Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (414)

plakát

Přehlídka smrti (2015) (seriál) 

Dojemná jízda od začátku do konce. Je tomu už nějaký ten pátek, co jsem viděl anime sérii, a tak jsem se chtěl vrhnout na něco doporučovaného a podle hodnocení velmi povedeného. Vybral jsem si Death Parade a jsem za to rád. Ruční kresba je fantastická, mluvím hlavně o scéně s krasobruslením. Scénář opět Japonsky nepředvídatelný, tak jak to oni umí a po dvanáctém díle stříkaly emoce na všechny strany. Jinak jde prostě o klasické anime, u jednoho dílu se smíchy válíte na zemi, abyste u dalšího vypotřebovali balíček kapesníčků. 9/10

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Úvodní montáž přímo křičí "Snyder" a dává trochu naděje, že nás čeká něco víc. Já nebudu lhát, část filmu jsem se celkem bavil. Sestavování týmu bylo v pohodě a i když se dalo poznat, že některé scény vyloženě chybí, pořád šlo o celkem zábavnou jednohubku, které bych ty čtyři hvězdy v pohodě dal. Jenže jakmile oživí vy-víte-koho, už tak dost sestříhaný film zrychlí s prominutím jako prase do tak strašného finále, že závěrečný fight z Wonder Woman se dá považovat za mistrovské dílo. Do toho film přeskakuje k nějaké vyjukané ruské rodince z chatičky, která je snad jediná ve městě a brutálně tím ztrácí už tak dost děravé tempo. Chybí tomu napětí, chybí tomu nějaké eye-candy momenty a chybí tomu koule. Akce je nezajímavá, tady fakt nevím čí je to vina, když souboje v Man of Steel a Batman v Superman jsou na špici žánru (dokonce i Doomsday fight je stokrát lepší, než veškerá akční scéna v Justice League), příběh ani v tak malé stopáži nemá šanci na nějaké překvapení (hlavonouvi kterého napadlo film zkrátit pod dvě hodiny, bych strčil Motherbox do zadku) no a dost efektů vypadá jako něco z laciného fan filmu. To trapný usmívání v tom finále už ale bylo moc. No každopádně postavy. Affleck jako The Batman byl v pohodě, když byl v kostýmu, ale jako Bruce Wayne už mi moc neseděl (hlavně to jeho nekonečný mrkání mě po pár scénách opravdu sra...iritovalo). Gadot mě už moc nebavila. Sice se krásně usmívá a prát se umí, ale její tři, čtyři výrazy se rychle okoukají a to mě bavilo WW sledovat v předchozích filmech. Flash je tragéd, to jeho vtipkování bylo někdy už fakt přes čáru. Sice se občas trefil, ale většinou jsem se mu spíš vysmíval, než se smál jeho vtipům. Aquaman je v pohodě, Momoa je dost fajn. Překvapivě mě bavil Ray Fisher alias Cyborg, kterej do toho dal dost a jeho role mu sedla s tím, že příběh kolem něj a jeho schopnosti byly na tolik zajímavé abych mu věnoval pozornost, tady palec nahoru. Největším zklamáním byl nakonec Superman, který mě takto vůbec nebavil. To jeho trapné usmívání všemu (dokonce i když dával přes držku padouchovy, wtf??) bylo úplně zbytečný. Zaprvé to ničí toho Supermana, co mě v předchozích filmech bavil a zadruhé se to tam vůbec nehodilo. Verdikt: Justice League je nakonec jeden velkej bordel. Bohužel. Nebavila mě moc akce, hlavně strašné finále. Nebavil mě příběh a padouch byl opravdu slabota. Jediné plus je tedy Batman, Cyborg a Aquaman, budování týmu a vlastně část filmu před oživením Supermana. Pak to jde ale bohužel od desíti k pěti. Soundtrack je nuda. Chtěl bych vidět o půl hodiny delší verzi, ale nemyslím si, že něco takového vznikne. Bohužel.

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

První řada Punishera se od Daredevila (hlavně druhé série) dost liší, ale kvalitou se tomu v mnohém vyrovnává. Jon Bernthal se pro roli Kata narodil, jeho projevy jsou parádní a stejně tak jeho válečný řev. Úplnej protiklad toho, jakej je podle všeho Bernthal v reálu. Tomu se říká dobrá práce. Možná jsem čekal trochu víc toho zabíjení, ale to co jsem dostal plně předčilo všechna moje očekávání. No a když na to zabíjení přece jenom dojde, krví se rozhodně nešetří a navíc to všechno je zabaleno do atmosferickýho brnkání na kytaru. Nakonec druhý nejlepší Marvel/Netflix seriál hned po The Daredevil. Netflix letos jede. (Narcos, Mindhunter, Stranger Things a teď The Punisher)

plakát

The Punisher - Ve tři ráno (2017) (epizoda) 

Tak tohle bylo parádní. Ten soundtrack, akce, Bernthal. Kvalitou čekám dalšího Daredevila. A úvodní titulky jsou fakt boží.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Film kterým se inspirovala herní pecka Grand Theft Auto V a já konečně vím proč. Výborné herecké výkony, hlavně dvojice Al Pacino a De Niro, zajímavý a chytrý příběh, dost zvratů a super soundtrack. Viděl jsem to poprvé a už vím, proč jde o klasiku.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Fantastický Keanu Reeves a ještě lepší Al "Fucking" Pacino v thrilleru, který mě dostal do kolen. Vanity, Definitely my favourite Sin!

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Série 3 (2017) (série) 

Totální pecka, tahle série zatím překonává snad všechno od Walking Dead (až na tu první, to je nejlepší zombie série ever). Ono hlavně to je lépe netočené a to tak, že s efekty které jsou na TV sérii parádní. Žádná nudná akce jako v The Walking Dead, tady ty zbraně vypadají a znějí jako zbraně a ne jako airsoft pistole. Žádný hnusný CGI, tady se něco podobného jako srnka, nebo skládka z WD nedá čekat. A režie všech dílů mi taky přijde mnohem lepší, jakoby živější a zajímavější, což asi bude tím že se to odehrává na dobře vybraných lokacích a ne jenom les, les, les, skládka, les. Lidi se chovaj jako lidi, zombie jsou pořád ta největší hrozba atd. Snad The Walking Dead nabere vítr do plachet, jinak už nemá cenu se na to dívat.

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Seriál číslo jedna loňského roku se po dlouhém čekání konečně vrací a já už můžu říct, že je to opět neskutečná pecka. Prvních pár dílů se sice nic moc pořádného neděje, což ale vůbec nevadí, protože seriál má tak skvělé charaktery, že mu trochu toho roztahování s radostí odpustíte. Možná vám bude vadit přístup tvůrců k některým charakterům, například Eleven, která si celou sérii jede svojí osobní linku, ale jakmile přijdou na řadu poslední epizody, uleví se vám, jak to všechno do sebe skvěle zapadlo. Za zmínku stojí také nové postavy, ale o nich jenom to, že jsou super, protože nechci nic spoilerovat. Stejně tomu všemu ale opět vládne Dustin.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Třetí pokračování nové série Planety opic je jiné než ostatní. Z celkem zajímavého konfliktu mezi lidmi a opicemi se přešlo do absolutního westernu, který se docela dost podobá klasikám jako Tenkrát na západě. Lidé se odsunuli na třetí kolej a do popředí se posunuli opice, které díky perfektnímu CGI a práci Andyho Serkise ve filmu opravdu ožívají. Při filmu se nudit nebudete a těch 143 minut uteče jako voda. A ten soundtrack, jak Giacchina nemám nijak extra v oblibě, jeho skladby jsem si opravdu užil.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Temné drama roztahané na osm hodin. Dost lidem by to neprošlo, ale jelikož za Mindhunterem stojí samotný David Fincher, budete hltat každou minutu téhle velmi povedené kriminálky. Precizně obsazené, klasickej Fincher (i epizody které nerežíroval jsou nasáklé jeho stylem) a hlavně mrazivý soundtrack. Pro mě osobně seriálová novinka roku a tu druhou sérii chci vidět co nejdřív.