Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Alice ve městech (1974) 

Trošku těžší na rozjezd, ale jakmile se postupně ponoříte do vztahu mezi ústřední dvojicí, film vás chytne a nepustí. Opravdu zajímavé road-movie.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Jednoduchý, ale dojímavý příběh a film, který dojme hlavně neskutečným hereckým výkonem DiCapria. Měl jsem za to, že Leo začal zrát až po Titanicu, šeredně jsem se mýlil.....

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

"Nepatří to už do muzea?! Stejně jako my!" Výborná akční žánrovka s krásnou nadsázkou a transtextuální motivací. Že bych se u akčňáku upřímně zasmál, to už se mi opravdu dlouho nestalo. Jak u akce, tak u komických scén jsem se bavil a film si určitě dám zas někdy znovu. Doporučuji všem, kdo mají rádi poctivou akci s velkou kapkou dobrého humoru.

plakát

G.I. Joe 2: Odveta (2013) 

Nedivím se tomuto celkem nízkému hodnocení, ale na druhou stranu musím říci, že mě film vcelku příjemně překvapil. Asi to bude tím, že jsem nečekal žádné zázraky. Našel jsem akci, humor, trošku sexy slečen. Prostě všecko, co asi čekáte od takového filmu. Rozhodně to pro mě nebylo úplné zklamání, spíše naopak..

plakát

Hombre (1967) 

Už jen kvůli charakteru Paula Newmana musím dát za 5 hvězd. Utrhl si pro sebe celý film a jeho postava je tak chladná a odtažitá, že si prostě musí získat každého diváka. Jako snad od každé filmové klasiky se můžeme zasmát u fajn hlášek... Hej Hombrééé... -> "hláška s břichem" - chcete vědět, co to znamená? Není nic jednoduššího než zhlédnout film.

plakát

Interstellar (2014) 

Fascinuje mě, jak Nolan snad vždy dokáže obecenstvo rozervat na dva tábory "nadšených" vs. "čekal jsem víc, dám průměr". Proč je Nolan tak úspěšný filmař?? Protože dokáže přijít s netradičním, neobnošeným a na Hollywood originálním nápadem a zfilmuje tento super nápad tak dobře, že ho pochopí co nejširší publikum a někteří to chápou jako banalitu. Jenže tato brilantnost přichází se samotným námětem! Pro mě je to prostě pan režisér a cením si ho už jen pro to, že do mainstreamu vnáší závan originality. S dobrou prací vždy přichází odrazující kritika...

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Přiznám se, že jsem čekal trošku víc ve stylu "ponoření se do hlubin" Tonyho Starka. Ale! I tak je to fajnová podívaná, která dokáže rozesmát, rozesmutnit a dokonce i malinko překvapit. V kině se máte na co těšit.. P.S.: narážku na kupu drog jsem v kině pochopil asi jen já :-/

plakát

John Wick (2014) 

Pro mě parádní akční jednohubka.. ano, je to vystavěno na špatných základech-příběhu, ale i tak Johnovi budete fandit a smlsnete si na tom, co přijde, když mu ten blbeček zabije psa :)

plakát

Kniha džunglí (2016) 

4 hvězdy hlavně za ty neskutečné efekty... To je opravdu podívaná, co se týká celkového zpracování - Favreau točí již tradičně průměrné snímky, takže vás film nějak nevtáhne a za chvilku na něj zapomenete. CGI ale opravdu mistrně zvládnuto.

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Četl jsem tady, že seriál je super, ale nikdo tak nějak nevyjádřil proč, zkusím hodit něco do placu :) Myslím, že seriál má velmi vydařené dialogy, které dobře zapadají do odehrávajícího se prostředí, což je právnická firma. Najdete v nich humor a sarkasmus, takový dr. House v dobře padnoucím obleku bez hole (řečeno s velkou nadsázkou!). Takže kdo si zamiloval dr, House a má rád filmy a seriály z prostředí právníků, celkem lehko si zamiluje i tohle. Další plus vidím v hercích, kteří si své role náramně užívají. Harvey Specterem začínaje a Louisem Littem konče. A pokud by vám náhodou chyběla troška romantiky a nějaké ty vedlejší příběhové linie, i těch se tu dočkáte a ani ty nejsou nijak odbyté, takže i na ty se můžete těšit. Abych to shrnul: seriál nábízí velmi kvalitní podívanou z hlediska promyšlených dialogů, postav i vedlejších příběhových linek. Za sebe můžu jen doporučit :)