Reklama

Reklama

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (385)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vykradený nápad, špatní herci, špatný scénář, nelogické chování postav, občas slušná atmosféra zničená trapnýma lekačkama a vztahy mezi postavami, u kterých by člověk blil. Sestra absolutně nechápe, manžel nepodpoří, šéf na pěst. Divím se že je hlavní hrdinka dávno všechny neposlala někam a neodstěhovala se do toho opuštěného baráku rovnou. Kdo čeká kvalitu, ať se raději poohlédne jinde. Barbar mě velmi potěšil, ale Úsměv je neskutečná trapnost. Nevím v jaké realitě se tento příběh odehrával, ale mě přišlo že policie zde snad ani neexistuje, jak jinak si vysvětlit že po zvláštních sebevraždách dávno někdo nepátrá. Jsem svědkem sebevraždy a za 4 dny jsem sám mrtvý, tohle se opakuje minimálně 20x a nikomu to není divné? Pravděpodobně největší slátanina roku. 30% PS: Muselo být umění sehnat takhle spíše nepěknou holku, co neumí ani hrát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tady se zase jednou kradlo. Je to takový slepenec It Follows a Kruhu, který se bohužel v žádném ohledu kvalitou nepřibližuje ani jednomu ze zmíněných filmů. Jakžtakž se filmu dařilo po většinu stopáže udržovat si alespoň zajímavou mysteriózní atmosféru. Bohužel s postupným odkrýváním tajemství se snímek řítil do větších a větších sraček až v samotném závěru sklouzl do vod úplného zoufalství a trapnosti a představil jeden z nejubožejších závěrů, jaké je na hororovém poli možné vůbec natočit. Je to škoda. Snímek má pár dobrých náznaků, ale zůstane opravdu jen u těch náznaků. [30 %] ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Husina při té první sebevraždě (perfektní úvodní titulky), do poloviny mě to drželo i hezky v napětí, pěkná kamera, mrazivý hudební doprovod a celkem dost creepy finále, které nekončí vůbec happy. Každopádně, někde za půlkou, jsem cítil, že se už maličko nudím, začínalo mi být jasný, že už se asi další nechutný sebevraždy na obrazovce nedočkám a strašně dlouho jsem si zvykal na hlavní postavu, která mi byla už od začátku lehce nesympatická. Na kino Horor, ale solidní podívaná (nic pro náctiletý) + režisérský debut (velká podobnost v Arim). ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Malých hororů, co jdou do kina za rok je neskutečně moc. Vzpomeňme si např. Na Stáhni a zemřeš nebo Pravda nebo lež. Všechny filmy byli maximálně průměrné a z potenciálu nedokázali vytěžit nic zajímavého. SMILE si však bere z obou to nejlepší a ještě k tomu přidává něco navíc. Premisa je jednoduchá a vlastně sledujeme ženskou postavu, která se stane součástí prokletí, které jí změní život naruby. Bubák, který za tím vším stojí je pěkný prevít a vlna strašení a teroru může začít. SMILE měl nelehký úkol a to, aby dokázal diváka zabavit i vystrašit. To první vyšlo na 70%, to druhé však na 100%. Těmto infarktovým scénám se daří diváka dostatečně zasáhnout tam, kde to vůbec nečeká a i kdyby to čekal, stejně ho nepříjemně pošimrají. (Rozhodně doporučuji slabším povahám si vzít náhradní spodní prádlo). Tomu všemu dopomáhá skvělá hudba, která dokáže dotyčnou scénu ještě vygradovat a celkově hudební doprovod v průběhu celého snímku je velice povedený. Velkým plusem je hodně creepy momentů, kterých je docela požehnaně a některé výjevy nejsou moc hezké na pohled. Chvála patří zlé entitě, jenž je opravdu vynalézavá a její finální podoba je naprosto boží. Potěší i trocha krve, ale střeva po obýváku určitě lovit nebudete. Snímku bohužel škodí občas pomalejší tempo, kdy se nic vlastně neděje a hlavní postava jen lítá sem a tam. Stopáž 117 minut je na tento druh hororu zbytečně dlouhá a o 20-25 minut bych to klidně pokrátil. Největší Kopanec do rozkroku ale dostanete až na konci, který je dosti urychlený a posledních 10 vteřin je doslova na přes držku. Chování postav filmu není vyloženě hloupé, teda většinou, ale posledních pár záběrů je opravdu bolestivých. V rámci žánru vlastně jeden z nejklasičtějších konců vůbec. Kdo má nakoukáno něco málo filmů, odhalí konec už po 1/3 filmu. I přes to se však jedná o příjemné překvapení, kterému jsem moc nevěřil a nakonec jsem odcházel z kina docela spokojený. Nebýt zdlouhavého prostředku a občas až dementního chování postav, šel bych z hodnocením i výše. Takhle se rozhodně jedná o skvělou žánrovku, která v kině v žádném případě neurazí. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se na film SMILE vyloženě těšil, ale chtěl jsem udělat radost svojí lepší poloviččce, tak jsem koupil lístky do kina pro dva. No a od filmu jsem dostal přesně to, co jsem čekal - typickej standartní horor 21. století. Uznám, že první půlka filmu začala slibně, kdy se filmaři nespoléhali na laciné lekačky, ale na budování postav a mrazivé atmosféry. No jenže pak přišla druhá polovina, u které mi přišlo, jak kdyby si tvůrci řekli, že přece na takovýhle filmy chodí hlavně puberťáci a rázem se z toho stala přehlídka trapných lekaček, kdy klasicky navodíte ticho, nějaké to napětí a BUM! Ohulíte zvuk, že nadskočí polovina sálu. Takhle za mě nene pánové. Filmu uznám dva docela dobrý mindfu*y a vtipnou scénku s narozeninovým dárkem, který jsem sice už předem dokázal odhadnout, ale to mi nebránilo se smát v kině na celý kolo. Po konci filmu jsem na manželky tváři viděl trochu skleslý výraz, který mi i potvrdila s tvrzením, že od filmu čekala něco mnohem víc. No, očeividně se další NOPE nekoná (což byl pro mojí ženu nejlepší film roku). Nakonec mi i musela dát za pravdu, že nedávný Halloween Ends byl rozhodně lepší kino zážitek než SMILE. Ten pro mě bude jenom průměrný film na který si za týden ani jeden z nás nevzpomene. A když tak koukám na to hodnocení na ČSFD, tak si fakt říkám, že tyhle moderní horory s démonickejma entitama asi nebudou moje cílovka. Já se asi budu držet u svejch Halloweenů (Halloween Ends), Vřískotů (Scream 5), Predátorů (Prey) a Hellraiserů s tím, že občas natrefím na nějakej diamant typu Nope nebo Černý telefon (snad se do toho zařadí i Menu). Tohle byla taková nouzovka na zabití dvou hodin. 4,5/5 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Aby producenti propagovali film před uvedením do kin, začali umisťovat náhodné lidi na různá veřejná prostředí se znepokojivým úsměvem z filmu, včetně za domácí metou na několika zápasech Major League Baseball, a dokonce i během vysílání pořadu ABC Good Morning America (od r. 1975). (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New Jersey. (noelcoward73)
  • Paramount původně natočil film jako streamovaný film a plánoval premiéru pouze na Paramount+. Film byl však promítán pro testovací publikum a skóre bylo ještě vyšší, než se očekávalo, což přimělo společnost Paramount k uvedení filmu v kinech. (noelcoward73)

Reklama

Reklama