Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (202)

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

[KVIFF 2022] Za mě a asi i za většinu návštěvníků jasnej vítěz 56. ročníku Varů, co se týče filmový (a ne dokumentární) tvorby. Stopáž je trošku přehnaná, ale i tak jsem se nenudila. Nejlepší je prostřední "blicí" část, ta je tak top, že kvůli ní na to asi půjdu do kina znovu. Film je často srovnávanej s Parazitem a vlastně se ani nedivím, podobnej ohlas byl tehdy právě u něj. Rozhodně doporučuju tenhle snímek vidět v kině, bylo by mi dost líto, kdybych se ochudila ho nezhlídnout na velkym plátně. Top! :)

plakát

Ještě jedno jaro (2022) 

[KVIFF 2022] Za mě nejlepší dokument na letošních Varech. Bavilo mě to od začátku až do konce, žádné záběry mi nepřišly nudné (slyšela jsem na to výčitky) a komentář byl fajn (opět si někdo stěžoval, že prý monotonní, podle mě ne). Obzvlášť zajímavá byla ta část o průběhu očkování, zvlášť v kontextu dnešního Covidu.

plakát

Scény z manželského života - Poli (2021) (epizoda) 

Pokud vás - jako mě - odradil první díl (postavami, dějem, scénářem, hercemi... tak nějak vším), dejte šanci druhému dílu. Ten mě fakt dostal a emočně vyždímal.

plakát

Zkouška (2021) 

Pro mě nejlepší film na KVIFF 2021! Nevím, jestli půjde film do normální distribuce, ale pokud ne, doporučuju si ho stáhnout. Pokud ano, 100% si ho jděte užít na velké plátno.

plakát

Nejsilnější hlas (2019) (seriál) 

První 3 díly trošku nuda. Další 4 díly super! Proto nakonec dávám 5 hvězd. Must watch pro každýho, kdo se zajímá o média nebo historii TV. Btw. nejsem ani na jedný straně, co se týče zaujatosti konzervativci vs. liberálové, jen se mi to prostě líbí jako kinematografická záležitost. A Russel Crowe? Neuvěřitelnej hereckej výkon. Něco takovýho jsem dlouho nezažila.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Ač jsem některým epizodám dala pouze 3 hvězdy a jen pár vybraným epizodám 5 hvězd, tak jako celek dávám seriálu hodnocení 5 hvězd. Proč? Důvodem je, že mi seriál hrozně připomínal seriály, které jsem sledovala v 90. letech. Úplně mě vrátil do doby mého dětství, kdy jsme s bráchou seděli u obrazovek a hltali tenhle typ seriálů. Ať už to byly Krajní meze, Věřte nevěřte nebo Příběhy Alfreda Hitchcocka. Snad po 20 letech jsem opět při sledování seriálu měla ten stejný pocit jako tehdy :) Zkrátka mi to fakt připomělo devadesátky, v tom dobrém slova smyslu. Co se týče epizod, tak nejvíc se mi líbila první epizoda první série, která je zároveň naprosto odlišná než všechny ostatní díly. Ale jednička s prasečím sexem mě prostě fakt dostala, totální bizár! Pak už jsem na střdačku koukala na druhou a třetí sérii. Někdy horší, někdy lepší a někdy totální topovka. Čeká mě čtvrtá série, tak jsem zvědavá.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Skvělej snímek, jsem z něho nadšená! Byla jsem jako na trní, i když jsem věděla, jak to dopadne. A přesně takhle mají filmy o historických událostech fungovat - síce víte, jak to celé skončí, ale i přesto vás vtáhnou do děje a vy jste nervozní. U The Post se tohle opravdu povedlo. (Btw. ten českej překlad je naprosto šílenej. Dlouho jsem nezažila horší českej název americkýho filmu). Co mě překvapuje je, že tu v hodně komentářích čtu, že to pro vás byla nuda, protože vás tyhle detailní americký dějiny nebaví, nezajímaj a nevyznáte se v nich. No jo, ale tak to snad přece bylo jasný, že ten film nebude jen klouzat po povrchu a vysvětlovat nám, Evropanům, kdo v tu dobu byl vlastně v USA prezident. No ne? Moc nerozumím tomu, proč jste se teda na tenhle film koukali, když vás historie USA a médií nebaví. Pokud to porovnám s klasickym snímkem Všichni prezidentovi muži, tak mě The Post bavil opravdu mnohem víc (ač končí tam, kde Prezidentovi muži začínají). Nutno říct, že první polovina má celkem nudnější rozjezd a možná bych první část ohodnotila jen třema hvězdama, ale pak se to rozjelo a jako celek hodnotím pěti hvězdami (přeji jen Streep a Hanks jsou moji nejoblíbenější herci, tak jsem přimhouřila oko) :-)

plakát

Motýlek (1973) 

Vše důležité včetně nelogičností tu už určitě bylo nejmíň 10x napsáno, takže za mě ve stručnosti: Film na mě HODNĚ zapůsobil. Jeho zhlédnutí jsem plánovala snad 10 let a až ted, v nemoci, jsem se k tomu konečně dostala. Knihu jsem nečetla. Přišlo mi to super, dýlka mi nevadila, až do poslední půlhodiny, která mi přišla zbytečně natahovaná. Naprosto mě rozsekal návrat Motýlka na pětiletou samotku, to jsem fakt nečekala a byl to pro mě šok. Nějaké pasáže bych rozhodně zkrátila (např. pobyt ve Venezuele s domorodcema - to mi přišlo dost mimo), proto dávám 4 hvězdy.

plakát

Atlantida, 2003 (2017) (studentský film) 

Super! Dost mě to rozsekalo. Těžko napsat delší komentář, abych nespoilerovala, každopádně jsem tenhle studentskej film vidětla na KVIFF 2017 a posledních 5 minut filmu mě překvapilo, šokovalo a hlavně dost zarmoutilo. Obě dvě postavy mi na začátku byly sympatický a dost jsem jim fandila, protože vzhledem k historii ČR, resp ČSSR, nebyl až takovej problém se s nimi ztotožnit. Film doporučuju, rozhodně to nebude ztracenejch 30 minut, naopak.