Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, která se konečně dostala i k nám a to i přesto, že americké komedie z 1. půlky 80's nemusíme. No, protože Vánoční prázdniny se staly naší vánoční klasikou, a tak jsme byli zvědaví i na další dobrodružství rodiny "Griswoldů". A Clark je opět optimistický, ohlíží se po jiných dívkách, přesto zůstává věrný a hrdý na svou rodinu a Beverly D'Angelo jako mírně histerická, přesto příjemná manželka je už taky klasa. Takže několik slabších chvilek této příjemné komedií odpustíme a vyjde velmi dobrý nadprůměr! 65% ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená je přesně ten druh trapných komedií co nemám rád. Všichni herci do jednoho naprosto trapní, neustálé blbé grimasy. Film jsem viděl kdysi dávno a teď podruhé, když jsem náhodou v tv na to překlikl. Chtěl jsem to hned v první minutě vypnout, ale když jsem viděl jak je to trapné a jak trapní herci přehrávají, vydržel jsem tuto hovadinu sledovat až do úplně blbého konce. Nechápu to vysoké hodnocení a vychvalované komentáře. Je vidět, že i u nás je plno inteligentních diváků. Zlatej českej Kameňák. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal o mnoho let dříve, kdy jsem film viděl poprvé, určitě bych hodnotil výše. Některé scény jsou opravdu mistrně natočené a třeskutě vtipné, postavy většinou sympatické (Clark je boží), ale v ději je tolik hluchých míst, že přeci jen hodnotím pouze ***. Vánoční prázdniny jsou o třídu lepší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite sa griswoldovská púť naprieč Amerikou dala okoreniť aj viacerými príhodičkami, no aj napriek tomu a hlavne vďaka Chevyho šarmu sa z tohto road filmu stala jedna z klasík svojho druhu. Všetko to príde reálne a úprimné, trošku mi vadil naťahovaný záver v parku, ktorý mohli pojať svižnejšie. Čo je však podstatnejšie, že aj keď som Vacation už videl niekoľkokrát, stále sa mi nezunovali. 80%. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená znamenala pro Chevyho Chase zásadní zlom v kariéře, a přestože nejde o úplně nejlepší díl z memoárů jelita Clarka Griswolda a jeho blízkých, o legraci rozhodně není nouze. Zbytečně nepřehrávající komiku Chevyho Chase mám rád a scénář mu dává řadou bláznivých nápadů prostor, aby ukázal, co umí. A nebyla by to série National Lampoon, kdyby v ní chyběl Clarkův bratranec Eddie, kterého Randy Quaid přetavil ve stoprocentní extrakt vidláckého křupana (škoda, že podobný dojem budí během celé své kariéry :-)) 80% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama