Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (454)

plakát

Jamie vaří super rychlovky (2012) (pořad) 

Jako za 15 minut něco uvařit, co nejenže dobře vypadá, ale asi to i chutná, tak to je pořádná výzva. Mám tohoto chlapce ráda, je vtipný, vaření si očividně užívá, to jeho laškování s ingrediencemi, to nemá chybu.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Zcela právem patří tento film mezi nejlepší. Prostě filmová radost, která nabízí relativně jednoduchý, ale silný příběh, inspirován skutečnou událostí a dobré vtipné dialogy. …“Kdo se nehýbe, nemlsá…“ …“ Tak si oslintejte uši, pomodlit a jít spát!..“ Na 100% se povedlo i obsazení. Francois Cluzet coby těžce postižený milionář se šlechtickým původem, který svůj handycap zvládá z noblesou a pokorou. Jeho protihráčem je Omar Sy. Ten je neuvěřitelně přirozený, hraje tak lehce a přesvědčivě. Největší síla filmu je v kontrastu povah hlavních představitelů a prostředí. Philippe hledá někoho, kdo by ho nejen uzvedl, ale hlavně ho nelitoval. A tak tento „výběrový pohovor“ vyhrává dvoumetrový černoch Driss, který původně vůbec nechtěl žádnou práci, stačí mu jen razítko, aby dostal podporu. Místo toho dostane nabídku na jeden měsíc práce. A tak začíná jejich společné soužití. Vtipné a odlehčené momenty (scény jako návštěva opery, let soukromým letadlem, paragliding, nebo stříhání vousů) se střídají s dramatickými a smutnými situacemi, že si člověk uvědomí, jaký je to dar, sám ráno vstát z postele a jít na toaletu.

plakát

Strach má velké oči (1980) (TV film) 

... Polévka se píše s F nebo P?... F je hezčí...". Mám tuto pohádku velmi ráda, pro její humor, krásné písničky, úžasné obsazení. A těch polévek, které jsem neměla šanci ochutnat...račí, chřestová, želvý. Jako dítko školou povinné, jsem položila nevinný dotaz naší školní kuchařce, zda by taky neudělala třeba račí polévku. A tato žena, která svůj všechen humor vydala do jídel, co nám vařila, se na mě podívala pohledem, který by jí nejdrsnější gangstér mohl závidět a celá rudá jako rak, na mne zaječela, že nemám být drzá.

plakát

Fantom opery (2011) (divadelní záznam) 

Prostě kdo umí, ten umí. Děkuji pane Webbere, že jste si splnil svůj dávný sen. Svět je díky Vám bohatší o nádhernou, nadpozemsky čistou hudbu.

plakát

ABBAmánie (1977) 

Nemohu jinak. ABBA je ABBA. I když Ashley Wallace vypadal jako úchylák z nějakého hodně špatného bulvárního plátku. Žádný scénař, nic, jenom ty skvělé písničky.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

..." Napsáno pod fotografií Sherlocka Holmese : Kdybych nebyl Holmesem, chtěl bych být Carterem.... Neporazitelný americký detektiv Nick Carter v podání sladce roztomilého M. Dočolomanského s geniálním zloduchem baronem von Kratzmar coby M. Kopeckým a k tomu pohodář - pražský komisař Ledvina Rudolfa Hrušínského, který sice neumí boxovat, ale facky umí parádní. No, není to geniální detektivní parodie? Tento film neomrzí. Proč už se netočí takto vtipné a skvělé filmy?

plakát

Noc na Karlštejně (1973) 

...."Kam nemůže zajít ďábel, tam si ženskou dosadí..." Povedený český muzikál s luxusním obsazením. A poslední role pana Marvana.

plakát

Tatínek (2004) 

Moje první koupené dívídíčko, do té doby jen véháesky:-)) Mám tento dokument ráda, pro jeho lidskost a laskavost.

plakát

Bílá paní (1965) 

..."Ale vždyť to není pravda. Pravda?! To on ví taky, ale copak to může říct ?..." To je mantra všech politiků, to jim tesat zlatým písmem na hrob. Nádherný nadčasový snímek plný vtipných hlášek, skvělé obsazení Hrušínský, Kopecký, Brodský .... A Irena Kačírková jako Bílá paní Perchta je krásná.

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Tento díl je jednoznačně nejlepší a to i díky Seanu Connerymu, který je perfektním parťákem Harrisona Forda. Lepšího otce si Indiana Jones nemohl přát. Ten jejich vzájemný sarkastický humor, jako např. scéna kdy se snaží dostat z dosahu německých stíhaček: ..."Tati dostali nás!! Víceméně.... Je mi to líto..."