Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Atmosfericky hodně dobrý, ale přijde mi ze zvratum chybi gradace :/. Kdyz ve filmu urcita osoba rekne něco nečekaného, tak to neni dostatecne vygradovane, aby to mohl clovek nazvat thrillerem a uz vůbec ne hororem. Cekal jsem vice, proto jen 3 hvezdy. Dalo by se rici, ze jsem se vubec nebal.

plakát

Gungrave (2003) (seriál) 

Jedno z těch pomalejších a už docela i starších anime. Příběh je zpracován velmi podobně jak u Berserku, jelikož i zde v první epizodě vůbec nevíme o co se Grave snaží. Epizoda druhá už nám začíná ukazovat tu nejzajímavější a nejzábavnější minulost bandy mladíků co jsem kdy viděl. Soundtrack, který to všechno doprovází je naprosto boží, a nepředvídatelná budoucnost Brandona a Harryho jakbysmet. Jestliže vydržíte koukat tento příběh až do konce, tak vězte, že vás čeká ten nejlepší konec u anime, který jsem alespoň já měl tu možnost vidět.

plakát

Kenpú denki Berserk (1997) (seriál) 

Určitě vás to po první epizody jen tak nenadchne, vím to. Sám jsem to takové měl. Moment, kdy mě to začalo bavit byl, když se Guts s Griffithem potkali, jelikož pokud byli tihle 2 spolu, mohli jste čekat něco neočekávaného. Oba dva mají velmi odlišnou osobnost, proto jejich rozhovory jsou hrozně zajímavé. Jsou to ti nejlepší kamarádi, kteří si osudem byli souzeni, až do okamžiku, kdy se jeden z nich v něco rozhodne.

plakát

Počátek (2010) 

Film, který se určitě vyplatí koupit na DVD či Blu-ray, jelikož nestačí na jedno podívání v kině. Hloubku příběhu neuvidíte hned ale až "minimálně" po druhém shlédnutí. Já jsem ho viděl již 4x a pokaždé mě bavil (do 1 roku). Příběh je velmi jednoduchý, jelikož je to celé o jedné jediné myšlence, kterou musí Cobb zasadit do určitého jedince. Závisí na tom jeho budoucnost, takže to místy bude dost osobní, a bude to mít veliký vliv na celou misi.

plakát

Clannad - After Story (2008) (série) 

Tohle je asi to nejdojemnější anime co jsem vždy viděl :X, oproti první sérii "VELMI" zvážnělo, a tak vtipných scének rapidně ubylo. Okazaki Tomoya si určuje svojí vlastní cestu v životě a časem zjištuje, že i když se vážně snaží udělat vše pro to, aby se cokoliv zlého nestalo, tak osudu neunikne. Zlý a špatný osud, který ho provází, když chce žít pouze šťastně a vesele. Čeká ho plno překážek přes které se musí dostat, životních překážek, které každého z nás mohou potkat. Po dokončení posledního dílu jsem si uvědomil co je "opravdu" důležité a čemu musím věnovat pozornost, ikdyž se bude zdát, že mi osud nepřeje :) Vážně bomba anime na zamyšlení, každý by tomu měl dát šanci! Jasných 5 hvězd :)

plakát

Kimi no iru mači (2013) (seriál) 

Velmi pomalé, ale za to velmi silné romantické anime, která vyčnívá svojí skvělou kresbou a milostným trojúhelníkem. První díl vás vsune někam do děje, kde nevíte o co v podstatě jde :). Dále od druhé epizody se vrátíme v čase a tam rozlouskáváme proč se kdo do koho zamiloval a proč někdo se snaží ukrást osobu někoho jiného. Představit si, že by se něco takového stalo v pravém životě, tak neudržim slz :). Pokud hledáte anime, co vám něco dá, tak jste na té správné adrese, ikdyž manga by vám dala možná více :). Co si zvolíte je na vás, 4 hvězdy.

plakát

Uprchlík (1993) 

Harrison Ford v jeho nejlepších letech! Velmi povedená akční jízda po všech stránkách :). Nevybavuji si film, který by na mě působil tak napínavě jako je tento. Záporák, který Doktora Richarda Kindela honí, působí velmi nepříjemně a nespravedlivě, což je účel! Vy ho nesnášíte a díky tomu doktorovi fandíte více a více. Až do posledního snímku, který mi málem vyrazil dech! :) 5 hvězd.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Od tohoto snímku jsem čekal velmi málo. Taky o to víc jsem byl mile překvapen. Začátek filmu byla ukázka učitelství, které většinou ve mě probudí zájem, toto nebyla výjimka :). Hlavní postava dělala učitele nejen originálním, ale i zábavným. Po skoku do minulosti to začalo být ještě lepší! Náhlá změna kultury ponechala velmi viditelné následky našeho hlavního hrdiny, kterého Jiří Mádl zahrál bravůrně! :) Výjimkou není ukázka jeho zamilovanosti do jedné dívky, která mu utkvěla celou dobu v paměti a taky jeho reakcemi na ní. Tento český film, nejenže je dosti vtipný, ale má v sobě i prvky gradace. Jediné co mi vadilo byl nějak odfláknutý konec, který si zasluhoval podle mě více úsilí :) Kvůli tomu mi to skazilo nějak trošičku náladu tomu dát místo 5 hvězd, jen 4 :)