Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (700)

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Případy inspirované skutečnými činy. Nejdřív jsem naposlouchal podcasty s majorem Štočkem a Marešem. Když jsem si pak seriál pustil, jejich vyprávě se v podstatě jen zhmotnilo, na pár detailů to všechno sedělo. Samozřejmě trochu zabalené do televizního kabátku, ale i tak ze všech těch kriminálek a policií Prdelákov je toto opravdu povedený krimi seriál. Všechny tři série jsem si dal v podstatě nonstop, až takhle kvalitní to je.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Jednoznačně top a vrchol určité fáze MCU, kdy ty filmy nebyly jen prázdná vata. Naprosto skvělý crossover všech dosud natočených spidermanů, chyběl vlastně jen původní Venom a mladí Osbornovci. Naplno to ale vynahradil návrat starého Osborna. Vůbec všichni záporáci vypadají pořád skvěle, Molina a Dafoe možná ještě líp než před 15 lety. Naopak na Maguireovi a Garfieldovi už je zkrátka poznat, že to nejsou náctiletí puberťáci. Ale ta chemie a narážky mezi třemi pavouky, to byl jednoduše fanservis jak prase. To Verbal: tvl chlape běž už si ho konečně umejt a vyhonit, nechápu když s tím máš takový problém proč vlastně na komixovky koukáš.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Film který vzdává holt starým bondovkám a jde mu to náramně, místy až naprosto šíleně. Tempo filmu je brilantní, gadgety vychytané a nový poznatek do budoucna - když zachráníte svět, můžete to udělat do zadku švédský princezně. To beru.

plakát

Rammstein: Zick Zack (2022) (hudební videoklip) 

Perfektní parodie na všechny ty gumové panny a botoxové zrůdy, které se považují za ideál krásy ale posadit je do domu hrůzy, tak dokonale překonají tamní figurínové obyvatele.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Tenhle film patří do kategorie, kdy jsem očekával buď velký průser nebo neskutečnou šlehu. Zaplať Lockheed, že B) je správně a ještě navíc se stal ten málo vídaný zázrak, že je pokračování dokonce výrazně lepší jak původní film. A ocení ho i letečtí nadšenci, pokračování úspěšné pohádky zkrátka stojí za to. Už během prvních 50 vteřin vás dokonale vystřelí o 40 let zpátky, sice s novými hnusně hranatými F35 a SuperHornety, ale i jako zkrácené demo to má šťávu. Plážová scéna taky nechybí, jen už není tolik teplá. Ano, ten film je v některých scénách a okamžicích příběhu těžce předvídatelný, navíc samotný útok a cíl krásně vykrádá dvojku Železného orla v kombinaci s SW Nová naděje, ale světe div se, ono to prostě funguje. Stejně jako závěrečná čorka Tomcatu a návrat domů. 4 hvězdy jsou poctivé, pátá je za další dávku skvělé nostalgie, fanservisu a velmi povedené letové záběry, kterých není málo.  A ať se Jim nezlobí, Avatar je v kině trikové superporno, ale TGM si následně užijete i mimo kino, zatímco u Avataru v půlce usnete, nebo to prostě vypnete pro nezájem. Film roku, přátelé!

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Počátek 90. let patří k vrcholu amerických bláznivých parodií, které byly opravdu vtipné a člověk si natrhl bránici i bez hromady fekálních vtipů. Dokonalá parodie především na TopGun.

plakát

Devadesátky - Přehrada (2022) (epizoda) 

To je drama jak cyp. Jestli mi závěr minulého dílu nastartoval očekávání na maximum, tak teď už ručička ukazatele napětí vyletěla ze stupnice. A pomalu nabývám domnění hraničící s jistotou, že to se Sokolovou postavou dopadne po sovětsku.

plakát

Sabaton - Bismarck (2019) (hudební videoklip) 

Kombinace hraného klipu s animací z World of Warships je kulervoucí,. Má to šťávu, má to příběh, skvělý text.

plakát

Devadesátky - Kleopatra (2022) (epizoda) 

Závěrečných 20 minut byla pecka kdy jsem si vážně říkal, kurva proč už to končí, jak to mám týden vydržet? Slezáček jako východojazyčný boss je taky super castingová perla a Sokol se také postupně zlepšuje. Jsme v půlce a začínám věřit, že ta druhá půlka bude velice zajímavá. Snad dojde i na trochu delší záblesky z minulosti kolem tria Orlických vrahů, Rumla jako Černého bych si celkem rád vychutnal v jeho temné roli naplno.

plakát

Takešiho hrad (1986) (pořad) 

Když vezmete pevnost Boyard a zkřížíte ji s japonskýma úchylárnama. Ale jo, je to hlína.