Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Horor

Poslední recenze (523)

plakát

Muž se železnou maskou (1998) 

Tak i já přidávám tento chvalozpěv jenom proto, abych vyvážil takové neslýchané podhodnocení. Samozřejmě, že hraje prim nostalgie, protože se jedná o film mého dospívání. A už tehdy jsem to bral spíš jako pohádku, která je na hony vzdálená historickým skutečnostem. A jasně, patosem to přímo bobtná. Ale no a co? Na mě to fungovalo. Kouzelný soundtrack, geniální casting a dojemný příběh. DiCaprio mi je neskutečně protivný, ale obě jeho polohy jsem mu baštil i s navijákem, Irons byl správně uhrančivý a od Malkoviche bych taky chtěl, ať mě adoptuje. A v neposlední řadě brutální Nikita jako nádherná královna - to byla moje platonická láska. Moje 16tileté já by mi muselo nafackovat, kdybych teď nedal plnou palbu.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Misery byla moje první knížka od Kinga. Bohužel/Bohudík jsem ji četl až po filmu (oboje jsem stihl v devadesátkách), takže jsem si nemohl představovat svoje vlastní hrdiny, ale při čtení jsem viděl pouze Caana a Kathy. U jiných filmů by mi dost vadilo, že má představivost nemá na výběr, ale tady můžu jen děkovat. Nikoho lepšího než ty dva bych si stejně nepředstavil. Kathy byla famózně démonická. V knížce mu dokonce tu nohu usekla sekyrou, ale větší emoci ve mně stejně vzbudil ten klín a kladivo ve filmu. Věřím, že při sledování musel být i Stephen spokojený. Takže jeho další hrdinku Dolores Claiborne nemohl hrát nikdo jiný než Kathy.

plakát

Vetřelec: Romulus (2024) 

Scottie, já vím, že se to blbě poslouchá, ale lidi toho tvého draka milujou pro jeho syrovost, přímočarost a nekomplikovanost. Fakt ani skalní fanoušky jako já nezajímá žádný epický teologický rozměr. Jasně, mám rád Dänikena, proto jsem nakonec vzal Promethea na milost. Ale takhle fakt né, chlape. Takhle né. Pustit ke kormidlu mladé řezníky byl spásný nápad. Možná nebyl Romulus tak propracovaný (jak bys to uměl ty), ale byl kouzelně retro, nádherně špinavý a nekompromisně brutální. Víc nechcem. Opravdu. U četných odkazů na jiné díly doprovázených příslušným hudebním podkresem jsem vrněl blahem. A u "Get Away From Her You Bitch" jsem skoro v kině zatleskal. A propos, všimli jste si v pravém rohu při nárazu lodi do pásu asteroidů zatoulaného záchranného modulu s Ellen, který si už 20 let pluje prostorem? To jsem měl fanouškovský orgasmus. Finální babyborn byl sice zbytečný, ale aspoň o dost děsivější než srandovní Jeunetova prsatice. A poslední poznámka pod čarou: ty unylé brunetky mi už s ohledem k Rip přijdou nedůstojné. Každý ví, o co se snažíte, ale nikdo vám je "nežere". Viděl jsem na YOU TUBE americkou zdramatizovanou verzi, kde aspoň měli koule z Rip udělat zrzku. Ale úplně nejvíc bych v těchto prequelech kvitoval prostě chlapa. To by vás aspoň nikdo nepodezíral z toho, že se nám snažíte naservírovat ligt verzi Ellen. Ale Romulus u mě jasně zabodoval.

Poslední hodnocení (2 444)

Vetřelec: Romulus (2024)

20.08.2024

MaXXXine (2024)

17.08.2024

Rozhněvaný muž (2021)

21.07.2024

Království Planeta opic (2024)

15.07.2024

You Can't Run Forever (2024)

11.07.2024

Pearl (2022)

08.07.2024

Ur mörkret (2024)

07.07.2024

Úsměv (2022)

16.06.2024

Vrah naoko (2023)

10.06.2024

Reklama