Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Noc generálů (1967) 

Válečných filmů s podobným námětem existují desítky, ale tenhle je tak úžasně natočený, že nebudete věřit vlastním očím. Soutěžil i na festivalu v Cannes.

plakát

Upír Nosferatu (1922) 

Nosferatu je film ze kterého mrazí i po letech.V dnešní době,kde jsou horory plné hektolitrů krve a digitálních efektů,má tento film stále tu správně temnou a zatuchlou atmosféru.Když se sejde dobrý štáb filmařů,může vzniknout za pár marek klasika ze zlatého fondu světové kinematografie.

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Legendární Britcom,ve kterém se málo mluví ale humor který obsahuje,pochopí lidé na celém světě.Vtipné,krátké historky ze života jedné středně velké,roztržité,směšné a někdy trochu sobecké a škodolibé figurky,si získal srdce mnoha diváků.Jeden z nejlepších seriálů z Velké Británie,který se k nám dostal.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Hobit je krásná,dobře natočená fantasy,která je více pohádková než Pán prstenů. Hudba,kostýmy,úchvatné scenérie jednotlivých krajů,efekty,různorodost a barvitost postav,to vše do sebe hezky zapadá a vytváří velkolepou podívanou na kterou je radost pohledět. Ve formátu 3D si navíc vychutnáte každičký detail. Chápu proč je premiéra každého nového dílu vždy v prosinci,tenhle příběh se do vánočního času zkrátka hodí. Vůbec mi nevadí,že Peter Jackson přidal do děje některé postavy navíc. Moc dobře nejde srovnávat Pána prstenů a Hobita. Pán prstenů je epický román,rozdělený do třech knih,Hobit je jedna knížka a navíc né moc tlustá. Moc se těším na třetí závěrečný díl,který bude mít podle oficiálního zdroje premiéru zase za rok.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Chvilku trvá,než se to pořádně rozjede,ale jakmile se do toho filmu dostanete,stává se Hobit jedním z nejpovedenějších filmů roku.

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Animované je to moc pěkně,na vizuální stránce si dal někdo záležet,navíc je to poučné v tom jak by se lidé k sobě měli chovat.Bylo natočeno již několik verzí tohoto příběhu,ale tahle patří mezi ty nejlepší.

plakát

Vykolejená (2015) 

Jestli vás partnerka nutí jít do kina na nějakou romantickou komedii, tak kupte lístky na tuhle. V rámci žánru je nadprůměrně vtipná, plná nezávazného sexu, a dokonce v ní chybějí i obvyklá klišé.

plakát

Bláznivá dovolená (1983) 

Chevy Chase se rozhodl přiblížit průměrnému divákovi a podařilo se mu to. Není to sice veledílo, na které nezapomenete do konce života, ale vtipných hlášek, které si zapamatujete, je v téhle rodinné komedii víc než dost.

plakát

Kdo přežije (2000) (pořad) 

Jednotlivé série se od sebe dost liší,někdy stačí když vidíte občas jeden díl a jindy máte nutkavou potřebu vidět každou novou epizodu.Před lety se pokusila televize Prima napodobyt tuto reality show,ale pokud si dobře vzpomínám,moc slavně to nedopadlo.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Michal Viewegh píše hodně,dobře a rád a na jeho knihách je to znát.Postavy z románu Báječná léta pro psa jsou barvité a nenudí.Může se s nimy lehce ztotožnit nejeden divák,který žil v tehdejším Československu.Petr Nikolaev zasluhuje pochvalu,za to že atmosféru knihy věrně přenesl do filmu.