Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Fantasy, Na Hromnice o den více, keltská magie a česká pohádka... až moc se film snaží tvářit jako megahit. Vůbec nevadí, že je děj tak předvídatelný (vždyť je to pohádka), ale zkrátit délku, ubrat na příliš monumentální hudbě a popřemýšlet, zda se vůbec mají herci možnost prosadit přes ty vizuální efekty. Elišce Křenkové role sedla a třeba Dejdar by si zasloužil víc prostoru. Nejvíc se mi z pohádky asi líbila písnička (což je trochu málo). Spoiler: Princezna v poslední časové smyčce své poddané nabádá, aby se přemístili do bezpečí. Asi to nepomohlo, když pak před bouří utíkají stejně jako v těch předchozích smyčkách...

plakát

Gagarin: První ve vesmíru (2013) 

S realitou to nemá mnoho společného, z filmu odkapává patos. Vážně si Gagarin povídal se psem (Lajka? Strelka? Bělka?), že už byl ve vesmíru a jeho to čeká? S Lajkou to asi nebylo, ta se nedožila přistání, jedna z dvojic Strelka - Bělka byla po přistání na zemi pitvaná... no, mohl to být nějaký jiný pes z té čtyřicítky, co vystřelili do vesmíru...? Jednu hvězdičku za triky a za to, že film nezatajil, že se Gagarin při přistání katapultoval (což se v SSSR dlouho tajilo).

plakát

Dlouhá míle (1989) (seriál) 

Skvělý seriál, bohužel pro něj měl premiéru v době někdy kolem sametové revoluce. Kdyby byl natočený o pár let dřív, určitě by víc vynikl. Jen si nemůžu pomoct, ale fanfáry z hudby Karla Svobody mi pořád připomínají Chariot of Fire (Vangelis) :-)

plakát

Kam zmizel kurýr (1981) 

Film mě příjemně překvapil. Jan Kanyza i Eva Jakoubková byli dobří, děj neděj trošku vázl, střihové záběry z dalších českých sci-fi filmů mohly být trošku kratší. Na svou dobu si myslím, že to je velmi zajímavý film. Dala bych tři hvězdičky, ale za konec (děj, střih, hudba a oči Evy Jakoubkové) jednu hvězdičku přidávám :-)

plakát

Princové jsou na draka (1980) (TV film) 

Tuctová televizní pohádka s výbornými herci, kterou písničky pozdvihly na úplně jinou úroveň. I po letech jsem zjistila, že umím většinu písniček a dneska se tyto písničky učí moje dítě ve škole (rychle jsem na netu hledala pohádku, abych mu to pustila celé). Za písničky dávám pět hvězdiček :-)

plakát

Jak se tančí brumbambule (1985) (TV film) 

V dobách socialismu byli naši skvělí herci obsazováni i do nízkorozpočtových televizních pohádek (chtělo se mi napsat hloupoučkých, ale vždyť je to pro malé děti, tak taková pohádka má byýt naivní až hloupoučká). A takovou studiovou pohádku pozvedli na výborné dílko.

plakát

Pouští a pralesem (2001) 

Jako malá jsem knihu Pouští a pralesem milovala. Film jsem objevila náhodou a příjemně překvapil. Příběh se celkem drží knižní předlohy, africká příroda je krásná. SPOILER: V knize slon King doprovodí děti až k jejich zachráncům a nakonec se dostane do ZOO, v dnešní době by to určitě Sienkiewicz napsal tak, jak je to ve filmu, pěkně ať slon zůstane ve své domovině Africe. Mimochodem, ti sloni, co se tam objevili, nebyli náhodou indičtí? :-) A taky ten konec - přeci jen bych umírajícím lidem žízní nejdřív rychle dala vodu než je objímala... Ale za tu výpravu, hudbu a celou atmosféru filmu, který je určený hlavně pro děti, dávám čtyři hvězdičky.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Výborné triky, výborné akční scény, skvělí roboti, skvělé příšery. Co chybí? Lepší scénář. Děj je velmi, ale až moc, předvídatelný. Škoda.

plakát

Šmoulové 2 (2013) 

Šla jsem s dětmi do kina. Bombardováni plyšovými modrými příšerkami a plastovými modrými figurkami, co jiného nám zbývalo, než jít na Šmouly Dvojka. Dětem se pohádka líbila. Mně se líbila animace jako taková. Nelíbil se mi scénář, nijak jsem nebyla odvázaná hereckými výkony živých herců (až na Gleesona), mluvící Azrael mě vyloženě zklamal, když vybuchovaly kanály, tak při pohledu shora byli vidět v klidu kráčející lidičkové... Klady - Šmoulince sekl nový sestřih, Vexy byla skvěle nadabovaná (docela by mě zajímal originál s Ricci). Hodnocení - aritmetický průměr toho, jak by hodnotily mé děti a jak hodnotím já. Prostě se mi chtělo chvílemi zvracet. Modře.

plakát

Letadla (2013) 

Letadla bych řadila mezi průměrnou pohádku, horší než Auta a lepší než Auta 2. Jednoduchý předvídatelný příběh pro malé děti, bohužel málo vtípků pro jejich rodiče. Dětem (3, 4 a 8 let) se film líbil, ale letošní léto jsme viděli lepší animáky pro děti. Pixar/Disney by už měl opustit Auta/Letadla a vymyslet zas něco nového. Že chyběl krátký animák před hlavním filmem? :-/ Nebo že bychom přišli pozdě do kina...?