Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (128)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Spider-Man je snad můj nejoblíbenější superhrdina, filmy s ním ale zatím nikdy nedokázaly využít super-spider-manovského potenciálu. I tentokrát je příběh velmi slabý a hrozně moc neinvenční. Samotný Peter Parker mě tu bavil mnohem víc než v předešlé trilogii a našlo by se více věcí, s kterými si tvůrci poradili lépe. Záporák Rhys je ale hrozně klišoidní a nudný (velká škoda) a podobně je na tom celý příběh. Na nového Spider-Mana bylo prostě ještě moc brzo.

plakát

Azur a Asmar (2006) 

Ta anti-xenofobie a multikulturnost je tu úplně boží a přesně tohle je potřeba!

plakát

Banana (2015) (seriál) 

Banana se mi líbí více kvůli postavám, které jsou mi prostě bližší, navíc spektrum charakterů je tu mnohem širší, starší Cucumber je, dá se říct, jen o mužích, a to je, přiznejme si to, někdy dost nuda. Zato Banana nám toho nabízí opravdu hodně a LGBT spektrum snad celé vyčerpá (doufejme) - hodně mě potěšilo objevení transgenderu postavy.

plakát

Bílý drak (2004) 

Totální srdcovka, kterou můžu vidět pořád dokola. Můj smysl pro humor a moje romantika, má to prostě všechno.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Mně se tu líbily jen dvě věci, a to soundtrack (i když též dokáže štvát) a pak ten nápad s alternativní realitou, kde černí lidi získali nějaké práva. Vlastně i ten módní mišmaš byl docela zábavný. Jinak ale nevím, o čem to vlastně bylo? Strašná nuda. Koho zajímá nějaká Lady Whistleblower (navíc se dá uhádnout, kdo to je a to přísahám, že jsem hodně tupý divák). Nepříjemné postavy, ale fakt nepříjemné. Proč všichni bratři Brogertonovi vypadají naprosto stejně? Abysme je nerozeznali? Proč další mužské postavy vypadají hrozně podobně jak bratři Brigortontovi? Díky bohu za ty černé lidi tam, bo aspoň někoho člověk rozezná. Nejsměšnější byl ten pokus o nějaké feministické drama, ale takhle se to vůbec nedělá. Ono fakt nestačí, aby lidi v době svázané konvencemi vedli osvícené řeči... Edit po 2. řadě: Ok, zvyšuju hodnocení na tři hvězdičky a smekám. Ne kvůli tomu, že by to bylo nějaké veledílo, ale protože se tvůrcům nějakým způsobem podařilo přitáhnout celosvětově tolik diváků, ale hlavně - povedlo se jim přitáhnout mě, člověka, který první řadu z duše nenáviděl. Druhou řadu jsem úplně žrala, i když to byla taková blbost. Ale prostě... má to něco do sebe. Proč se mi seriál tak líbil má však jeden zásadní důvod a tím je herečka Simone Ashley, která mě totálně okouzlila a zamilovala se do ní dokonce aj má jinak 100 % hetero mamka. Nebýt však Kate, tak seriál určitě nedokoukám. Když budu upřímná, ostatní zápletky mě dost nudily a  často jsem přeskakovala jen na tu část děje, kde se objevuje Kate. Romance mezi ní a Anthonym mohla být zvládnuta lépe - nebyla úplně tak romantická a vzrušující, jak bych si přála. Dávám to za vinu jak scénáři (donekonečna napínání, kdy se konečně políbí/dají dohromady), ale i hlavní herecké dvojici. Nebylo to zahráno úplně dobře! Ještě že jsou oba herci (především Simone) tak atraktivní a my jim leccos odpustíme. Soundtrack byl hezký (Dancing on My Own, Wrecking Ball), ale mohl být ještě lepší.

plakát

Bruno (2009) 

Sacha Baron Cohen je odvážný tvůrce a zde se mu vtipně a velmi obratně povedlo odkrýt bigotní, homofobní lidi v celé jejich kráse. Především romantická líbačka v ringu je opravdu nezapomenutelný moment filmu.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

V Česku velmi podceňovaný seriál, na západě považovaný za kvalitní nadčasové dílo. Ono se může stát docela snadno, že člověk neprávem ohodnotí nízko, pokud zaregistruje jen nějaký náhodný díl v TV, nebo skončí u první řady (kterou ale já osobně také považuju za zábavnou). Ve skutečnosti jde o mnohovrstevnatý seriál, z čehož jsem paf i po letech, kdy se k němu vracím zas a znova.  Jako teenagera mě velmi ovlivnil a byl pro mě důležitý, ale nedokázala jsem ho ocenit tak, jak by si zasloužil. Utekla mi spousta narážek, odkazů, dokonce v některých případech i humor, ale hlavně melodramatická část seriálu mě kdysi skoro vůbec nezajímala a filler epizody s nějakým monstrem týdne byly mé nejoblíbenější. V dospělosti se k Buffy neustále vracím a mnohem víc se zaměřuju právě na dramatickou část seriálu, velmi reálný vývoj postav, vynalézavé převedení skutečných společenských problémů ale hlavně osobních témat do fantasy světa. S každou další řadou se navíc kvalita velmi zvyšuje, vrcholem je pro mě šestá série. Oprávněně je velmi známý díl Once More, With Feeling, za mě velmi oblíbená epizoda je také Tabula Rasa, ze čtvrté řady například brilantní Hush nebo Restless!!! Když si to tak vezmu, je to 20 let, kdy jsem Buffy viděla poprvé a stále je to má srdcovka <3

plakát

Crash Pad (2017) 

Ah, víc charakterů jako je Stensland!

plakát

Cucumber (2015) (seriál) 

Hm, říkám to pořád, ale Russell T je prostě génius, co zná lidi. Ale opravdu skrz na skrz. Navíc je mistr psaní a vtipu. Stvořil Henryho, který je kontroverzní postava, svým způsobem dost nesympatická postava a přesto se s ní člověk může identifikovat a dokonce si ji oblíbit, nebo se o ní alespoň dál zajímat. Skvělá interakce mezi starší a mladší generací a jde vidět, že Russell ví, o čem je život a svět a lidi. Po zhlédnutí Cucumberu (a možná spíše Banana) budete mít pocit, že nikdo na světě není hetero. Ještě ve srovnání s Banana má Cucumber lepší dynamiku a svižnější styl vyprávění, je delší a to se mi víc líbí. Postavy možná trochu méně zajímavé na druhou stranu...

plakát

Čertí brko (2018) 

Není to úplně příšerná pohádka jak ty české bývají, ale není ani moc dobrá. Při nejlepším je nezáživná, při nejhorším otravná. Asi tak první třetina, možná míň, je opravdu zábavná, škoda že se kvalita začátku neudržela. Aj tak ale vidím spoustu kladů: + hlavní dvojice - konečně sympatičtí herci, no alespoň půlka z páru, Jan Cina je docela kouzelný, herečka Markéty má mezeru mezi zuby a to se aspoň cení když už nic + dobré vedlejší obsazení - spousta super herců - Jana Plodková, Josef Polášek, Jakub Žáček, Michal Dalecký, Marek Daniel... cool + vůbec ne strašné efekty + někdy je to vtipné + odhalené paže Jany Plodkové + asi jen dvě nebo tři písničky + slaboduchá romantická zápletka mě inspirovala k tomu napsat něco lepšího + velké plus je, že děti to opravdu bavilo a starší generaci asi taky, smáli se tam, kde se asi smát měli, takže minimálně vtipy fungovaly, navíc dobrá kombinace příběhu pro děti i dospělé, ani jednu generaci to asi nebude nudit (pokavaď nejste já) Tohle není úplně plus, ale částečně mi to připomnělo Malého Nickyho lol Pár nedostatků: - zpívá se tam, bohužel - i tahle pohádka, jak to bývá zvykem už, má nedostatek zajímavých ženských hrdinek, zas hlavní romantická postava je hlavně krásná, oproti jejímu protějšku, který je "šikovný" a má skutečně nějaké zájmy a osobnost, Markéta nemá osobnost žádnou, kromě toho že je hrozně milá a hodná, tady jde vidět, jak jsme furt pozadu v Česku - je to prostě nuda, příběh není dost silný, aby to celé utáhl, celé se to rozprskne někam do Bulíkova, ať už je to kdekoli - konec docela hořký, asi to točili liberálové což, poselství "štěstí si musíš zasloužit" - nic moc teda Odkazování na politickou situaci nynější - ani nevím, jaký z toho mám pocit, některé scény dobré, některé asi už přehnané. U těhle věcí je vždy blbé, že po letech to už nebude lidem dávat moc smysl. Otázka je, esli se na tuhle pohádku budou lidi po letech dívat.