Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Nádherný, strhující příběh, který vás pohltí od začátku do konce. Mistrovské dílo. Originální, neotřelá myšlenka, ze které je „vyždímáno“ absolutní maximum. Tradiční herecký koncert Brada Pitta. Přestože nemám rád filmy s romantickým nádechem, takovýto „masterpiece“ jsem skutečně ještě neviděl. Citlivě a velmi sugestivně popsané vyprávění, jak se může cítit člověk „obdarován“ takovouto anomálií, ať už z jeho pohledu, nebo rodiny a blízkých přátel. Životní pouť a osudy člověka, který má naprosto opačný vývoj fyzické schránky a každé jeho setkání - loučení s osudovou láskou. To musí každého chytnout za srdce. SPOILER: Snad jediný film, u kterého jsem opakovaně řval jak „malej harant“, když hlavní hrdina zemřel svému nejbližšímu člověku v náruči pokaždý, když jsem si ho pustil.

plakát

Sinister (2012) 

Krystalický strach, který se postupně v průběhu filmu stupňuje. Ve finále se přidá i beznaděj a navodí pocit absolutního mauzolea. SPOILER: Jednu hvězdičku bohužel musím strhnout za nejhorší možný konec, jaký mohl nastat. Za prvé, jsem na takovéto věci zvlášť vůči dětem velmi citlivý, za druhé, špatné konce v hororu mi připadají vždycky jednodušší než ty dobré. Navíc v tomto filmu se takovýto „the end“ přímo nabízel. „malování 2012“. KONEC SPOILERU. Minimum laciných „lekaček“, které jsou ve filmu tohoto typu již skoro nutností, beru určitě také jako plus.

plakát

Tekken: Blood Vengeance (2011) 

Namco se distancovalo od původně hraného filmu a natočilo vlastní adaptaci, která je samozřejmě o něco kvalitnější (horší než původní Tekken to snad být ani nemohlo), ale z jedné chyby se od jejich předchůdců nepoučilo, tj. absence zaběhlých postav (Hwoarang, Paul Phoenix, King, nyní dokonce Eddy Gordo, Bryan Fury či Yoshimitsu), navíc udělali dvě nové a zásadní: Absence turnaje, na který fanoušci určitě čekali a na film tohoto typu minimum akce. Pro lidi, kteří videoherní předlohu nikdy nehráli to musí být hotové mučení a myslím si, že budu mluvit za všechny fanoušky této hry, když řeknu, že nikdo není zvědavý na hodinové rozpitvávání vztahů mezi jednotlivými bojovníky. Navíc mě i zklamal úplný závěr filmu, tj. proměna Kazuyi a Jina na jejich devil formu (vzhledově neměli nic společného s předlohou) a ty Mokujinové ovládané Heihachim mě přímo odrovnali. Jednou hvězdičku dostává ode mě film za nádhernou grafiku a druhou si zaslouží finální fight mezi Jinem, Kazuyou a Heihachim. Víc ani ň.

plakát

Bastardi (2010) 

Tento film si vysloužil jednu hvězdičku proto, že mě jeho netradiční humorná část poněkud zaskočila, ale paradoxně pobavila a zároveň oceňuji snahu Tomáše Magnuska o podprahové sdělení jakéhosi poselství typu kam až by to mohlo zajít, kdyby všichni nečinně sledovali do očí bijící nespravedlnost a „hráli si jen na svém písečku“. Bohužel nemohu souhlasit s formou i obsahem. Nemyslím si, že to někdy bylo v České republice až tak zlé. Kdyby tento film byl natočen v Rusku, či jiné korupcí prorostlé zemi, dalo by se to pochopit, ale v našich končinách (i když také kolikrát velice shnilých) jsou takovéto poměry nepravděpodobné a kazí to celkový dojem z původně zajímavě vyhlížejícího filmu. Dále se mi nelíbí, že všechny děti mají divný (zřejmě Romský) akcent a to mi přijde velice nevkusné a nemístné. Nechápu, kde tvůrci filmu vzali, že se takto mluví na zvláštních školách. Nemohu si pomoct, ale mám pocit, že film je cíleně zaměřený proti Romské menšině, kterou sice také nemám příliš v lásce, ale určitě to nelze paušalizovat. Ať už chceme nebo ne já jsem zatím slušného Roma nepotkal, jenomže točit takovéto filmy je odporné a pokud si to tvůrci neuvědomili, jedná se o ambivalentní útok na těch pár slušných, Romských spoluobčanů, kteří to už tak mají u nás určitě velice těžké. Co se týče humoru, o kterém jsem se na začátku zmínil, líbí sem mi první třetina filmu, dále se to mění v depresivní drama, které už podle mě ani nemá smysl sledovat. Herecké výkony jsou v rámci mých rozlišovacích schopností poměrně kvalitní.

plakát

Tekken (2010) odpad!

Bohužel absolutní zklamání. Nevím, pro koho byl tento film určen, ale fanoušci této videoherní série to nebudou. S původním příběhem to nemá, až na jména jednotlivých postav, nic společného. Tak za prvé, Jin Kazama (snad nejsuverénější postava) je zde malej, ufňukanej spratek, kterého ve finálním souboji málem zabije řadový fighter Bryan Fury (ve filmu největší boss co to má sakra znamenat???). Nebýt matky, která by správně podle předlohy měla být dávno mrtvá, a jeho reminiscence by si neškrtl. Ani by mi klišé typu „vzpomínka na důležitou radu a následné „zmrtvívstání“ nevadilo (s tím jsem se již ve filmech tohoto typu smířil), kdyby to nebylo tak neuvěřitelně mimo herní realitu. Za druhé, Heihachi Mishima, největší padouch v tekkenu, který nemá snad ani špetku jakéhokoliv charakteru, se projeví jako osobnost, která to nakonec „od začátku myslí dobře“. HNUS. Za třetí, co tam dělal Miguel, nováček v šestém díle této hry v kontrastu s absencí takových stálic, jako je Hwoarang, Paul Phoenix, King, Lei Wulong, Ling Xiaoyu adt. To vážně nepochopím. A kde je sakra ve hře jediná zmínka o tom, že je nedostatek pomerančů??? Takto bych mohl pokračovat hodiny. Co se kvality natáčení a herců týče, nečekal jsem žádné zázraky (které se samozřejmě nekonali), souboje by nemuseli být tak dementně prostříhány, ale i to bych byl schopen překousnout. Jon Foo je podle mě fighter, který je hodný své postavy, kdyby ten scénář nebyl tak dementně napsaný. Tento film je prostě hnus všech hnusů skoro deset let jsem se na něj těšil (již od prvních zmínek o zfilmování této hry) a stoprocentní zklamání. Nevím, jak se na to budou dívat lidé, kteří tuto videoherní sérii neznají, ale předpokládám, že film tohoto typu by se měl natáčet pro fanoušky inspirujícího zdroje a já jsem jeden z nich. JE TO HNŮJ. Samotné Namco (tvůrci hry) se od tohoto filmu distancovali, což je samo o sobě memento pro všechny, kteří stále uvažují ztratit nad touto slátaninou večer. P.S. Heihachi Mishima vypadá jak vypelichanej beran to se tvůrcům vážně povedlo…