Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (84)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Za mě asi největší filmové překvapení. Moje očekávání bylo hodně mizerné, ale už v prvních pár minutách filmu jsem si řekl, vždyť to je vlastně dost dobrý. Nechápu jak mohl někdo vymyslet takovou slátaninu, ale očividně to funguje. Dívalo se na to dobře a natočený je taky skvěle. Bohužel musím strhnout ještě nějaké body za naivní a klišé pasáže.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Naprosto dokonale promyšlený sitcom, který ukazuje, že vtip nemusí být postavený na fekálním a úchylném humoru. Je využitá každá minutka pro geniální vtipy. I tak se tvůrcům povedlo, aby jednotlivé díly dávaly smysl a měly souvislý příběh, kde na sebe scény navazují. Mrzí mě, že seriál už dávno skončil a nevyvíjí se společně s dnešní technologií. I tak ale rád zavzpomínám na nedávnou dobu, ačkoliv ve světě IT tak vzdálenou.

plakát

Alvin a Chipmunkové 3 (2011) odpad!

Prostě ne! Ty malé veverky mi přijdou neskutečně otravné a když začnou něco zpívat, tak to je teprve peklo. Herecké výkony hrstky postav, které nejsou CGI byl otřesný. Nehledě na to, že použité vtípky si režisér vytáhl z nosu a zápletku vymýšlel pravděpodobně až během natáčení.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Po shlédnutí IT Crowd mi žádný sitcom nebyl dost dobrý. Tenhle seriál, na který jsem narazil uplnou náhodou, překonal moje očekávání. Fungoval jako náplast na mé strádání po kvalitním humoru.

plakát

Black Mirror: Bandersnatch (2018) 

V mém hodnocení hraje roli žánrová revolučnost a fakt, že jsem film viděl v dobré společnosti lidí. Celkový koncept "breaking the 4th wall" byl dobře proveden a z některých pasáží až mrazí. Nedivím se, že zrovna Black Mirror jsou ti, kteří interaktivní film udělali jako první a určitě se těším na další kousky.

plakát

Bravest Warriors (2012) (seriál) 

Adventure time mě nikdy zvlášť neoslovil, ale tato bláznivá 11+ show tvůrců je naprosto geniální.

plakát

Bright (2017) 

Ze začátku se mi film hodně líbil, ale od poloviny to bylo jedno akční/superhrdinské klišé za druhým. Je lehké vytvářet zápletky a zvraty ve světě, kterému neurčíte jasná pravidla a nebo ty existující porušíte.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Geniální komedie se správně trefným, suchým humorem. Stylem natáčení připomíná Parks and Recreation a skvěle si hraje se slovy.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Mám pocit že hejty směřované k tomuto seriálu proudí pouze z principu, že se jedná o český seriál (= musí být automaticky špatný). Ano, uznávám, že tenhle výrok platí na většinu české filmové práce, ale zrovna Comeback mezi ni nepatří. Oslí můstky v seriálu jsou skvěle vymyšlené a lepší český sitcom nenajdete.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Co by bylo kdyby? Tento seriál se zabývá otázkami vývoje technologie dopředu a jejich mínusy. I když se o žádný horor nejedná, kolikrát bývá děsivý svou přesností. Šílené, smyšlené příběhy selhání doby jsou odrazem střípků již existujících technologií a problémů dnešní doby a může být jen otázkou času, kdy se seriál stane skutečným.