Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (37)

plakát

Stíny v mlze - Snadné cíle (2024) (epizoda) 

Dobrý námět, opět nesmyslné pátrání, plné chyb jak z učebnice. Elitní kriminalisté dělají jednu školáckou chybu za druhou... A přesto je intuice vede správně. Děkuji, že byla vystřižena oslava střelce. Jen psycho nepochopí, co to u někoho může vyvolat.

plakát

Stíny v mlze - Strach (2022) (epizoda) 

Opět jako pokaždé v celé sérii... Dobrý námět, katastrofální zpracování. A jako pokaždé je posun pátrání bez logiky. Do očí bijící je několik zmínek o lokalizaci mobilu, ale lokalizovat únosce, který bez problémů telefonuje z místa únosu a oni znají jeho číslo, nikoho nenapadne. A těch chyb je jen v tomto dílu nepočítaně.

plakát

Pan Blake k vašim službám (2023) 

Vrátil jsem se z Paříže, kde na to byla reklama na každém rohu a festival francouzského filmu mě pozval na skvělý film. Mimořádný koncert Malkoviche, který si užívá svoji roli dokonale. Možná inspirace Dobrým ročníkem. Všechny postavy tam sedí jak prd..l na hrnec. A jako většina francouzských filmů to má skvělou atmosféru, inteligentní humor a možná i poučení do života.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Tak vydrželi jsme s teenagery 10 minut. Strašný, strašný a ještě horší. Neherci a amatéři dělají umění. A Urban řekne v rozhovoru, že nechce být jen Fredy z První republiky. Roberte, radši 10x Fredy než jednou Damián... Toto je fakt sračka.

plakát

Mackenovo zlato (1969) 

Ač film podle názvu znám desítky let, viděl jsem ho dnes poprvé. A nelituji, že jsem ho neviděl dřív. Podruhé se určitě dívat nebudu. Čekal jsem super western, ale viděl jsem jen dobrodružný film alá Doly krále Šalamouna na západě.... Už scénář budí rozpaky, včetně nesmyslného závěru. Největší faul je rozšíření skupiny hledačů  obšírné vysvětlování, kdo je kdo, aby nám scénárista skupinu za pět minut nechal vystřílet a tím zmizet z filmu! Nemluvím ani o nelogických návaznostech... Banditi se bez jakéhokoli zájmu kavaleristů okolo nich dostanou z úkrytu aby je za pár chvil nepozorovaně "nějak" objeli a stačili se na ně připravit. A to i přesto, že mají banditi se sebou indiánské stopaře, kterým neunikne ani chvějící se větev 200m daleko! Kam se Mackennovo zlato hrabe na Poklad na stříbrném jezeře. Mimochodem, ví někdo proč přijeli indiáni na konci do kańonu?

plakát

Ruce v záruce (2022) (TV film) odpad!

Komedie? A čemu jsem se měl smát? Za 30 minut ani jednou. Když zlomené ruce, tak scénka na toaletě.... Tak to mě páni umělci dostali. To jsem fakt nečekal... Neuvěřitelná slátanina. Ale TV se dá vypnout....

plakát

S písní v tísni (2022) (TV film) odpad!

Když se u komedie ani po 35 minutách nezasmějete, tak nezbývá než šáhnout po ovladači a vypnout (jako já), nebo přepnout (jako jiní). ČT hlásala úspory, ale potom nerozumím těmto Vejdělkovým Bakalářům, kde se dal první příběh (zuby) i když horší průměr, ale oba další jsou jen ztráta času. Vyhozené peníze.  A přitom se stoply tak zajímavé projekty, jako pokračování Četníků z Luhačovic apod. Hlavně že se natočí tato slátanina , nebo seriál Hlava Medůzy...

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Dělat ze mne blbce nikdo nebude! Toť hláška ze známé pohádky. Při sledování tohoto westernu s fantastickým zvukem a brilantním výkonem Russella Crowe i Bena Fostra, mne ale nic jiného nenapadá. Začátek výborný, od návštěvy Bena v Saloonu ovšem děj začíná mít povážlivé trhliny, které neměly ani průměrné Spaghetti Westerny. To, že banditů padá z koní hodně a na závěr je jich stejně jako na začátku je pro westerny klasika. Nelogické až stupidní jednání protagonistů je poté do nebe volající. (kde byla Wadeova banda, když byl v saloonu?) Včetně stupidních indiánů, kteří se ve svém kraji nechají pozabíjet jako největší greenhorni! Bale na začátku kulhá při obyčejné chůzi, ale v závěru filmu je schopný skákat i běžet lépe, jak slavný Oscar Pistorius! A morální procitnutí na závěr? Ve druhé polovině 19. století? Hvězdičky za hudbu, zvuk a křiváka Wadea, jinak příběh i režie za 0.

plakát

Hudební profil - Pavel Bobek (1980) (pořad) 

recitál mého oblíbeného zpěváka, skvělé písně. Za mne musím ubrat hvězdu za černobílé zpracování v roce 1980 a hlavně za zbytečné a někdy stupidní otázky Jana Valy. Bez něj by to bylo za 100%

plakát

Zločiny Velké Prahy - Lepší život (2021) (epizoda) 

Tak opravdu opět zklamání. Nejen opakovaný vtip, není vtipem, ale i opět nelogickým příběhem. A špatná režie? To nevymyslíš! Po týdnu jde komisař na místo činu a na zemi kaluž krve, jak kdyby se to stalo před pěti minutami. Na zbrani nejsou otisky střelce, z příběhu se nedozvíš, jakto, že tam nejsou? A nesmyslnost první rány do srdce, a potom do hlavy. Navíc na místě činu je jen jedna kaluž krve, z druhé rány to stihl ještě po sobě uklidit? O rodinných nesmyslech netřeba rozepisovat.