Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (5)

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

On to je vlastně jednoduchý příběh: kapitán Willard má za úkol odstranit plukovníka Kurtze, který zešílel a dezertoval. A přesto má tenhle film v sobě cosi skrytého a tajemného neřkuli temného, co neustále vyplouvá na povrch s tím jak se Willard blíží ke svému cíli a válečné běsnění je tomu celou dobu jako kulisa.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Jeden z nejlepších filmů žánru sci-fi, a troufám si říct, že i jeden z nejlepších filmů všech dob. Dobře budovaná temná atmosféra dystopické budoucnosti v L.A. jednoho deštivé listopadové noci, kde by asi nikdo nechtěl žít, navíc posílená brilatní Vangelisovou hudbou, která člověka několikrát ponoukne, aby zauvažoval nad lidskou existencí. Film dokáže vtáhnout od úvodních titulků a prvních záběrů na město až do závěrečných Tears in the rain.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Tohle je anarchie, tohle je punk, tohle je to buřičství proti společnosti a systému! Snaha jedince vymanit se ze své sterotypní každodenní rutiny (obzváště když trpíte nespavostí a jste závislý na nábytku z Ikei), trochu se osvodit a žít si svůj život nesvázaný ničím. Fincher opět skvělý, výborný jsou i Pitt s Nortonem jehož vyjevené výrazy působí opravdu úsměvně. Helena Bonham Carter solidně doplňuje tuhle "trojici". A krom toho je zajímavé kam tohle všechno může zajít. Každý občas potřebuje Tylera Durdena.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Monumentální gangsterský opus mistra Leoneho - v doprovodu s legendární Morriconeho hudbou. Tentokrát místo rozlehlých pustin se ocitáme v kulisách New Yorku začátku a poloviny minulého století a namísto bezejmenných pistolníků jsou zde elegantně oblečení gangsteři, kterým vévodí De Niro. Tenhle film má svoje vyjímečné místo mezi ostatními gansterkami a to především snovostí a zvláštní atmosférou, která je neuvěřitelně vtahující. I přes skoro čtyř hodinovou stopáž se jedná o velkolepý gangsterský příběh jedné partičky kluků, kteří to někam chtěli dotáhnout.

12 opic

12 opic (1995)

Netradičně pojatá sci-fi, s temnou vizí budoucnosti podobné jako v předchozím Gilliamově Brazilu s určitými prvky ironie a grotesky a do značné míry i osudovosti. Bruce Willis zde podává jeden z nejlepších výkonů, který je značně vzdálený od všech McClanů a Hallenbecků a je blíže Davidu Dunnovi z Vyvoleného. A nesmím zapomenout ani na geniálně a doslova šíleně zahraného Brada Pitta. A Madeleine Stowe jako femmale fatale funguje k Willisovi taky bravurně.