderné ústřední motto chystané reklamní kampaně pro významného klienta – výrobce kondomů. Film je o tom, jak společně čelí všem těm trampotám. Záliba v hudbě jim někdy pomáhá (během vystoupení v kostele konečně Neel přesvědčí svou vyvolenou, že není zas takový zoufalec) a někdy zase život komplikuje (když se úspory pro miminko málem promění ve vytoužené klávesy).

Reklama