Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (255)

plakát

Město bohů (2002) 

PRO MUŽE:Prvotřídní drama začíná jako slepičí útěk opeřené partyzánočky a heslo dne je : město bohů – peklo na Zemi. Nemohu si pomoci, podle mého je to Pulp Fiction po brazilsku. Bez émerickejch superstár, téměř stejně syrové, totálně nadupané hláškama, historkama z podsvětí a navrch ještě v rytmu samby. Postavy do příběhu vplouvají a zase z něj vyplouvají hezky přirozeně nepřirozenou smrtí. “Kdysi byl život ve slumu očistec, teď se z něj stalo peklo.” Možná, ale tuze pěkně se na to kouká. Doporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Jestli je tohle produkt rozvojové kinematografie, pak by se ta naše měla hodně rychle začít taky rozvojovat. Děj hezky plyne a v tom narativním pojetí i ty brutální vraždy, hromady drog a zbraní působí tak nějak mile a samozřejmě. A protože jsem v dobrém rozpoložení, madame, přidám i recept na banán v troubě s párkem v čokoládě. Odposlechnuto z filmu - a) Ten tvůj tě nelíže? b)Ne. a) Než si pustím chlapa dovnitř, musí mě udělat nejdřív jazykem, aspoň půl hodiny. Do zadku ti ho asi nestrká? b)Panenko Mariáa, to ale to bolí, ne? a) Nóoo ze začátku trochu jóo, ale pak je to učiněná slast. Musíš mít banány. b) Na co zase banány? a) Vezmeš banán, trochu ho před tím zahřeješ a zasuneš si ho do kundičky. Chlap jde potom zezadu. Máš dojem, že se vznášíš.. Vřele doporučuji milá vznášedla.          PÁR HLÁŠEK:Já nechci bejt rybářem. Rybáři smrděj. Mluvíš o vlastním tátovi?// Má plnou prdel mariánky a je chytrej jako rádio// Opravdovýmu zločinci nestačí mít jen zbraň, musí mít taky nápad. A nápadů měl dost.// Osud zavedl Hasáka do náruče Boha, Hřívu zase do náruče Berenice.// Lump nikdy nemá dost, jenom si dává pauzu.// Ze dne, kdy zabili Hřívu si pamatuji jen davy lidí a fotoaparát. Od té doby jsem chtěl mít taky takovej.// Má kluka. Nejsem žárlivej. Její táta je policajt. Nikdo není dokonalý.// Obchodování s drogami má řád, jako každé jiné podnikání. Kdyby byl obchod s drogami legální, stal by se Zé podnikatelem roku.// V balení jointů jsem byl mistr. Kdybych uměl stejně dobře balit holky, tak už dávno nejsem panic.//

plakát

Příběhy slavných - Občan Karel Kryl (2000) (epizoda) 

Fyzicky tady není, ale jeho já, jeho ego, jeho písně tady jsou. Byly, jsou a budou. Byl to postavou malý, takový nebozízek, který dokonale pomáhal rozvrtat odporný normalizační barák tak, až spadnul jako domeček z karet. Malý postavou, ale velký duchem. Tak velký a tak nekompromisně kritický, že byl upřímně nenáviděný bývalými aparátčiky i těmi, co přišli po nich. Kur*evsky tu chybí. Chybí tu jeho hlas, který dokázal trefně a přesně poezií vyjádřit vše, co jsme si my ostatní jen mysleli. Chybí tu už od března 1994. Už na balkoně Melantrichu prorocky říkal, že to nadšení dlouho nevydrží a začne rvačka. Říkal to v době, kdy jsme po tím balkonem cinkali klíčema. On věděl, když my ještě netušili. ....Tak hle, jak se perou, jen pohleďte na ně, jak úplatky berou a svrbí je dlaně, jen pohleďte na ně, jak zatančí tance, když namísto daně jim dají kus žvance. . Kdo by to řekl, že je to vydané v roce 1969?

plakát

Okno (1997) (TV film) 

PRO MUŽE:Tady uhodil Hřebejk na hlavičku. Jeho Slunce, seno a výloha, pardon, vlastně okno by ani Troška nezapadlo. Svázat, nebo přistřihnout křidýlka, čertu na tom záleží. Však si zvyknou. Jenže. Jenže stejně jako holubi i muži mají své dny. Dny, kdy svítá o něco dřív. Slabší jedinci ochotní se dát svést kdykoli na scestí, především chlastem, se pak stávají pasivními účastníky vlastního života. A smutný pohled do dálky jen věští, co zatím netušíte, že to, že jste si teď cosi právě dokonale posr*li, je to nejlepší, co vás mohlo potkat. Taky kdo by chtěl mít na krku Remundovou až do rozvodu, že?         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Nepříjemně návodná humoreska, madame, která polopaticky ukazuje jak málo stačí, aby se jeden vyzul z chomoutu ještě před tím než mu ho stihnou nasadit. Světlo vesnice tak zhasne dřív, než stačilo zazářit. Žádné velké umění ani herectví nečekejte, ale i tak jsem se dobře bavil. Doporučuji.

plakát

Bakaláři 1997 - Poslední koncert (1997) (epizoda) 

Poslední společná jízda Titánů českého herectví. Plaché úsměvy na smutné tváři. Humoreska jak má být, krátká, svižná a vtipná. Každý občas šlápne do h*vna, ale jen skutečný mistr tím dokáže zastavit vlak a vyjít i s uříznutým hajzlem na noze a uříznutou ostudou. A obojí zvládne s noblesou. Neskutečné. A prázdné oči seniorů při “poslechu” pubertálního masakru hudby ukazují, že být hluchý nemusí být nutně handicap.

plakát

Bakaláři 1997 - Dobrá zpráva (1997) (epizoda) 

Narvat do půl hodiny tolik hlášek a hereckého mistrovství a totálně odmaskovat myšlení staré nomenklaturní “struktury” to je na aplaus. Slyším ozvěny hurónského smíchu roku 1997, kdy jsme si říkali, že je to definitivně pryč a ať se třeba pos*erou, stejně jako v příběhu. Jenže já to viděl až dnes – únor 2012. Po 15ti letech zrudly kraje, zrudl Senát a po Narcisovi na Hradě Becher Bimbo. Ještě jedny volby a mají to komplet. Úsměv už ztuhnul, teď začne řídnout stolice. Všem. Všem, co tam zůstanou. Příště místo sametu snad raději šmirgl.

plakát

Geometria (1987) 

PRO MUŽE:Fenomenální kraťásková ptákovina režiséra Guillermo del Toro, která je parafrází povídky “Zaječí pacička” a umocněná brutální, byť očekávanou pointou z učebních osnov geometrie. Krátké, vtipné a inteligentní. Vřele doporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Průzračně čisté a jasné sdělení. Pozor na přání, madame, mohla by se splnit. (Onehdá chtěl jeden mít ptáka až na zem a druhý den mu vlak přejel nohy. Přání splněno. Druhý chtěl velkýho ptáka, co hodně vydrží. Od té doby s ním všude chodí havran, co chlastá a hulí 10x víc než on sám. Takže bacha.)

plakát

The Key to Reserva (2007) 

PRO MUŽE:Scorsese se z dokonalého fabulátora stal geniálním mystifikátorem. Natočit reklamu na španělský sekt v Hitchocovském stylu, smíchat to dohromady s filmem o filmu a ještě se tvářit seriózně a tvrdit, že nejde o chlast, ale o torzo mistrova nerealizovaného scénáře..... to chce notnou dávku drzosti a odvahy. A samozřejmě největší prdel je, kolik lidí mu to tady baští. Klobouk dolů Martine a jen tak dál. Vřele doporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Krátký film o klíči k tajemství ve flašce šampusu. Madame, to by se mohlo líbit i vám . Doporučuji.

plakát

Velké holení (1967) (studentský film) 

PRO MUŽE: Martin Scorsese už na sklonku šedesátých let vizionářsky zfilmoval výsledky mého holení, kterých jsem běžně a bohužel pravidelně dosahoval. Od těch dob, co jsem si na mezinárodní výstavě psů v Litoměřicích pořídil (za desetinu ceny co by stál v obchodech pro pány) elektrický chlupostroj a setrvalé strniště, mám pokoj. Krvácím už jedině při odesílání sponzorského daru svému oblíbenému džihádistovi, jménem Alí Menty.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Asi už jste, madame, přišla na to, že se stejným šikulou, jako je zde, je maximálně výhodné vyměnit bílé ručníky, čistě z praktických důvodů , za černé. Inu i my muži máme své dny. Doporučují Závody Modrá Skalice.

plakát

Suckablood (2012) 

PRO MUŽE:Krvesaj je brilantní středověkem čpící šortík, navíc zveršovaný naprosto zvěrským způsobem. Perfektní večerníček pro notoriky se sacím reflexem, na které nestačí obligátní bububu, necháš toho ty zkurvysyne!! Vlastně křivochcalko! Nejstrašidelnější na celém filmíku je pro mě představa, že na příšeru, která hraje matku, někdo před pár lety dokázal vylézt a spáchat jí dítě!!! Dokážu si představit, že to té obludy někdo injekcí vstříkne strychin, ale lachtanem své genetické informace. BRRRRR a fuj tajkxl.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Madame, i já se přimlouvám za pokračování tohoto nevšedního dílka a slovo suck dost napovídá. Viděl bych to asi takto: Suckablood – blow job. He can kill you, sweet small Tilly, he`s a vampire, don`t be silly, get the condom on his Willy, to safe your life you must be quick, salvage your blood and suck his Dick!!!

plakát

Následník (1973) odpad!

PRO MUŽE:Prožidovská, antifašistická agitka, kterou se Francouzi snažili nasr*t své odvěké rivaly Italy a Němce. Belmondo je zde v oblečku s kravatou vážnej tak, že nejspíš i sere mramor. Prakticky celou dobu bez hlášek a chytrej jak rádio. Vypnutý. Ještě, že si zachoval trochu té špatné pověsti a obšourníkem zůstal i zde. První půlka filmu má náběh na slušný krimi, ale postupem času to víc a víc sklouzává k levičácké propagandě a impotentní obžalobě průmyslníků s temnou minulostí za druhé světové. Samozřejmě cizích průmyslníků, Frantíci jsou přece čistí jak jejich královská lilie. Jakoby scénáře a obsahu filmu nebylo dost, to, co diváka spolehlivě dorazí je naprosto příšerná syntezátorová hudba – no hudba, odporný skřeky a zvuky. Belmondo neBelmondo to je jasný odpad!         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Stopy příslovečného šarmu Jean-Paul B nese i tento snímek, ale na rozdíl od desítek dalších, kde Bébel exceloval, je tento jen jejich slabým odvarem. A když říkám odvar, madame, tak myslím ten odvar, který je vhodný maximálně pro sedací koupele.          UKÁZKY: Pokud vlak pojede příliš rychle, mohou vystoupit. Takto si vás moc neoblíbí. Nechci, aby si mě oblíbili, chci, aby mě pochopili.//Nejsem žádný sexuální pokrytec. Když jedu vlakem, když letím letadlem, mám chuť se pomilovat. Zvlástě když mám před sebou dámu, kterou neznám. //Nejlepší jezuité se nacházejí mimo církev.// Máme novináře a ti nám připravují levicový tisk. Ne, názorový tisk. Mám zájem vydělávat peníze, ale také mám zájem dát je vydělat těm, které zaměstnávám. Mluvíte s odbory často?// Továrny Cordell vydělaly 15 milionů franků, v těch stejných továrnách má zahraniční dělník méně než 1000 franků. Nevím, proč by o tom moje noviny nepsaly. Všechno změníme.