Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (88)

plakát

Démanty noci (1964) 

Velmi působivé zobrazení dehumanizovaného světa.

plakát

Letec (2004) 

Takových příjemných 70%. Je to velkolepé a rozmáchlé, což docela odpovídá osobnosti a povaze Howarda Hughese, ale ty tři hodiny jsou místy opravdu moc.

plakát

Hra s ohněm (1990) 

Ty dvě hvězdičky jsou za krásnou Jodie (která je jediný pozitivní bod v tomhle "filmu" a upřímně jsem ji litoval) a pěknými záběry na krajinu.

plakát

Cherry (2021) 

Nesympatické a nezajímavé postavy snažící se na přepálené a přehlcené stopáži plné různých audiovizuálních a formalistických kejklí hrát si na dospělé, kteří mají svoje bolístky a do toho řeší problém s drogami, o to víc je směšné, že vypadají jako děti. Hollandovi jsem to vůbec nevěřil a spíš mě po celou dobu neskutečně otravoval, o ostatních ani nemluvě.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Tohle se hodnotí opravdu těžko a musel bych to vidět ještě několikrát, abych si na to udělal ucelenější názor. Čtvrtý Matrix je zajímavý, ale dobrý bych používal v kontextu tohohle snímku opatrně a je tak nějak na půl. Jedna část je fakt bída, zatímco ta druhá ukazuje zajímavé nápady a témata, která jsou ale často zrealizována ne tak úplně dobře, což je škoda. Původní trilogie je zkrátka jinde a celkově to bylo bez atmosféry a pořádně natočené akce. Nové postavy byly nevýrazné a nová verze "Morfea" mě neuvěřitelně s*a. Zatím 70%

plakát

1492: Dobytí ráje (1992) 

Těžko se to hodnotí. Výpravou, hudbou i slušnou režií je to pěkná podívaná, ale celkově takové utahané a chaotické podobně jako doba v níž se snímek odehrává. Depardieu je na začátku přesvědčivý ve své roli a snadno se chápou jeho motivace a snahy o dosažení svých cílů, potom je ale takový nemastný neslaný, a ostatní postavy nedostanou zas tolik prostoru. 70% a dost utahané čtyři hvězdičky.

plakát

Benedetta (2021) 

Verhoeven je mistr, který se toho zkrátka nebojí a dokáže i v tak vysokém věku natočit drsný, nepříjemný a nekompromisní film, ze kterého ten cynismus přímo prýští.

plakát

Zelený rytíř (2021) 

Takový mix Pána prstenů, Vesmírné odysey, Apokalypsy a trošku Posledního pokušení Krista na tripu. Nebylo to vyložené špatné jen se tam místy dějí zvláštní věci nedávající úplně smysl. Budo to časem muset vidět znova, abych si na to udělal ucelenější názor a šel s hodnocením výš. Stopáž je přestřelená a kdyby měl film kolem 90 minut bylo by to lepší. Zároveň to není kdovíjak divácký film což není problém, jen zkrátka Lowery po celou dobu buduje působivou mysticko-náboženskou atmosféru s přísliby něčeho velkolepého a to ve finále působí lehce banálně, i když to tak asi mělo být. Audiviziuálně je to zajímavé, často to ale tlačí na pilu a připomíná to Hobita. 70%

plakát

Království (1994) (seriál) 

Divné, bizarní, místy nechutné, kultovní, černohumorné, originální a svým podivným způsobem i geniální. Tohle se opravdu nevidí každý den a potvrzuje to, že Lars von Trier je šílený dánský génius.