Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

kingik 

všechny recenze uživatele

Hanks za mlada pochopitelně nedostával role jako má nyní. A podle toho tento film o malém chlapečkovi, který toužil být dospělý tak moc, až se mu to jednoho rána opravdu podařilo, vypadá. Není to sice nudné, ale spíše ve stylu "vtipe vylez". Klady: nějaké nápady se najdou. Zápory: působilo to na mě dětinsky, skoro žádný obstojný gag, nepříliš zajímavě zpracované, odhadnutelný závěr, podobný námět není ojedinělý, pro mě blbina na jedno zhlédnutí, ke které se už nevrátím. Mé hodnocení: 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mě mlátí, když se mě bojí?" Já si tedy myslím, že každý kluk by se měl přibližně ve dvanácti letech stát viceprezidentem, aby si mohl do sytosti užít trampolíny v pokoji, zaboxovat si s tyranosaurem, zaskákat si s šéfem na obřím pianu nebo alespoň štvát kariéristy svým pracovním postupem. Mně se to kdysi nepovedlo, protože tento snímek v mé době ještě neexistoval a já jsem o té možnosti nevěděl. Jinak bych to samozřejmě dokázal. Takhle mi nezbývá než se občas pobavit s Joshem, protože ten kluk ve mně pořád odmítá dospět. ()

Reklama

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Ach, to je tak, když si děti myslí, že dospělí to mají snadné a mohou dělat všechno, co se jim zlíbí. Aneb dávej pozor, na to co si přeješ, může se to splnit :-). Ten film mám moc ráda. Tom Hanks ve svých zaječích létech je tady k zulíbání, zápletka funguje a potenciál je využitý hodně slušně. A tu pianovou scénu můžu vidět stále dokola a pořád mě baví. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je takové americké zlatíčko. Při koukání na komentáře u letošního Shazama jsem se všude dočítal, že Velký to udělal lépe. Velký lépe dokázal zužitkovat duši kluka v dospělém těle. Jsem z toho docela na vážkách, jestli jsem sledoval stejnou pecku jako ti uživatelé, kteří tohle vykřikovali. Za poctivou rodinnou osmdesátku 65% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Ze všech možných příběhů, které by se nabízely při takové premise, si museli vybrat ten, který se zrovna nenabízel, a totiž románek s dospělou ženou. Ó bóže. A to ještě prý režisérka zamítla možnost, že by hlavní postava byla dívka, protože by si nedovedla realisticky představit románek třicetipětiletého muže s dvanáctiletou děvčetem. Hm, kudos za tuhle zcela přijatelnou realistickou variantu. Ó bóže. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Rozpočet filmu byl 18 miliónů amerických dolarů. (HellFire)
  • Tom Hanks (Josh) nejdřív musel nabídnutou hlavní roli odmítnout, protože právě točil filmy Zátah (1987) a Pointa (1988). Tvůrci tak pátrali po jiných hercích, ale než se pro některého stačili definitivně rozhodnout, Hanks oba snímky dokončil a rád roli přijal (za dva miliony dolarů). (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama