Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 196)

plakát

See (2019) (seriál) 

Tábory sledující první sérii /další musí následovat/ se zákonitě rozdělí na spokojené - nespokojené. Klady: klidně si dokážu představit, že taková doba nastane; přiroda musela být vyobrazena ve své nádheře, když nikdo neměl čas jí devastovat. Zápory: jen pár postřehů - šest století a žádné jazykové změny; hodně opomenutá stránka ukázky, kde brali jídlo; střelné zbraně při slušném uložení pohoda, střelný prach těžko. Závěr: protože jsem se přiklonil na stranu spokojených, tak doporučuji.

plakát

Radioaktivita (2019) 

Madam Curie si možná ani nevšimla, že po roztlučení haldy československého smolince a objevu dvou nových prvků, tak nějak všichni kolem ní začali pokašlávat a odcházet do věčných lovišť. Zápory: natočit poutavě a zajímavě životopisný film o jakémkoliv pracujícím vědci je velmi složité, na to nějaký skandál z jeho života nestačí a většinou skončíme na nudě. K tomu prostřih těch záporných stran objevu je také zbytečné. Všichni dobře vědí co radioaktivita způsobí. Závěr: nedoporučuji. Film v celkovém podání vyzní, jako by pojednával o ženě, která předala lidstvu odkaz, že palačinka se smaží po obou stranách do mírného zezlatovění a ne o nositelce dvou Nobelových cen z oblasti vědy, kde jste v té době žádnou ženu nenašli.

plakát

Sklep (2018) 

Úplně zničený příběhový námět, kde vůbec nic neklape. Zápory: snaha zaměřit se na psychiku a následné možné jednání rodičů zmizelé dívky byla dost zoufalá ; prostředí - asi všichni žijí na samotách, boudách, rozpadlých chatách a v přívěsech; herci - konkurz proběhl obálkovou metodou na nádražní stanici Dědinky mezi Palcmanskou a Dobšinskou Mašou a tak upoutalo snad jen štěňátko místního notorika; ukončení - žádné, každý ať si vybere. Klady: film částečně splňuje požadovanou multikulturnost, aby se dostal na nějaký festival, chyběl pouze černoch, asiat, transka a trpaslík. Závěr: nedoporučuji, návštěvu a setrvání v kině si nedovedu představit.

plakát

Ďábel (2020) 

Dvougenerační uzavírající se kruh, plný sériových vrahů, náboženského fanatizmu, prospěchářů, pedofilního faráře, lásek na první pohled a amerického středozápadu. Klady: ani nevím proč mě to tak bavilo, asi jsem fakt ateista. Závěr: určitě doporučuji, já jsem zařadil do složky "ještě někdy vidět" a zkusím i knihu.

plakát

Chvilky (2018) 

Když vydržíte do konce dočkáte se pěkných panoramat. Co jiného nám tento československý projekt nabídne. Aničku, která bydlí sama na chalupě, moc nemluví, pláče, chrápe se ženáčem a jak potká dalšího, tak mu dá taky, šmidlá na housle, chodí k psychoušovi a máma taky, moc šťastná není. Dělá něco pro změnu, nedělá, pláče a nemluví. Mimochodem role pěkně zahraná Jenovéfou. Závěr: nedoporučuji.

plakát

Za borovicovým hájem (2012) 

Zabereme sice dvě generace, ale i tak hrozně dlouhé a rozvleklé. Klady: ukázka, že genetika funguje. Závěr: moc nedoporučuji

plakát

Sociální dilema (2020) 

Leze z toho na vás paranoia, nebo jste v klidu a myslíte si, že se do kamer vykecává vyhozený střední management sociálních gigantů. Jestli jste si doteď nevšimli, jak se mění obsah vámi navštívených stránek, tak si můžete udělat úplně jednoduchý test. Zamyslete se nad nějakou věcí, kterou vy osobně vůbec nepoužíváte a tím pádem jste po ní na netu nepátrali. Jste antisportovec, zvolte třeba "posilovací jednoruční činky", čaj jste neměli 3 roky, zvolte "black tea" jste chlap samotář a na comp vám neleze vaše drahá polovička, zvolte "menstruační vložky, tampony". Zadejte do vyhledavače, projděte pár stránek. Třeba i objednejte. Zaručuji vám, že příštích 14 dní, vložky a tampony od všech možných firem, na vás budou vyskakovat všude - Face, Insta, Google, Seznam, ...., prostě všude i tady na CSFD. Tak to prostě je. Čeká se jen na váš další podnět. Reforma? Směšné. Závěr: i když nic nového, tak doporučuji.

plakát

Rozesmát, nebo zemřít (2018) 

Téma, které Finové moc nemusí. "Za koho bojovali v ´18 tvoji předci? Za rudý, nebo bílý?". To je asi nejblbější otázka, jakou můžete položit Finovi. I když v současnosti to nebude tak horké z důvodu generační obměny. Samotná válka přinesla míň obětí na životech v přímém boji, jak následný pobyt rudých v zajateckých táborech, nebo pomsty, teroru na civilním obyvatelstvu a vyrovnávání účtů. Z celkového počtu cca 80.000 zajatců bylo popraveno 113, ale o 20.000 se postaral hlad a nemoci. Zápory: nezajímavé zpracování s pozadím hereckého spolku, který vlastně hraje o svůj život. Závěr: doporučuji jen pro ty, co se zajímají o válečnou historii.

plakát

Odříznutí (2018) 

Nějaký správně morbidní doplněk určitě patří do každého dobrého krimi thrilleru. Linda pěkně rychle zvládla telefonický kurz patologie a přešla od kreslení komiksových nářezů k lékařské zručnosti. Klady: určitě lze vyzdvihnout napínavost, dobré zvraty i atmosféru; moc hluchých míst nenajdete a vše je celkem příběhově logické, když byla vynechána jakákoliv účast policie. Zápory: trochu zbrklý závěr. Závěr: doporučuji, když Linda zvládla dálkově řízenou pitvu a i rozdýchávání mrtvolky, tak vy těch 132 minut dáte také.

plakát

Kincsem - sázka na pomstu (2017) 

Ač by se mohlo zdát, že cílovou skupinou budou fanoušci dostihového sportu, opak je pravdou a určitě se bude spíš líbit něžné a romantické části populace. Klady: opravdu líbivé ve všech směrech. Závěr: doporučuji.