Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (121)

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Opravdu skvělé herecké výkony i výborně napsané dialogy. Hned v úvodu upoutala moji pozornost jedna taková malá genialitka "...nejsem katolík, jsem žid" - "Tím hůř pro vás. Katolíci věří v odpuštění. Židé věří ve vinu..." Co sráží mé hodnocení ze 100% na silné 4*, je fantazijní svět hlavních postav - není špatný, ale v některých dílech ho na mě bylo trochu moc.

plakát

Angel Heart (1987) 

Zde mě Parker trochu zklamal. Film, který je z velké části postavený na závěrečné pointě, by ji měl skrývat trochu lépe. S její znalostí totiž rapidně klesá prožitek z filmu. Atmosféra je zde výborná, pointa celkem dobrá (dokonce obsahovala prvky, které jsem nečekal), ale během filmu ji režisér vyzradí tolikrát a ještě k tomu tak nápadně, že to celkový dojem z filmu podstatně sráží. 7/10

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Po závěrečných titulcích jsem byl pravdu rád, že dělám práci, ve které mé morální hodnoty nemohou být v rozporu se zájmy klienta. Vynikající Al Pacino a výborný film, který určitě stojí za to vidět.

plakát

Beonjijeompeureul hada (2001) 

Závěry filmů zvládají Korejci opravdu dokonale. Právě závěr tento snímek na poslední chvíli zachraňuje. Jestliže první třetina byla prodchnuta romantikou a zábavou, zbytek filmu vyloženě nudil a nebylo by tomu jinak ani v případě, že by se vše povedlo podle představ hlavních hrdinů. V rámci žánru jde o výrazně slabší kousek.

plakát

Bestie (1988) 

Válečné drama, které si vystačí s jedním tankem, pěti tankisty a necelými dvěma desítkami mudžahedínů. Díky době, ve které film vznikl, se zde dočkáme úplně jiného vyobrazení afgánských bojovníků, než na které jsme dnes zvyklí. K pěti hvězičkám filmu chybí opravdu velmi málo.

plakát

Bohové se zase zbláznili (1993) odpad!

Vyvrhel mezi odpady, kterého se každý "odpad" se zbytky hrdosti musí štítit. Člověku se až dělá zle z toho, co udělají tvůrci pro pár dolarů. Pokud ho někdy uvidíte v televizním programu, doporučuju na dotyčné místo plivnout, vyhodit pojistky v celém baráku a počkat, až se tahle stoka prožene vaší vypnutou televizí.

plakát

Bojové nasazení (1986) 

Výborné Clintovy hlášky a spousta ironického humoru.

plakát

Candyman (1992) 

Čtyři hvězdičky stejně jako čtyři slova, která bych se odvážil říct před zrcadlem. Riskovat duševní klid (a kdoví co ještě) tím, že bych přidal pátého Candymana, si nedovolím :-) 90%

plakát

Carrie (1976) 

Carrie White burns in the hell

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Gilbert Grape se mi zrovna netrefil do nálady. Oba hlavní představitelé hráli výborně, nechyběl ani silný příběh, přesto mě film nechal povětšinou chladným. Chvílemi jsem se nudil a dokonce jsem v duchu nabádal Gilberta, aby se na všechny vykašlal a odjel někam do města.