Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Viděl jsem to poprvé v TV. Pod stromečkem jsem našel celý seriál na DVD. Užívám si postupně každý díl znovu, v původním znění v DTS 5.1. Je to jestli ne nejlepší tak určitě TOP 5 ve filmech s válečnou tématikou. Klobouk dolů za způsob filmového vyprávění (osobní osudy konkrétních osob), vynikající kameru, scénář, výkony herců,.....V průběhu seriálu jsou ze strany tvůrců kladeny snad úplně všechny otázky týkající se války. Jsou divákovi předkládány tím nejnitěrnějším, surovým a absolutně pravdivým způsobem. Jasných 100%.

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Podle mého názoru jeden z nejlepších českých seriálů. Nádherné výkony herců J.Sováka, J.Kemra,J. Bohdalové, V. Menšíka, J.Vinkláře, J. Hlinomaze i toho Větrovce :) .....Seriál je hlavně o lidech a vztazích, obcasnou agitku přehlížím (někdy je to spíše jako parodie na agitku, nevím zda úmyslně nebo to vyznívá až teď) Dnes by si těžko někdo dovolil dát do filmu dialog : Cikán (Otto Lackovič) - "Ej dcera predsedy ukradla našemu Ferovi koloběžku" Odpověď Hlinomaz v hospodě "Alespoň víš jaký to je...." Když se podívám na malou Bočanovou nechce se mi věřit, že je to už tolik let

Byli jednou dva písaři

Byli jednou dva písaři (1972)

Jaroslav Dietl, Miroslav Horníček a Jiří Sovák, to je záruka dobré zábavy. Celé je to postavené na dialogu pana Bouvarda a Pécucheta. Hodně mi to připomíná rozhovory Werich x Voskovec nebo Werich x Horníček. Jaroslav Dietl napsal výborný scenář, který jistě pánové Horníček a Sovák vylepšili svým komediálním talentem a improvizací. Mám tenhle seriál prostě rád.

Generation Kill

Generation Kill (2008)

Hodně realistický miniseriál.Neskutečný chaos při útocích, špatné určování cílů, špatná rozhodnutí velení, nesmyslná rozhodnutí velení, lidské tragédie, emoce, čekání na boj, černý humor, bojové akce, nahlédnutí do zákulisí jednotky mariňáků, vztahy mezi neschopnými veliteli a mančaftem, problémy s logistikou, nutnost dělat těžká rozhodnutí, která mohou znamenat smrt vojáků, ale i statečnost, prostě tohle tam vše je a určitě ještě více než jsem napsal. Seriál jsem viděl s titulky, které je místy obtížné číst díky zkratkám US Army a jejich rozepisování :) Já byl uspokojen a milovníkům válečných filmů mohu pouze doporučit.