Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Nástupkyně (2022) 

Smysl to z racionálního pohledu nedává, ale o to víc to pohltí. Na Lynche jsem si ke konci taky vzpomněla, ale u něj je spíš mysteriózno pro samo mysteriózno, kdežto tady mi to přišlo víc doopravdy. A docela mi přeběhl v té poslední třetině i mráz po zádech. Ačkoliv teda hlavní hrdinka opravdu zhruba po 20 minutách filmu začne poněkud lézt na nervy, až se člověk chvílemi přistihne při myšlence, že se manželovi vlastně až tolik nediví...

plakát

Labyrint lží (2008) 

Koktejl všech jmen zněl neodolatelně a jako sázka na jistotu. Ale absolutně mě to minulo a vůbec netuším, o čem to bylo nebo proč jsem se na to teda koukala. Možná je to ale tématem špionáže a teroristů, které úplně nemusím, a nepřebila to ani trojka Ridley Russel Leo okořeněná Markem a Oscarem.

plakát

Všichni lžou (2022) (seriál) 

Super nápad s dějovými linkami. Celkově je to hodně svižné, plné zvratů, koukalo se na to dobře. Ale vadila mi častá nelogičnost konání postav v důležitých zlomech. Ostatně už sama úvodní zápletka mi moc nedává smysl. Takže na pochopení motivace postav jsem postupně v mnoha případech rezignovala a nechala se jen unášet dějem. Rozhodně to není nuda.Edit po druhé sérii - přehodnocuji z kriminálky na černou komedii a zvyšuju počet hvězd na pět. Bavila jsem se výborně!

plakát

Pět dní (2007) (seriál) 

Neslaný, nemastný. Kriminální zápletka mi přišla zajímavá, ale řešení se příliš vleklo a koncové vysvětlení bylo nějak narychlo, nedotažené a neuspokojivé. Psychologie postav mi přišla nedotažená a mělká, takže ani toto neobstálo. Dokumentární je asi nejvýstižnější, ale prostě to nevtáhne. Tedy kromě jediného - hudební doprovod byl úchvatný. Tohle jediné dodalo seriálu jakýsi náznak atmosféry, chvilkový pocit, že nekoukám jen na nudnou, nepříliš zajímavou posloupnost scén.

plakát

Ta přede mnou (2021) (seriál) 

Mě tato minisérie uchvátila. Zápletka je sama o sobě sice poměrně tuctová, ale atmosféra je úžasná, řekla bych, že až surrealistická.

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Jako nic proti, ale nudilo mě to. Uživatel Gimli trefně poznamenal, že se jednalo o past na milovníky sci-fi. Já se do pasti chytla, ale místo zajímavého scifi jsem našla jen romantickou ságu rodu xy. Dokoukala jsem, krajina nádherná, atmosféra fajn, pár střípků z toho, co mě zaujalo původně nejvíc - tedy z prolínání přítomnosti a minulosti, ale v podstatě jsem se těšila, až budu mít "splněno". Dala bych tři hvězdy jakože "dobrý průměr", nakonec jsem za celkovou atmosféru, kulisy a kostýmy jednu přidala.

plakát

Dvě tváře lásky (1996) 

Já vím, klišé klišé klišé ...  Ale tohle mě doslova pohltilo. A to už mě hned tak nějaká laciná romantika nedostane, vlastně mě romantické filmy nudí čím dál víc. Tohle se mi ale zarylo pod kůži, slzy se mi koulely a srdce se mi svíralo, tohle se mnou asi žádný romantický film ještě neudělal...

plakát

Můžu tě zničit - The Alliance (2020) (epizoda) 

Asi jsem to pochopila špatně, ale nevnímám Theo moc jako zlošku. Prostě se chtěla pomstít za to, že si ji ten blbeček fotil jako trofej. Jako je to celé špatně, už to, jak se nabízela, bylo to celé nedůstojné. Ale upřímně, přála jsem mu to ... teda kdyby plán Theo vyšel, což nevyšel.

plakát

Můžu tě zničit (2020) (seriál) 

Nelíbilo se, ani trochu. Byť úvahy o tom, co je a co není znásilnění, zda se může týkat i mužů a bez penetrace, že znásilnění je i sex sice dobrovolný, ale tajně a oproti dohodě bez kondomu, jakou odpovědnost mají za zfetovaného kamaráda ostatní kamarádi ... to je všechno sice zajímavé, ale ... Nechápu, jak dnes může vzniknout tak rasistické dílo. Vlastně hořce chápu, obrácený rasismus je in. Dyskrymynáce, žejo. Myslím, že to problematice ale moc nepomůže. Takové truc dílo ukřivděné černošky. Hysterická reakce na "afro-karibský původ" to dokládá jasně - to už se černochům nesmí (v lékařském kontextu) říct ani to, že jsou černí? To mě hodně znechutilo. Divím se, že Kwame byl vůbec znásilněn černochem a ne bělochem. A zjistila jsem, že pro dnešní mileniály jsem už opravdu hodně stará. Nelíbila se mi vůbec hudba, nelíbil se mi přístup k sexu jako k něčemu tak obyčejnému jako si koupit rohlíky nebo si s někým přiťuknout, nelíbilo se mi ani trochu oblečení hlavní hrdinky - sice jsem měla možnost na vlastní oči vidět, co tato generace považuje za "módu" a "být in" - ale přesto, tohle fakt ne. Takhle bych se styděla i vynést odpadky do popelnice. Mimochodem, trošku nelogičnost - proč by měl nějaký násilník zfetovávat holky na baru, aby je znásilnil, když podle celkového vyznění by mu stejně čtyři z pěti daly tak či tak? Nevadilo mi, že hlavní hrdinka pořád visela na mobilu, zapadalo to do příběhu. Ale pardon, dělat si podcast např. v ordinaci u lékaře a přerušit ho kvůli tomu? Jako fakt?? A jako třešnička na dortu - okázalé zdravení se zpěvnými ječáky ... (mimochodem, kdo zná "jéčivky" z Jak jsem poznal vaši matku...?) Prostě otřesný.

plakát

Kostka (1997) 

Nápad a atmosféra vynikající. Tolik kritizované herecké výkony nejsou vinou herců, ale mizerným scénářem. Úvodní hysterický záchvat matematičky, nihilimus architekta, cílevědomost policajta, to bylo prostě otřesně neuvěřitelné. Stejně jako současný vpád všech zúčastněných do úvodní místnosti. Takhle by se lidi postavení zničehonic do takové situace nechovali, ne tak rychle a okamžitě. V tomto smyslu byly precizně zvládnuté scény v Saw. Podobně rádobypsychologie postav, křečovité pokusy o něco jako sondu do duší zúčastněných byly strašné. Buď to mělo být o psychlogii (pak "odbyté" by byl jen milý eufemismus), nebo - jak si myslím - psychlogie měla být pouze decentně naznačená. To, co si hraje na "vývoj" postav, byly spíše nesmyslné a nepochopitelné činy. Přestože v tomto smyslu byl scénář totálně zpackaný, přecejen byl námět o něčem jiném, a to bylo vynikající, proto ubírám jen jednu hvězdu a nechávám čtyři.