Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (364)

plakát

Hotel Palace (2023) 

Mě se to líbilo. Krásně bláznivé. Další z řady komedií, které si utahují z bohatých. Trojúhelník smutku, Menu ...

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Novináři jsou selektivní hyeny. Útočí jen na nepohodlné kusy. Nechtěli byste už toho chudáka z Uherského Hradiště nechat na pokoji? Jinak je seriál skvěle udělaný. Holt je to šťavnaté téma.

plakát

Saltburn (2023) 

Naprostá bomba! Nejdůležitější z celého filmu je posledních 10 minut. Film i herecký výkon hlavního hrdiny jsou na Oscara.  Opulentní film plný nápadů a náznaků. Musel jsem překousnout expresivní scény, které vyvrcholily pohlavním stykem na hrobě, ale konec filmu tomu všemu dal smysl. Nenápadný introvertní psychopat dal šach mat extrovertním bohatým prázdným rozmazleným psychopatům, kteří ztratili sebezáchovné instinkty.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Brilantní, smutné, válka je strašná. Každá. Váhal jsem nad tím ubrat jednu hvězdu za politickou korektnost. Ideologie jsem si za svůj 65 let dlouhý život užil až dost.

plakát

Deník Dity P. (2013) (pořad) 

Když jí miluješ není co řešit.

plakát

Konference ve Wannsee (2001) (TV film) 

Je to odporné. Vojáci, funkcionáři, právníci a ekonomové se nenuceně baví a vtipkují jak nejlaciněji průmyslově zabít 11 milionů mužů, žen, dětí a starců. Skoro se jim to povedlo. Děkuji tvůrcům filmu. P S. Vražda na tyranu není zločin.

plakát

Tomáš a Diana (2023) (seriál) 

Vtipné scénky, sympatičtí herci.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Velké nadšení. Po dlouhé době se bavím. Tohle je přivrácená strana USA. Zbytek nestojí za nic.

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Úžasné! Dokonalá satira. Za mých mladých let patřilo k dobrému tónu znárodněné (státem ukradené) kinematografie pranýřovat konzumní "maloměšťáky", kteří nepochopili, že smyslem života je být altruistickým úderníkem, pracujícím na tři směny, obětujícím se pro socialistickou společnost. V dnešní době zelené genderové me too revoluce kulturních minorit je vděčným,  bezbranným, fackovacím panákem bílá bohatá (zatím) majorita. V kontrastu s nimi jsou pozitivně nasvíceni chudí charakterní pracující Hawajci. Tím nechci říci, že to nastavené zrcadlo je lživé. Naopak.

plakát

Vice (2018) 

Skvěle natočený a zahraný politický film. Jediná  vada na kráse je, že je nasvícena politická psychopatická hyena od republikánů. Ty demokratické hyeny nejsou o nic lepší. Jsou stejně prohnilé. USA ovládá plutokracie. Politici jsou jen loutky. Skvělý popis jak funguje washingtonská bažina. Administrativa USA je ovládaná lobbisty. Christian Bale je herecký genius.