Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Ač nepatří westerny mezi mé oblíbené žánry, Sergio Leone dokázal protlačit do mé top desítky hned dva. Miluju ty dlouhé, pomalé scény, kde více, než ze zbytečného tlachání, vyčtete z výrazu tváře a atmosféru okamžiku cítíte, jako byste tam byli. Tento film je takových scén plný a závěrečná přestřelka je moje nejoblíbenější filmová scéna vůbec. Eli Wallach jako Tuco nezapomenutelný! Věčná škoda, že TV na tenhle skvost zapomíná a možná proto ho mám o chloupek raději, než Tenkrát na západě. Čistých a zasloužených 100%.

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Nejlepší role Nicole Kidman. Ta přísná, bigotní panička jí sedla jak prdel na hrnec. Dokonale napínavá atmosféra a dokonalá práce se světlem, nebo spíše s tmou. Viděno 5x se stejnými pocity jako poprvé a určitě ne naposledy!

Světáci

Světáci (1969)

"Ten chlapec dole mi dnes míchal tak řídkou maltu, že mi neustále padala zpět na lžíci." / "Krucifix! To ví přece každej blbec, že se letos vestičky nenosej!" Děkuji všem, kteří dali vzniknout této perle naší kinematografie. Nejlepší herci i herečky, bezkonkurenčně vtipné dialogy a vše tak přirozeně zahrané! Můj lék nejen na blbou náladu, mé zlaté číslo 1, které pravidelně vkládám do přehrávače.

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Protože tohle pokládám za nejlepší album všech dob, nemůžu jinak než plný počet. DVD vlastním a je to vždy stejně skvělý zážitek!