Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol nečakane fajn (samozrejme v rámci kategórie infantilných rodinných filmov), dvojka už ale prekročila hranice znesiteľnosti a odporúčaný vek diváka znížila mimo moje limity (Chipmunkovia sú ale stále ďaleko desivejší). V praxi to znamená, že Gargamelove gule zažijú stredovek a to nie je moja predstava pohodovej zábavy na večer. 4+/10 ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale pořád koukatelné. Bohužel nepatřím do cílové skupiny diváků, takže nedovedu patřičně ocenit infantilní humor. Musím však uznat, že Azariův Gargamel byl opět bezchybný a hlášky s La Hůlkou nebo hrátky s tabletem byly pádným důvodem pro úsměv. Pokud se však děti přenesou přes parádní vizuální zpracování a zamyslí se alespoň na chvíli nad hlavní myšlenkou, pak bude smysl filmu splněn. 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První díl se mi sice líbil o něco více, ale hlavní je, že to nejdůležitější se nezměnilo - naprosto perfektní Gargamel v podání kouzelného komedianta Hanka Azarii, který opravdu nemá chybu, a jeho digitální kočičí parťák Azrael. Příběh mi tentokrát připadal o něco jednodušší a přímočařejší, navíc bez pořádného finále, z nových neanimovaných tváří mě potěšil Brendan Gleeson, z těch ostatních Neplecha s příjemným hlasem Christiny Ricci. Nejvíc jsem ale litoval toho, že se k výpravě nepřipojil Pasivně-agresivní šmoula, jen se mihnul ve vesnici a pak z děje zmizel. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Víc zasloužené čtyři hvězdy než u jedničky. Ano, nastavovaná kaše. Musím ale vzít film, tak že je situovaný na naše nejmenší a ti tohle neřeší. Je tu víc Šmoulů než v jedničce. Teda spíš, že dostali více prostoru. Akorát Hezoun už je docela otravnej, ale otravnost nuluje Mrzout, protože je skvělej. Je tu i více hlášek a taky lepší 3D. Já se bavil a to už je mi víc než 7… :-D ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama