Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 022)

plakát

Poker Face (2023) (seriál) 

Delikátní! Vyjímečná Natasha Lyonne! 🧡

plakát

After: Přiznání (2020) 

Příjemná romance, založena na reálných problémech dospělých lidí. Oproti prvnímu dílu jsou zde postavy naprosto jinde, takže to není jen lásky slátanina jako Stmívání za mé mladé éry a podobné snímky pro náctileté. I ty lechtivé scény dnes umí ve filmech pěkně podat, jen těch edukativních záběrů na rozbalování prezervativu se mohli ušetřit :-D Amíci jsou na gumách závislí, až to hezké není.

plakát

Žraločí teror (2023) 

Výborný dokument o uvědomnění si, v jaké p*deli jsme. Oteplování, celý ekosystém a jeho varování a neschopnost soužití se zvířaty, se kterými sdílíme tuto Zemi. Nastává evoluce nazpět, vracíme se ke zvířatům, která tady byla před námi, a která nebezpečně nabývají a útočí na náš druh. Dobře nám tak, děláme si to sami.

plakát

Příběh služebnice - Slovo Boží (2018) (epizoda) 

Naprosto vyždímané city. Dojímalo mě to tehdy, rve mi to srdce dnes. Člověk neměl ponětí, co z toho ještě dokážou vyždímat. Ejakulátový mix Středověku s Holocaustem.

plakát

Příběh služebnice - Holly (2018) (epizoda) 

Geniální! Moss tou rolí žije! Jak je od pohledu nepříjemná, tak je dokonalá. Lepší herečku tam dát nemohli.

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Tento horor nemá a nikdy nebude mít konkurenci. Vyvolává ve mně dnes, po 24 letech stejné emoce, jako tehdy. Prolomil váhu homemade záznamů staré VHS (všimněte si, že dnes se VHS kvalita záběrů vrací jako vintage styl, ostatně tak jako vše - móda není nic víc než cirkulace starého) a já s ním dospívala. Zas a znova se ukázalo, že vaši pozornost udrží video z kapsy, zvuky přírody a tma. Nic víc nepotřebujete. Bohužel od té doby vznikly stovky filmů na stejné bázi, které paradoxně tento film zneúctily a vzaly mu veškerou serióznost. Přitom právě zde šlo o první provedení primitivní geniality.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Jack je jen jeden. Miloš byl jen jeden. Nenahraditelná osobnost na poli vůbec nějakého vědomí o naší zemi. Talentovaných Čechů, co prorazili v cizině moc nenajdete. Velmi chybí. Zdravím Martinu.

plakát

Plastická chirurgie s. r. o. (2003) (seriál) 

Na tomto seriálu jsem začínala svou závislost. Jeden z průkopníků současného seriálového maratonu. Vynikající obsah, intriky i spletitost vztahů. S odstupem času, optikou neuvěřitelných 20 let, nevidím rozdíl v medicíně ani módě a designu, který zde vidím, když si Nip/Tuck pouštím dnes. Dodnes jeden z nejlepších seriálů vůbec. Kór na svou sobu. No jo, Ryan Murphy a Brad Falchuk... Tady vzkvétali.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Švédská komedie je naprosto jiný svět humoru se svým smyslem pro humor. Miluju to! Zvrácený, podlý, černý a smyslný vtip! Tohle neumí žádný jiný národ!

plakát

What Happened, Brittany Murphy? (2021) (seriál) 

Dokumenty umí dělat jen Američané. To proložení s jejími scénami ve filmech, nemá chybu. Smrt manželů je další nevyjasněnou záhadou, díky čemuž se Murphy zapsala do síně věčnosti jako Marilyn Monroe. Paradoxem je, že ke konci života byla v éře, kdy oplývala největší krásou, sexapealem i zdánlivým zdravím. Její postava i úpravy tváře jsou dodnes základním měřítkem krásy. A to je mrtvá už 13 let. Řekli byste dnes, že byla vychrtlá? Ne. A co její tvář, makeup a vlasy? - jako by to byla kráska dnešního Hollywoodu. A ne již tolik let, nebýt své záhadné smrti, zapomenutá řadová herečka, která si svých 5 min slávy užila s premiérou scény soulože v 8 míli. Ach, jak já ji tu šu_ačku v továrně záviděla!