Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (812)

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Ještě mám husí kůži.Jak vizionářské.Umím si představit,že lidstvo by dokázalo takový režim stvořit.Bohužel.Některé prvky již známe i v dnešním světě.No a stačí to jenom šikovně stmelit.No a pořád mám husí kůži.

plakát

Poslední motýl (1990) 

Budou mi chybět,moc chybět režiséři jako byl pan Kachyňa.Třeba se jednou objeví jiní,ale zatím to tak nevypadá a tak mi pan Kachyňa chybí a bude dál chybět.

plakát

Komisařka (1967) 

Podobenství celého ruského národa v jednom snímku.Znásilněná země a její lid bojující za něco, co už ani sami nechápou.Většina těch,kteří trpí v každém boji.Obyčejných lidí,kteří touží po klidu.Postava komisařky, která se na čas změní v obyčejný lid,mámu,která se stará pečlivě o svého synka.Fanatismus,který však poznamenal celý národ je silný a zrůdný a to tak silný,že vytěsní mateřský pud.

plakát

matka! (2017) 

Děkuji! Děkuji,že jsem se letos dočkala něčeho o čem se dá přemýšlet a ne zapomenout hned po skončení filmu. Je mi dnes moc hezky,protože zážitek stále doznívá a mám stále o čem přemýšlet.

plakát

Dunkerk (2017) 

Připoutána k sedačce a vtažena do děje.Dlouze doznívající pocit diváka,že tam byl.

plakát

Poslední rodina (2016) 

Ihned jsem se podívala na obrazy Zdzislawa Beksiňského a je to zajímavý a neotřelý zážitek. V šedi panelového sídliště se zrodí fantazie,kterou člověk dokáže přenést do formy srozumitelnosti.

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

Vždycky mě fascinuje příběh ,který nemá běžný a předem odhalitelný scénář.Taky postavy,které nejsou prvoplánově kladné,nebo záporné.Naopak složitost,která je jako sám život.Pro mě úžasné.

plakát

1864 (2014) (seriál) 

Každý národ má znát svou historii jinak bude nucen ji znovu opakovat.A protože velmi mnoho(na můj vkus až příliš) mladých lidí se o historii své země nezajímá,nejspíš se druhá polovina citátu stane bohužel pravdou. Severské národy proto mají lepší šanci.

plakát

Submarino (2010) 

Velmi depresívní,ale působící autenticky.Syrové a přitom dojemné.Zážitek,který budu dlouho vstřebávat a to mám ráda.

plakát

V písku - Příslib svobody (2015) 

Silný příběh o obětech nacistické ideologie.Děti vychované bez rodin,bez lásky k absolutní oddanosti režimu.V jeho jménu pak páchají zvěrstva s převědčením správnosti svého konání.Kdo však má být souzen je zcela jistě režim, který je vychoval,sebral jim dětství a naději na normání život. Je kruté je takto trestat.Ale je také pravda, že historie se lépe posuzuje s odstupem času. Jako bonus pro mě je dodržení chlapského slova za každou cenu.Strašně mi to v životě chybí!!