Reklama

Reklama

Nejsilnější hlas

(seriál)
  • USA The Loudest Voice (více)
Trailer 1
USA, 2019, 5 h 51 min (Minutáž: 46–54 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tato sedmidílná minisérie je inspirovaná bestsellerem o Rogeru Ailesovi (Russell Crowe), zakladateli Fox News. Abychom porozuměli událostem, které vedly k vzestupu současné republikánské strany, je třeba nejprve pochopit Ailese. Seriál se soustředí primárně na minulé desetiletí, v němž se Ailes stal de facto vůdcem strany. Dotýká se také klíčových okamžiků v Ailesově životě včetně jeho zkušeností se světovými leadery, kteří stáli u zrodu jeho politické kariéry, a obvinění ze sexuálního obtěžování, jež vládci Fox News nakonec zlomilo vaz. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sérii táhne gumák Russell Crowe, schopný přes rušivě viditelnou vrstvu makeupu sršet charizma, díky kterému je postava chvílemi sympatická. Autoři se moc nezdržují vysvětlování a počítají s tím, že divák fakta zná, nebo si je dohledá, takže v seriálu není moc bizarně významných proslovů typu novinářka básnicky porovnává sexuální obtěžování se spáleninou z pánve. Iritující je pokus o občasný pseudo-progresivní prostřih dvou časových rovin a rychlé popisky postav, které si nestačíte ani přečíst, ale jinak je to příjemný spotřební seriál o vyplácející se výrobě nepravd pro trouby, které takové nepravdy a manipulace z nějakého důvodu potřebují cpát do hlavy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál mapující vznik a pozadí legendární americké televizní zpravodajské konzervativní bašty. Metamorfoza Russella Crowea je neuvěřitelná! Postava Rogera Ailese je zjevně zásadní nejen v televizi Fox News, ale i v pozadí Republikánské strany, je ovšem faktem, že tvůrci udělali z Ailese až monstrum a nemohu se zbavit dojmu, že na ose výkonný ředitel Roger Ailes - investor a majitel Rupert Murdoch dost vychýlili kyvadlo ve směru k Ailesovi, přičemž vliv Murdocha dost upozadili, jakoby v jiných zemích ve svém mediálním imperiu neprovozoval podobně kontroverzní média rezignující na žurnalistickou etiku a jdoucí jen po ratingu a zisku, kupříkladu bulvární The Sun ve Velké Británii a řadu dalších, přičemž je všeobecně známa Murdochova náklonnost k republikánům i konkrétně k Donaldu Trumpovi, je tedy trochu s otazníkem, že by ve směřování Fox News neměl svůj zásadní podíl, když jsou navíc všeobecně známy neetické praktiky zaměstnanců jeho médií, které se opakovaně dostaly až před soudní dvory (viz aféra Maxe Mosleyho atd.). PS: Ještě že u nás zaujal pozici Fox News Barrandov TV a místní Roger Ailes se jmenuje Jaromír Soukup, osoba spíše komická, než vlivná... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambivalentná hlavná postava, vďaka ktorej pochopiteľne mnoho ľudí tento seriál odmietne. Nakrútiť 6 hodinový projekt s postupne stále odpornejšou hlavnou postavou tak, aby naopak gradoval a stále viac vás prikovával doma k sedačke, je umenie, to ale z princípu veci nemôže každý prijať. Podľa mňa skvele vybrané obdobia vypointované ešte názvami epizód. Crowe v najlepšej možnej hereckej forme, veľkú poklonu ale zaslúžia všetci herci bez výnimky, čo sa nestáva tak často. Môžete si myslieť o meetoo a súčasnej liberálnej politickej vlne všeličo, ale asi málokto bude po tomto seriáli pochybovať o tom, že Roger Ailes bol nevinný. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hardcore.. Crowe (kterého jinak moc nemusím) si s naprostou suverenitou střihnul jednoho z největších hnusáků filmovo-televizní historie.. To je fakt k zblití.. Podobnost s člověkem je jen čistě náhodná.. Abych se přiznal, nemám moc odvahu zjišťovat jak moc to odráží realitu, protože jestli bych zjistil, že více než z cca 70%, tak bych se asi radši dobrovolně nechal vystřelit do vesmíru, abych nemusel žít ve strachu, že někdy na mě něco podobného promluví.. brr vole fuj hnus a paranoidní mňága.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Roger Ailes byl hovado a dobytek. Zároveň dokázal pro Ameriku a hlavně FOX News obrovské věci a je až neuvěřitelné, co všechno dokázal ovlivnit. Neuvěřitelně poučná a poutavá minisérie, které vévodí dokonale namaskovaný Russell Crowe, který snad nikdy nebyl působivější. Seriál funguje jako celek, přestože je kvalita jednotlivých dílu trochu kolísavá a ne vždy je zpracovávané období pro diváka působivé. ()

Galerie (80)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama