Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Obsahy (6)

Balloonfest

Balloonfest (2016)

Jeden a půl milionu balonků se v roce 1986 vzneslo ke clevelandskému nebi v rámci happeningu Balloonfest '86, který měl město při jezeře zbavit negativní publicity pramenící z místních ekonomických a ekologických problémů. Grandiózní symbolické gesto však mělo hned několik politováníhodných důsledků, které vyústily v mnohamilionové soudní spory. Režisér Nathan Truesdell využívá archivních záběrů, které umocňují dojem autentického svědectví, aby na ploše šesti minut shrnul vývoj celé události.

Šílenství

Šílenství (2015)

Istanbul je zmítán politickým násilím. Kadir (Mehmet Ozgur) dostane po dvaceti letech za mřížemi nabídku na podmínečné propuštění. Musí se ale stát členem nové výzvědné jednotky, která prohledává odpadky a pátrá v nich po surovinách používaných pro výrobu bomb. Souhlasí a po propuštění vyhledá svého mladšího bratra Ahmeta (Berkay Ates). Ten se ale jakémukoliv kontaktu s Kadirem vyhýbá. Ve snaze vysvětlit si bratrovo odmítnutí se nakonec Kadir uchýlí ke konspirační teorii o teroristickém spiknutí, které bezmezně uvěří.

Las altas presiones

Las altas presiones (2014)

Miguel odcestuje do španělského Pontevedra, svého rodného města, hledat lokace pro film. Pracovní povinnosti jej tak zavedou zpět do míst, kde vyrůstal. Opětovně se shledá se starými přáteli, ale hlavně potká Alicii, mladou zdravotní sestru.

Chevalier

Chevalier (2015)

Šestice mužů tráví dovolenou na luxusní jachtě uprostřed Egejského moře. Když je omrzí rybaření, vymyslí si hru. Ta spočívá v porovnávání a měření všeho možného, prznění písní či testování krve. Z přátel se stanou nemilosrdní rivalové. Vítěz bude vyhlášen nejlepším mužem a na malíčku bude moci nosit prsten vítězství: Chevalier.

Tempête

Tempête (2015)

Dominiquovi je 36 let. Žije na západě Francie v přímořském městečku Les Sables d'Olonne a pracuje na rybářské lodi Petit Gael II. Často bývá na moři i přes tři týdny. Když se rozvede se ženou, děti se rozhodnout žít s ním, i přes jeho častou nepřítomnost. Že si Dom bude muset vybrat mezi životem na moři a rodinou, si uvědomí až ve chvíli, kdy jeho 16letá dcera Mailays otěhotní.

Bjørnøya

Bjørnøya (2014)

Tři bratři se vydávají na tři měsíce na Medvědí ostrov (Bjørnøya) – nevelký kus pevniny uprostřed Severního oceánu – aby si… zasurfovali. Film volně navazuje na snímek Na sever od slunce (2012), a to ve dvou rovinách: jak tématem surfování v extrémních podmínkách, tak snahou o environmentální osvětu a apel na šetrnější způsob života – zásoby bratři nashromáždili z potravin po expiraci a vybavení dostali jako vadné zboží od prodejců.

Reklama