Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (667)

plakát

O koních a lidech (2013) 

Krásný fim o Islandu, mentalitě Islanďanů, o jejich vztahu ke koním, o nádherných koních a jejich očích.

plakát

Vozka smrti (1921) 

Všechny superlativy již byly vysloveny, pro mě jeden z nejkrásnějších filmů, co jsem kdy viděl.

plakát

Will Penny (1967) 

Ten konec z toho udělá úplně jiný film, byl bych radši za konec “romantický”, ale dostalo mě to. Krásná Joan Hackett, pŕekvapivě zahraná role od Hestona. Nejspíš “nový western”.

plakát

První zrádce (2019) 

Ty události si pamatuju, taky jsem pár let v té době prožil v Itálii, dokonce chvíli na Sicílii, Falcone, Andreotti, to aw vrylo do paměti. Takže už jen proto se mi film líbil, a líbil se mi i svým zpracováním, hereckými výkony apod.

plakát

Bitva o Alžír (1966) 

Předevčírem napadli teroristické skupiny (Hamás atd.) Izrael. Tento film je tedy velmi aktuální. Nejde o to, jestli je jedna strana správnější než ta druhá, vždycky trpí civilisté na obou stranách. Jde o to, že jestli si ti bohatší a "vyspělější" neuvědomí, že ti druzí mají stejné právo na rozvoj a svobodu a že je povinnost těch "vyspělejších" se o své bohatství (nejen materiální) nezištně dělit, tak pořád bude rozdělenost a pořád bude boj těch, kteří si chtějí vzít to, co nemají. Film parádní, ve všech složkách, není třeba to rozebírat.

plakát

Mandarinky (2013) 

Čirá extáze, filmařsky, i dějově a myšlenkově. Pro mě jeden z nejlepších filmů.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Vynikající Winsletová, zajímavá zápletka, na jedno maloměsto a pár rodin snad až moc koncentrovaná, ale to patří k umění - umět věci zkoncentrovat do potřebného prostoru a času. Ostatní herci taky uvěřitelní, atmosféra Pennsylvánie realistická a hlavně - vyznění díla s vyjádřením potřeby chápat se a odpouštět je vždy aktuální.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Dobře Jane, nenech se rozladit recenzemi! Je to vtipné, výborná kamera, herci skvělí, krásné exteriéry, dobře vybraná hudba a hlavně je to odvážné.  Filmové zpracování duševně-duchovních procesů, které čekají jednou každého, je výjimečným počinem! Scény s Bořkem Vávrou (V. Javorským) by měly patřit do zlatého fondu filmového umění. Díky!

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Katarze posledních dílů je dobrá, i když vzhledem k předchozímu ději a nenavratitelnosti, nenapravitelnosti některých činů je omezená. Sledovat Walta (B. Cranstona) během seriálu bylo chvílemi až odporné, což hovoří o kvalitě scénáře i herce. Skvělá Skyler, i Hank, Marie, Mike, Gus, Walter Jr. a ti dva Jesseho kámošové. Vlastně celé to bylo k pokoukání, jen neveselé. Opravdová katarze nastane, když zkouknete El Camino, pak to celé nějak secvakne, morální pachuť zřídne, rozpustí se a přišel mi pocit zadostiučinění. Asi ho potřeboval i scénárista :-).

plakát

Fargo (1996) 

Viděno po seriálech, takže jaksi to získalo ještě větší půvab. Ale jinak tento film i seriály ukazují, jak je Amerika nemocná, což úplně nevím, jestli si toho tvůrci byli úplně vědomí.