Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (256)

plakát

Tajemství jejich očí (2015) 

Musím říct, že jsem od toho i vzhledem k obsazení a námětu očekávala víc. Agentce FBI (pěkně unavená Julia) zabijou dceru, ta má ještě tu smůlu, že se k případu dostane jako první a pak se rozbíhá honba za domnělým vrahem. No rozbíhá je silný slovo, rozbíhá se asi tak rychle, jako když si na vaše každodenní kolečko do parku půjčíte o číslo menší kecky od mladší ségry. Každou chvíli se musíte zastavit a popřemýšlet jestli se vrátíte zpátky, jestli už jste tudy náhodou neběželi nebo jestli je radši nemáte zahodit do prvního kanálu. Film se totiž vrací i do minulosti,ale tak trochu bez varování a chaoticky, takže jediný jak to identifikujete než si zvyknete je, že hlavní hrdina má víc šedin a Nicole je víc vosková. Taky jako sorry,ale když máte podezřelýho z vraždy dcery svojí agentky, tak jako nadřízenej dáte přednost spratkovi co donáší na teroristy? Protože bezpečnost země je na prvním místě? No nevim. Každopádně závěr jsem ještě tak pár minut před koncem nepředpokládala a společně s druhou půlkou filmu to vytáh na lepší 3*.

plakát

96 hodin: Zúčtování (2014) 

Liam se tentokrát vydal na cestu za pomstou po vzoru Uprchlíka, ale už to tady bylo tolikrát, že neměl čím překvapit. V patách mu je zlej polda, kterej je ale vlastně hodnej a každej drobeček kterej mu Liam nechá, v ruce dvakrát obrátí a když jich má tolik, že by moh uplácat pecen chleba, dojde mu, že tady něco nehraje. Liam i ve svým pokročilým věku zvládá hrát drsňáky a mám ho ráda, takže jsem si to vlastně s přivřenýma očima celkem užila. Koukat plně při vědomí nemůžete, protože i kdybyste si to pustili 20x za sebou, nepochopíte jak mohl některý scény přežít. Ten hrdina jako. A stejně jak se budete na začátku ptát, neviděl jsem to už, tak na konci budete vědět, že za týden vám to bude buřt. Zkrátka kategorie neurazí, nenadchne,ale už jsem viděla horší.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Leonardo tady nezpochybnitelně předvedl další ze svejch výbornejch výkonů! Je to pan herec, uvěřitelnej, ponořenej do role do tý míry, že je ochotnej pro autenticitu pomalu umřít, vlízt si do mrtvýho koně, vyhrabat se z vlastního hrobu, brodit se sněhem polonahej a bez rukavic bez toho aby měl omrzliny nebo se porvat s medvědem (jo já vím, že to byly efekty, ani Leo by to jinak nedal) nosit přes rok i v reálu odpornou bradku (kdyby bylo potřeba ještě něco přetočit), jenom za to by měl dostat Oscara jak to bylo odporný. Nicméně film to byl nezáživnej, mdlej, bez pořádnýho náboje,děj mně nebavil, s indiánama a jejich hatmatilkou kecající do děje, dlouhý to bylo jak tejden před vejplatou a s nekonečnýma záběrama na mraky na obloze, že je člověk začal počítat jako ovečky... tak už mu toho Oscara proboha v neděli dejte, ať nemusí točit takovýhle rádoby umělecký sra..ky a může si střihnout ňákou komedii a bejt v pohodě.Díky americká akademie, vážíme si toho.

plakát

Kouzlo měsíčního svitu (2014) 

Kouzlo měsíčního svitu je taková pohodová milá romance, kterou zdvihají pouze herecké výkony Colina Firtha a krásné exteriéry jižní Francie. Emma je tady na můj vkus trochu moc diblíkovitá a místama přehrává, ale role si to asi žádá. Co mi vadilo je nedostatek chemie mezi hlavními hrdiny, Colinovi sice člověk uvěří, že se zamiloval i do pouliční lampy,ale s Emmou k sobě nepasovali. I když zase nutno dodat, že ačkoli jsem půl filmu přemýšlela, jestli věkový rozdíl mezi nimi není až příliš velký na to, aby to bylo uvěřitelné, nakonec jsem musela uznat, že šarm ala Firth zabere opravdu na každou bez rozdílu, i když už mu táhne na 60. Každopádně i když film působí pozitivně a náladu Vám určitě nezkazí, viděla jsem od Woodyho lepší triky.

plakát

Odpojit (2012) 

Silný drama o osudech několika lidí, kteří mají jedno společné, internet. Ať už ho využívají pro zábavu, práci nebo místo ke sdílení svých pocitů, ani jeden z nich si neuvědomuje, jak velké škody může napáchat. Že jediným stiskem klávesy, jediným špatným rozhodnutím mohou dát do pohybu věci a události, které nemusí jít napravit. Že odesláním jediného souboru nebo jedním kliknutím na špatnou stránku mohou zničit životy své i svých blízkých. A tak když všechno spěje k nezadržitelnému konci, přemýšlíte nad jediným. Jakou má v dnešní době internet moc a jak bezstarostně a lehkomyslně každý den balancujeme na okraji propasti.

plakát

Touha po moci (2014) 

Miluju kombinaci Bradleyho a Jennifer, takže moje srdce zaplesalo, že spolu natočili další film. Bohužel ta chemie, co tak fungovala v Terapii láskou, ta uvěřitelnost a opravdovost tady bohužel nefungovala vůbec a při milostnejch scénách měl člověk pocit, že je to samotným hercům trapný. Ono taky předstírat na kameru sex se svým dobrým kamarádem musí bejt fakt síla a možná už to nebude fungovat nikdy, protože se ty dva prostě moc znaj a vy víte že se znaj. Ne že by se Bradley nesnažil, jeho charisma funguje a Jennifer je sexy, oba dva jsou výborný herci, ale prostě ne. Hlavně samotnej příběh byl tak špatně podanej, některý postavy fakt zbytečný a nesympatický, rádoby drama, který ale moc napětí nevyvolává a máte pocit že vás tvůrci nutí, abyste něco cítili, ale vy fakt nechcete. Prostě celý to bylo takový chladný jako ta krásná příroda kolem nich . Abych to zase nestrhala úplně, dalo se na to koukat,ale ten závěr tomu taky moc nepomoh, ani mně to nedojalo. Slabý 3* a to fakt ze starý známosti.

plakát

Everest (2015) 

Nemám absolutně žádný pochopení pro lidi, kteří si potřebují něco dokazovat a podnikají podobné experimenty, jako je výšlap na Everest a podobný nesmysly. Tohle šílený riskování vlastního života a především riskování života ostatních jen proto aby si pohonili vlasní ego, je totální kravina. Vždyť ani jeden z nich nebyl schopnej pořádně říct, proč to dělá!!? Protože už zdolal 6 vrcholů a chce pokořit i sedmej? Protože se jinak cejtí jako nula? Zapíchne nějakou vlajku na vrchol a cejtí se jako král světa? Koho to zajímá? Nestačilo by zajet k nám do Krkonoš až jednou za 5 let nasněží a stoupnout si na nějakej kopec, kde je taky krásnej výhled? Bože! Tenhle parádně natočenej film odhaluje v plný kráse nesmyslnost takovýho uvažování, je ukázkou sobeckosti takových jedinců a naopak reálným zobrazením odvahy, síly přátelství a schopnosti sebeobětování se pro záchranu těhle magorů, i za cenu vlastního života. Což mimochodem taky nedává moc smysl.

plakát

Podnikavá Joy (2015) 

David O. Russell si svým dalším filmem zase o stupínek pohoršil a začíná mi připomínat jiného režiséra, M. Night Shyamalana. Jeden film naprostá bomba ( Terapie láskou), další už slabší,ale pořád dobrý (Špinavý trik) a Joy je totální propadák. Nudný scénář, těžkopádně natočený, těžko uvěřitelný děj ( jo já vím, že to bylo natočeno podle reálný postavy) zachraňuje jedině Jennifer, i když to holka měla asi těžký. Ona je úžasná a přirozená herečka, ale tenhle film jí vážně nesed, i když za tu roli vyhrála Zlatý globus (nechápu). Jindy magický spojení Jenn a Bradley tady taky moc nefunguje a vlastně je vám celý film tak nějak jedno, jak hlavní postava dopadne, hlavně aby to už NĚJAK dopadlo a měli jste to za sebou.

plakát

V srdci moře (2015) 

Vypravit se na širý moře lovit velryby s kapitánem, kterej stojí na můstku jen z protekce a dělá jedno špatný rozhodnutí za druhým, to je cesta do pekel, o tom by moh Chris Hemsworth vyprávět. Obzvlášť když jeho dobře míněný rady padají na neúrodnou půdu a ženou posádku vstříc katastrofě, o které od začátku víte že přijde. A když vypravěč celého příběhu závěrem odhalí temné tajemství, proč o průběhu zkázy lodi neřekl ani vlastní ženě, vlastně vás to moc nešokuje, což je asi špatně. Na druhou stranu i když tahle pohádka spadá trochu do kategorie filmů neurazí nenadchne, prvně jmenovaný a filmové efekty odvedou svou práci, takže na konci filmu zklamaní nebudete. Slabé 4*.

plakát

Spotlight (2015) 

Tým novinářů z Boston Globe je na stopě masivnímu zneužívání dětí kněžími katolické církve. Ok, to vypadá jako silný téma. Takže celý film sledujeme, jak se novináři honí za výpověďmi obětí ( překvapivě nikdo moc vypovídat nechce), sledujeme jak se to církev snaží ututlat a zamést pod koberec, ale vlastně na celým filmu není nic co by vás překvapilo. Nebo jste si opravdu mysleli, že někdo kdo má celej život držet celibát je normální a nesnaží se to nějak obejít? Nuda nuda nuda, žádný zvraty, herecký výkony ok. A proč že moje oblíbenkyně Rachel McAdams získala ocenění za vedlejší roli v tomhle filmu, když tady nemá jedinou zapamatovatelnou scénu? I have no idea. Na 82% to nemá ani omylem, to jste se všichni zbláznili?Na tenhle film zapomenete dřív než doběhnou titulky.