Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (39)

plakát

Je mi ze sebe špatně (2022) 

Prvních deset minut na mě film působil doslova jako nepovedený pokus o něco, co jsem nedokázala nikam zařadit ani nijak definovat. Přesto mě cosi drželo při tom sledovat dál. Výsledek mě více než uspokojil. Film nejenom popisuje osud psychicky choré jedinky, ale také přesně vyobrazuje dnešní společnost.  Za námět a neokázalost rozhodně pět hvězd.

plakát

Železničáři: Neznámý příběh Bhópálské tragédie roku 1984 (2023) (seriál) 

Hm... aha. To byl můj celkový dojem. Jako člověk, který o Bhópálské katastrofě četl, co se dalo a zhlédl mnohé dokumenty, jsem od tohoto seriálu očekávala mnohem víc. Zklamal mě.  Největší průmyslová katastrofa na světě nesoucí s sebou nejvíce obětí jakoby se scrvrkla do řádově desítek mrtvých a problèmu pár lidí, kteří se snaží dostat z nádraží.  Ani pár autentických záběrů na konci filmu můj pocit nezměnilo.  I přes snahu patosu mě to nedojalo, narozdíl od dokumentů, které ve mně zanechaly pocit marnosti a beznaděje.  Vysoké ohodnocení tohoto seriálu si vysvětluji jen neznalostí katastrofy těch, kteří hodnotili.

plakát

U Zlaté rukavice (2019) 

Pět hvězd. Popravdě marně pátrám v paměti, který snímek by svou syrovost dokázal tak přesvědčivě promítnout do děje.  Jedinečný film, kterému jsem skutečně věřila bez emocí, pochopení ať už vraha či obětí.  Zní to asi zvláštně, ale zkrátka toto vnímám jako skvost kinematografie.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) odpad!

Mám ráda romantiku. Ne každou. Romantiku z této doby. Ale... Ale neumím se dívat na filmy z historie, které totálně popírají, jak to tehdy bylo. Nejsem schopna přijmout postavy černochů jako vévody. Ne proto, že bych byla rasista, ale proto, že v této době to byl naprostý nesmysl. To se snad tolik bojíme historie, že jednou začneme díky takovým filmům věřit, že to takhle skutečně mohlo být? Možná ze mě tento způsob podsouvání skutečně rasistu udělá. Protože mám výběr jen ze dvou možností. Buď mi fakt, že nacpou černocha někam, kde nemá co dělat, vadí. Hodně vadí. Je to odpad díky tomu. Nebo mi to nevadí. No ale pak bych si sama před sebou připadala jako totální dement. Až takové pohádky sledovat dospělí nemusí. Hloupí by tomu mohli začít i věřit totiž.

plakát

Revizoři (2003) 

Dávám trojku. Vtip jistě film má v určitých místech. Svéráznost na filmech miluji. Zde mě ovšem nic nepřekvapilo a byly chvíle, kdy jsem se vyloženě nudila. Zřejmě jsem už otrlá z filmových klubů, které kdysi dávali na ČT2. Není to snímek, který bych mě nutil se k němu kdy vracet.

plakát

Ďábelské ženy (1955) 

Popravdě...nebyl to nejhorší film...až na to, že mi po prvních pěti minutách došlo, jak se to bude odvíjet dál...proto jen 3 hvězdy.... :)

plakát

Trio z Belleville (2003) 

Dokonalá animace.... nejsem si jistá, jestli tohle dílo nazvat genialitou nebo šílenou kravinou! :))...Každopádně na tenhle snímek asi nikdy nezapomenu, je svým způsobem jedinečný... :)

plakát

Big Lebowski (1998) 

Upřímně, dle recenzí jsem od tohohle filmu čekala víc.... nebyl špatný, to ne... je tam i pár dobrých seků... Ale například ty surrealistické části, které většinou dělají film zajímavější , mi tu přijdou spíše na škodu. Zkrátka...tento film mě nijak neohromil, ale ani nenaštval.... A navíc mě mrzí, že tu nedořešili ten KOBEREC!!! :p

plakát

Žebrácká opera (1991) 

Špatný snímek se se skvělými herci... to je to jediné, co ho zachránilo před označením ODPAD!