Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (9)

David Lynch

Srdcovka. Vybraná potrava pro moji filmovou duši. Líbí se mi téměř všechno včetně jeho názorů a vlasů :-) Nejradši mám Twin Peaks, Mulholland drive, Modrý samet, Mazací hlavu, Inland empire... Spolupráce s Badalamentim je unikátní symbióza.

Woody Allen

Fenomén svého druhu jenom jeden. Woody. Nemám ráda úplně všechno, co natočil, ale někdy mi stačí, když ho vidim. Nejradši mám Prokletí škorpióna, Darebáčky, Banány, Spáče, Lásku a smrt, Zločiny a poklesky...

Stanley Kubrick

V této desítce mám režiséry, jejichž tvorba je víceméně jednolitá a rukopis svébytný, ovšem Stanley Kubrick se tomuto pravidlu vymyká. Každý jeho film je naprosto jiný a nikdy jsem nenašla mezi nimi žádné pojítko. Jsou precizní a originální. Nejradši mám Mechanický pomeranč, Eyes Wide Shut, Dr. Divnolásku, Stezky slávy a Zabíjení.

Joel Coen

a jeho bratr Ethan... Krimi, které mrazí a nejlepší zpackané vraždy:-) Nejradši mám Zbytečnou krutost, Fargo, Muže, který nebyl...

Ki-duk Kim

První film, který jsem viděla byl Ostrov. Bylo to dávno a byla to náhoda, ale tohle "divno" vzbudilo můj zájem a další pátrání se vyplatilo. Ojedinělé náměty a ojedinělá vizuální krása. Nejradši mám 3-Iron, Jaro, léto.... , Čas a Samaritánku.

Pedro Almodóvar

Španělská kinematografie Jóó... Almodóvar Jóó... Nejradši mám Co jsem komu udělala, Mluv s ní, Špatnou výchovu, Kiku a Černá roucha...

Lars von Trier

Rozhodující je Riget, to byla trefa do mého vkusu. A u ostatních filmů jsem často řekla větu: "tak tohle jsem ještě neviděla" ..... Citový vyděrač von Trier :-) si mě získal filmy: Dogville, Manderlay, Tanec v temnotách, Idioti.

David Fincher

Nestačí se dívat, musí se i myslet. Nejradši mám Hru, Klub rváčů a Sedm.

Jan Švankmajer

Výtvarné skvosty. Krása, ošklivost, pomíjivost, metamorfóza, zmar a rozklad. Nejvíc se mi líbí: Možnosti dialogu, Jídlo, Otesánek a Zahrada.